Tämä Thaimaasta tuttu herkku lämmittää syksyllä – kokeile helppoa reseptiä kotona!
Matkoja kohteeseen Thaimaa
Thaimaan makuja omasta keittiöstä
Thaimaan herkulliset maut jättävät lähtemättömän jäljen matkailijan makunystyröihin, ja herkullinen Tom Yam -keitto on tuttu useimmille maassa vierailleille matkailijoille. Herkullinen, muun muassa katkarapuja sisältävä keitto tarjoaa monia juuri thaimaalaiselle keittiölle tyypillisiä makuja.
Ellei luvassa ole matkaa Thaimaahan, pääsee maan tunnelmaan vaivatta omassa keittiössä helpon reseptin avulla.
Mausteinen Tom Yam -keitto neljälle
4 annosta
0,5 l kanalientä
2 salottisipulia
2 punaista chiliä
1 sitruunaruohon varsi
1–2 tl inkivääriä raastettuna
4 kaffirlimen lehteä
100 g tummia herkkusieniä
2 tomaattia
2 rkl punaista currytahnaa
200 g jättikatkaravun pyrstöjä
3 rkl kalakastiketta
3 tl limen mehua
suolaa
ripaus sokeria
korianteria
1. Pilko chilit ja salottisipulit pieneksi silpuksi. Jos et pidä tulisesta ruoasta, käytä vain yksi chili. Kuullota chili- ja salottisipulisilppua kattilan pohjalla tilkassa öljyä. Lisää sitten kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kattilaan myös kaffirlimen lehdet, inkivääriraaste sekä sitruunaruoho. Murskaa sitruunaruoho veitsen terällä litistämällä, jolloin siitä irtoaa enemmän makua. Anna kiehua viitisen minuuttia.
2. Pilko herkkusienet ja tomaatit. Lisää ne sekä currytahna keittoon. Voit vähentää currytahnan määrää jos et ole tulisen ruoan ystävä tai vastaavasti lisätä sitä, jos haluat keittoon paljon potkua. Kahdella chilillä ja kahdella reilulla ruokalusikallisella punaista currytahnaa keitosta tulee melko tulinen. Anna kiehua vartin verran tai niin kauan kunnes sienet ovat pehmenneet.
3. Paista jättikatkaravunpyrstöt pannulla ja lisää ne vasta aivan lopuksi keittoon. Poista keitosta sitruunaruohon varsi sekä kaffirlimen lehdet. Lisää kalakastike, limen mehu ja mausta keitto suolalla sekä ripauksella sokeria. Tarkista maku.
4. Lisää jättikatkaravun pyrstöt ja ripottele valmiin annoksen päälle korianteria.
>> Lue lisää Thaimaa-reseptejä Tasty Travelissimo -blogista!
Resepti: Tasty Travelissimo
Kuva: Flickr / Yuichi Sakuraba