Hyppää sisältöön

Helppo suunta hemmottelulle – tee kylpylämatka Tukholmaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.11.2022
Kaipaatko uutta tekemistä Tukholmassa? Tutustu kaupungin kylpylätarjontaan ja rentoudu!

Ihanat, kätketyt kylpyläkohteet Tukholmassa

Ruotsin pääkaupunki Tukholma on suomalaismatkailijoille hyvin tuttu kohde, joka on koluttu moneen kertaan. Kaupunkiin suunnataan shoppailemaan ja syömään, mutta harva ottaa ilon irti Tukholman monipuolisesta kylpylätarjonnasta.

Kaupungin kylpylätarjonta on runsas. Tarjolla on niin historiallisia kylpypalatseja, itämaistyylistä rentoutumista kuin modernia luksustakin. Vaikka kylpylöitä on paljon, parhaiden paikkojen löytäminen ei kuitenkaan ole aivan helppoa, sillä monet kylpylät toimivat hotellien yhteydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etsiskelyn vaiva kannattaa kuitenkin nähdä, sillä sen tuloksena pääsee nauttimaan tyylikkäistä sekä ylellisistä tiloista, hemmottelevista hoidoista ja jopa luksuksesta.

Nämä ruotsalaiskylpylät tekevät lomapäivästä silkkaa nautintoa!

1. The Nest

Uuden Scandic Downtown Camper -hotellin kylpylässä voi köllötellä oloissa, joihin on haettu inspiraatiota pohjoismaisesta luonnosta. Sauna on ulkomuodoltaan kuin linnunpesä, ja lauteilla voi kuunnella linnunlaulua. Terassilla tuoksuu metsä ja jalan alla tuntuu miellyttävä korkki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eniten elämyksestä saa irti, jos varaa kylpyläkäynnin yhteyteen myös aamiaispaketin. Sisäänpääsy kylpylään maksaa noin 60 euroa, kalliimman 95 euron hintaisen paketin mukana saa myös kuntosalikäynnin ja aamiaisen sekä tilaisuuden osallistua saunarituaaliin.

The Nest
Downtown Camper, Brunkebergstorg 9

2. Yasuragi

Samannimisessä hotellissa sijaitseva japanilaishenkinen Yasuragi-kylpylä on hiljattain remontoitu, ja sille on myönnetty kansainvälinen palkinto lajissaan Euroopan parhaana.

Kylpylän vierailla on käytössään sisätilojen lisäksi lämpimiä ulkoaltaita, ja ulkotiloista löytyy myös kylmä allas sekä hiilihappokylpy. Sisätiloissa voi nauttia sadetta jäljittelevästi suihkusta, höyrysaunasta sekä näköalasaunasta. Tarjolla on myös saunajoogaa ja -meditaatiota, minkä lisäksi palveluihin kuuluu myös japanilainen shiatsu-hieronta.

Päivälippu Yasuragiin maksaa 95 euroa. Hintaan kuuluu lounas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yasuragi
Hamndalsvägen 6, Nacka

3. Sturebadet

Tukholman kylpyläklassikko avattiin jo vuonna 1885. Sen kauniiden jugendtyylisten tilojen koristeluun on haettu vaikutteita muinaisista pohjoismaisista taruista.

Kylpylän jäsenet treenaavat kylpylän tiloissa omien kuntovalmentajiensa kanssa, mutta myös muut pääsevät maksua vastaan nauttimaan kauniin kylpylän palveluista: tarjolla on esimerkiksi tavallinen ja höyrysauna sekä vesihierontaa.

Päivälippu kylpylään maksaa noin 60 euroa. Hintaan kuuluu pääsy kuntosalille. Sturebadetilla on myös moderni sisarkylpylä Sturebadet Marina Tower, joka toimii Marina Tower -hotellissa. Itämaistyylisestä kylpylästä löytyy turkkilainen hamam, ja sen kupolimaista kattoa koristavat tähdet. Sisäänpääsy maksaa 60 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sturebadet
Sturegallerian 36

4. Nordic Spa & Fitness

Tukholman ehkä ylellisin kylpylä toimii Grand Hôtelin yhteydessä. Sisätilat ovat valoisat ja pohjoismaisen tyylikkäät, ulkona voi uida soihtujen valaisemassa altaassa tai lumpeiden koristamassa kuumassa altaassa.

Kylpylässä on myös hiljainen oleskelulounge ja rentoutumishuoneita. Päiväpaketti tähän luksuspaikkaan maksaa alkaen 145 euroa, eikä hinta vielä sisällä hoitoja. De Luxe -paketin hintaan kuuluu samppanjaa ja suklaakonvehteja.

Nordic Spa & Fitness
Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8

5. Selma City Spa

Clarion-ketjuun kuuluvan hotellin kattokylpylä on oiva paikka paistatella päivää ja ottaa aurinkoa. Sijaintikin on mitä mainoin: kylpylä on nimittäin aivan keskusrautatieaseman kupeessa. Ehkä tämän vuoksi Selma City Spa tunnetaankin parhaiten juhla- ja hauskanpitopaikkana, jonne voi mennä nauttimaan allasbileistä rankan työviikon päätteeksi. Se on myös suosittu syntymäpäivä- ja polttarijuhlien pitopaikka.

Selma City Spassa voi kuitenkin myös rentoutua ja nauttia erilaisista hoidoista. Aulatilassa on tarjolla herkullisia hedelmiä. Pääsylippu maksaa 35 euroa arkipäivinä, ja se on viikonloppuisin hieman kalliimpi.

Selma City Spa
Clarion Sign, Östra Järnvägsgatan 35

6. Centralbadet

Myös Centralbadet kuuluu klassikoiden sarjaan: jugendtyylinen kylpylä avattiin jo vuonna 1904. Paikka on ainutlaatuinen upean arkkitehtuurinsa ansiosta, ja siellä pääsee myös nauttimaan monipuolisista hoidoista sekä hyvästä ja terveellisestä ruoasta.

Kesäisin asiakkailla on käytössään kattoterassi, talvisin he pääsevät nauttimaan kirkasvalohoidosta. Sisäänpääsy maksaa viikolla runsaat 25 euroa, ja viikonloppuisin se on noin kympin kalliimpi.

Centralbadet
Drottninggatan 88

>> Lue lisää vinkkejä Tukholmaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Expressen
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Mies ja nainen kylpylässä uima-altaassa nauramassa suihkun alla.

Kaikki Suomen kylpylät – mikä sopii sinulle?

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja