Hyppää sisältöön

Näin yllättäviä hotelleja Thaimaasta löytyy – 8 majapaikkaa, joista et saa katsettasi irti

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 18.08.2021
Thaimaan erikoisten hotellien joukossa on vaihtoehtoja kaikille budjeteille.

1. Keemala Phuket

Ehkä koko Phuketin upein ja erikoisin hotelli Keemala tarjoaa erilaisia mökkejä sekä puumajoja ja linnunpesiä muistuttavia pikkuhuviloita. Osassa on omat uima-altaat. Parhaiten ikimuistoinen majapaikka sopii pariskunnille romanttista lomaa tai vaikka häämatkaa varten. Vieraita palvelee myös ravintola sekä erilaisia hoitoja tarjoava spa.

Keemala sijaitsee sademetsämaisemissa noin kolmen kilometrin päässä Kamala Beachilta. Tätä lomaa varten kannattaa säästää hieman tavallista ahkerammin, sillä huoneiden hinnat alkavat noin 450 eurosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keemala

2. Shanghai Mansion

Bangkokissa toimiva Shanghai Mansion on kiinalaistyylinen boutique-hotelli, jossa tunnelmaa on inspiroinut erityisesti 30-luvun Shanghai. Tummilla sävyillä ja väreillä sisustettu hotelli sopii elämyshakuisille matkailijoille – vuonna 1892 valmistunut rakennus on toiminut aiemmin esimerkiksi teatterina ja oopperatalona. Hotellissa on myös perhehuoneita.

Chinatownissa sijaitsevalla hotellilla on erinomainen hinta-laatusuhde. Huoneiden hinnat alkavat noin 50 eurosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Shanghai Mansion

3. Bangkok Tree House

Bangkokin Chao Phraya -joelle rakennettua Bang Krachaon saarta kutsutaan pääkaupungin keuhkoiksi. Saarella pääsee irtautumaan metropolin metelistä esimerkiksi Bangkok Tree House -hotellissa, jossa on nimensä mukaan viihtyisiä puumajoja. Hotelli on myös sitoutunut keräämään jätettä joesta. Hinnat alkavat noin sadasta eurosta yötä kohden.

Bangkok Tree House

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort

Anantara-luksusketjun resortissa Thaimaan Chiang Raissa toimii elefanttileiri. Hotellin mukaan elefantit on pelastettu esimerkiksi show-esityksistä ja laittomilta leireiltä. Alueella voi majoittua läpinäkyvässä viidakkokuplassa, josta käsin pääsee seuraamaan elefantteja ja ympäröivää luontoa. Kuplahuoneissa on ilmastointi ja niihin kuuluu kylpyhuone, jossa ei ole läpinäkyvät seinät.

Hotellin verkkosivujen mukaan kuplayön hinnat alkavat noin 500 eurosta kahdelle hengelle. Valittavana on myös tavallisia hotellihuoneita.

Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort

5. The Grand Morocc Hotel

Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa toimii useampia persoonallisia hotelleja. Yksi näistä marokkolaistyylinen The Grand Morocc Hotel, joka on rakennettu samalla tavalla kuin tyypilliset riad-hotellit: sisäpihalla on uima-allas, jota hotellirakennus kiertää. Teema näkyy myös huoneiden sisustuksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki hotellihuoneet ovat joko yhden tai kahden makuuhuoneen sviittejä. Hotelli sijaitsee kaupungin ulkopuolella.

The Grand Morocc Hotel

6. Big Joey Country Hotel

Et varmasti odottanut majoittuvasi Thaimaassa tiipiissä, mutta siihenkin on olemassa mahdollisuus. Khao Yaissa noin 140 kilometrin päässä Bangkokissa toimiva Big Joey Country Hotel tarjoaa telttojen lisäksi majoitusta myös tavallisissa huoneissa. Country-henkisessä hotellissa on uima-allas ja oma ravintola.

Big Joey Country Resort

7. Soneva Kiri

Koh Koodin rauhallisella saarella sijaitseva Soneva Kiri on luksustyyliin rakennettu ekohotelli, jossa majoitutaan viidakkohuviloissa. Suurimmassa näistä on jopa kuusi makuuhuonetta. Hotelli kannustaa vieraita jättämään vierailun ajaksi kengät pois ja välttämään uutisia ulkomaailmasta.

Pariskuntien ja kaveriporukoiden lisäksi Soneva Kiri sopii myös perheille. Hotellissa on Den-niminen puumaja, jossa lapset voivat leikkiä ja opetella erilaisia taitoja ohjatusti.

Soneva Kiri

8. River Kwai Jungle Rafts

Jos haluat tehdä retken Thaimaan Kwai-joelle, kannattaa varata aikaa ainakin yhden yön pysähdykseen perillä. Kukapa ei haluaisi kokeilla kelluvaa majapaikkaa? River Kwai Jungle Rafts on alueen ensimmäinen kelluva hotelli, joka on toiminut jo vuodesta 1976 saakka. Alun perin veden päälle rakennettujen huoneiden ajateltiin pysyvän viileämpinä tropiikissa. Mon-tyyliä kunnioittaen sisustettujen huoneiden edustalla on terassi, jossa voi maata riippukeinussa.

Samalla joella toimii myös FloatHouse River Kwai Resort -hotelli, jossa on hieman tasokkaammat puitteet.

River Kwai Jungle Rafts

Lue myös: Yksi Thaimaan ihanimmista hotelleista on piilotettu saarelle, josta vain harva on kuullut – löytyy aivan Phuketin naapurista

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Keemala Phuket, Instagram

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja