Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Thaimaan “kuoleman rautatie” aukeaa jälleen matkailijoille

Flickr / David McKelvey artikkelin kuva
Aktiivilomat
Pahaenteisellä nimellä varustettu rautatie otetaan jälleen käyttöön Thaimaassa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 22.03.2016
facebook   whatsapp

Kokeilisitko tätä junarataa?

Lempinimi “kuoleman rautatie” saattaisi käännyttää osan matkustajista tiehensä heti kättelyssä, mutta Thaimaassa tätä rataosuutta ollaan jälleen avaamassa junamatkustajille.

Kyseessä on osuus Thaimaan ja Myanmarin välillä kulkevasta junareitistä, jonka Japani rakennutti sotavankien voimin vuonna 1943. Yhteensä 415 kilometriä pitkästä radasta noin 304 kilometriä sijaitsee Thaimaan puolella.

Ratchaburista Kanchanaburiin kulkevan 126 kilometriä pitkän osuuden on määrä avautua matkustajille kesäkuussa. Kunnostustöiden myötä sekä rataa että junavaunuja on uusittu.

Muutosten tarkoituksena on uutissivusto Bangkok Postin mukaan parantaa matkustusturvallisuutta sekä mahdollistaa nopeamman vauhdin. Entisestä 40 kilometrin tuntivauhdista ollaankin siirtymässä 90 kilometrin tuntivauhtiin.

Reitin varrelle osuu myös Tham Krasaen 335 metriä pitkä puinen silta, joka on sekä reitin kaunein että sen vaarallisin osuus. Juna kulkee pelottavan näköisesti kallionseinämän ja joen välissä.

Sillan kohdalla junien on liikuttava tavallista hitaammin, sillä puurakenteinen silta valmistui jo yli 70 vuotta sitten.

Rautatiellä on varsin surullinen historia. Sen rakentamisessa käytettiin pakkotyövoimaa, ja rakennustyöt vaativat jopa 100 000 ihmisen hengen.

Rata on tuttu myös vuoden 1957 elokuvasta Kwai-joen silta, jossa seurataan sotavankeja rautatien rakennustyömailla. Kokonaisuudessaan rata kulki Bangkokista Myanmarin Yangoniin.

Lähde: Bangkok Post
Kuva: Flickr / David McKelvey, Getty Images

Lue myös: Tällainen on elokuvasta tuttu Kwai-joki Thaimaassa

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.