Hyppää sisältöön

Autolomailijan vinkit Kyprokselle – poimi vinkit ja tutustu lomasaareen autolla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.05.2022
Helpoin tapa tutustua Kyproksen lomasaareen on seikkailla saarella oman auton avulla. Lue vinkit autonvuokraukseen ja vietä onnistunut loma!

Edullinen tapa tutustua saareen

Auton vuokraaminen on Kyproksella hyvin edullinen tapa tutustua saaren nähtävyyksiin. Vuokra-auton saattaa saada viikoksi noin 150 eurolla, joten auto ei välttämättä vie suurta osaa matkabudjetista edes suosituimmalla lomakaudella.

Huoltoasemia on runsaasti teiden varsilla, ja lyhyet etäisyydet takaavat, että polttoaineen loppuminen kesken matkan on melko harvinaista. Polttoaine on hieman edullisempaa Suomen hintoihin verrattuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuokra-auto kannattaa varata reilusti ennen matkaa erityisesti jos matkustat suosituimman matkailusesongin, huhti–lokakuun, aikana. Saaren vuokra-autojen määrä on rajattu, ja autovuokraamoja on Kyproksen lomasaarella vain muutamia kymmeniä. Pahimmassa tapauksessa saatat siis jäädä kokonaan ilman vuokra-autoa, jos auton vuokraaminen jää viime hetkeen.

Suunnistaminen on helppoa

Kyproksen lomasaarella on kattava tieverkosto, ja oma auto onkin varsin kätevä tapa liikkua paikasta toiseen. Etäisyydet ovat pieniä, joten Kyproksen-lomalla ei tarvitse ajella tuntikausia päästäkseen kohteesta toiseen.

Tieverkosto on pääosin hyväkuntoista, ja erityisesti saaren kolmesta moottoritiestä pidetään hyvää huolta. Huonokuntoisia teitä on kuitenkin runsaasti, eivätkä vuokraamojen vakuutukset välttämättä kata ajamista esimerkiksi kuoppaisilla vuoristoteillä. Oman autovuokraamon tilanne kannattaa tarkistaa aina erikseen autoa vuokratessa, jotta epäselvyyksiä ei tule.

Cyprus Tourism OrganisationKypros
Helpoin tapa löytää saaren parhaat rannat on oman auton avulla.

Saaren teiden varsilla on hyvät opasteet, ja kaupunkien nimet on kirjoitettu liikennemerkeissä kahdella tavalla. Vaivattoman navigoinnin vuoksi matkailijan onkin helppo löytää perille kohteeseen. Nopeusrajoitukset on ilmoitettu kilometrein, joten niiden noudattaminen on suomalaiselle vaivatonta.

Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne, joka saattaa aluksi aiheuttaa päänvaivaa tottumattomalle kuskille. Vasemmanpuoleiseen ajotapaan tottuu kuitenkin ajopäivien edetessä, joten sitä ei kannata pelätä. Autovuokraamoissa on saatavilla niin manuaali- kuin automaattivaihteisia autoja, ja vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuminen voikin helpottua automaattivaihteisella autolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paikallinen liikennekulttuuri voi olla hyvin kaoottista

Liikennesäännöt eivät poikkea Kyproksella merkittävästi suomalaisista liikennesäännöistä, joten niiden puitteissa ajaminen on melko helppoa. Ongelmia aiheuttavat kuitenkin paikalliset kuskit, jotka saattavat noudattaa liikennesääntöjä hyvinkin joustavasti. Tästä syystä matkailijan kannattaakin olla jatkuvasti valppaana ja varovainen paikallisliikenteessä. Arvaamattomaan ja jopa kaoottiseen liikennekäyttäytymiseen on hyvä varautua.

Esimerkiksi suuntavilkkujen käyttö on paikallisittain hyvin vähäistä ja jopa olematonta, minkä lisäksi virallisista pysäköintialueista huolimatta saarella on tavallista pysäköidä autoja melkeinpä mihin tahansa. Suuntavilkkujen sijaan auton äänitorvi on paikalliskuskien joukossa hyvin kovassa käytössä.

Kyproksella käyvät ulkomaiset ja kansainväliset ajokortit, joten suomalaisella riittää mukana EU-ajokortti.

>> Löydä halpa vuokra-auto Rantapallon autonvuokrauspalvelun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Cyprus Tourism Organisation

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kyproksen nähtävyydet

Kyproksen parhaat nähtävyydet top 10 – yhdistä historia, hiekkarannat ja luonto yhdellä lomalla

Faktat Kyproksesta

Tiesitkö tämän Kyproksesta? Kymmenen mielenkiintoista faktaa tutusta lomasaaresta

Kyproksen parhaat rannat

Kyproksen parhaat rannat – viisi kohdevinkkiä lomapäivään saarella

Kesän pakettimatkat

Pakettimatkat etelän lomakohteisiin jatkuvat heinäkuussa – lomalle Kreikkaan alle 400 eurolla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja