Neljä kreikkalaista herkkua, jotka sopivat arkeen ja ovat helppo valmistaa – katso reseptit
1. Moussaka
Lasagnea muistuttava moussaka on yksi kreikkalaisen keittiön klassikkoannoksista. Jauhelihasta ja munakoisosta valmistettava annos on maistuva ja täyttävä vaihtoehto myös kotipöytään niin arkiruokana kuin viikonlopun erikoisherkkuna. Yksinkertaisista raaka-aineista koostuvaan ruokaan suurin osa tarvikkeista löytyy varmasti jo kodin kaapeista.
Katso tästä maukkaan moussakan resepti
2. Pinaattipiirakka
Rapeasta filotaikinasta ja maistuvasta pinaatti-fetatäytteestä koostuva kreikkalainen pinaattipiirakka toimii niin välipalana kuin kokonaisena ateriana vaikkapa salaatin kanssa. Käyttämällä valmiita filotaikinalevyjä piirakka valmistuu nopeasti ja vaivattomasti vieden silti herkulliselle makumatkalle Kreikan tunnelmiin.
Katso tästä kreikkalaisen pinaattipiirakan resepti
3. Kreikkalainen linssikeitto
Kreikkalainen linssikeitto sopii erinomaisesti vaikkapa lounaaksi ja mikä olisikaan ihanampi tapa viettää lounastaukoa kuin uppoutua lomahaaveisiin! Simppeliin keittoon ei montaa raaka-ainetta vaadita, mutta se on silti täynnä makua.
Katso tästä herkullisen linssikeiton resepti
4. Tsatsiki
Kurkusta ja jugurtista valmistuva tsatsiki on kreikkalainen klassikko, jota tarjotaan usein alkuruokana leivän kera tai lisukkeena esimerkiksi liharuokien kanssa. Annos saa raikkaan makunsa oliiviöljystä, valkosipulista ja tuoreista yrteistä.
Katso tästä kreikkalaisen tsatsikin resepti
>> Lue myös: Mitä Kreikassa juodaan? Kahdeksan paikallista erikoisuutta
Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock