Kuva: Istockphoto
Bangkok, Thaimaa

Koe aito Thaimaa shoppaillen – kolmet erikoiset markkinat, jotka kannattaa kokea

Perinteiset thaimaalaiset markkinat ovat mainio tapa tutustua paikalliskulttuuriin Thaimaan-lomalla.

Chatuchakin markkinoilta löytyy kaikkea

Chatuchakin markkinat ovat Thaimaan pääkaupungin Bangkokin maamerkki, sillä valtava basaarialue tarjoaa shoppailijalle lähes kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Viikoittain järjestettävät markkinat ovat koko Thaimaan suurimmat ja ne levittäytyvätkin 35 hehtaarin suuruiselle alueelle.

Markkinoiden sisällä on 27 eri aluetta ja yhteensä yli 15 000 myyntikojua. Valikoimassa on tuotteita kaikkialta Thaimaasta: vaatteita, asusteita, puukäsitöitä, sisustustuotteita ja matkamuistoja. Hinnat ovat kohtuulliset, joten Chatuchakin markkinat ovat hyvä paikka tehdä tuliaislöytöjä.

Chatuchakin markkinat, Bangkok
Kuva: Thaimaan matkailutoimisto
Chatuchakin markkinat kannattaa kokea Bangkokin-lomalla

Näppärin tapa matkustaa markkinoilla on BTS Mo Chit- tai MRT-asemalta. Markkinat ovat avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin aamuyhdeksästä iltakuuteen.

Bang Lamphun päviämarkkinat ovat paikallisten suosiossa

Bang Lamphun rennot markkinat houkuttavat pääasiassa paikallisia, mistä syystä se on autenttisia kokemuksia etsivälle matkailijalle hyvä valinta. Torilla myydään sekä vaatteita että ruokaa, joten näiltäkään markkinoilta ei tarvitse poistua nälkäisenä.

Markkinoilla on runsaasti erilaisia ravintoloita ja ruokakojuja. Kiertelyn lomassa kannattaa kokeilla ainakin perinteisiä thaimaalaisia herkkuja. Myynnissä on myös laaja valikoima taloustavaroita, jos sellaisia tuotteita lomallaan kaipaa.

Bang Lamphun markkinoille pääsee parhaiten nappaamalla taksin tai hyppäämällä San Saep -kanaalin vesitaksiin. Markkinat ovat avoinna päivittäin kello 8–18.

Shoppaile öisin JJ Green -markkinoilla

Jos kaipaat aivan uudenlaisia markkinaelämyksiä, suuntaa JJ Green -yömarkkinoille. Kyseessä ovat hyvin tuoreet ulkoilmamarkkinat, jotka eroavat perinteisistä ruokamarkkinoista vilkkaan yöelämänsä ansiosta.

Markkinoilla on rutkasti kauppoja ja kojuja, jotka myyvät antiikkia, kirpparivaatteita, asusteita ja huonekaluja. Jos etsit uniikkeja lahjoja ja matkamuistoja, löydät ne täältä.

Keskellä toria on myös ruoka-aukio, missä voi herkutella koillisaasialaisella ja thaimaalaisella ruoalla sekä nauttia alueen olutbaarien valikoimasta. Markkinat sijaitsevat noin 200 metrin päässä BTS Mo Chit -asemalta ja ovat avoinna torstaista sunnuntaihin iltaviidestä yökahteen.

Lähde: Tourism Authority of Thailand
Kuvat: Istockphoto ja Tourism Authority of Thailand

Päivitetty: 26.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia