Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tähän arkiseen esineeseen et olisi ikinä keksinyt piilottaa rahaa matkalla – ja juuri siksi se suojaa sinua varkailta

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Haluatko varautua pahimpaan? Piilota matkalla rahaa paikkaan, josta sitä ei osata etsiä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.01.2023
facebook   whatsapp

Piilota seteli tyhjän huulirasvapuikon sisään

Mikään ei pilaa lomaa yhtä tehokkaasti kuin taskuvarkauden uhriksi joutuminen – sen tietävät kaikki käsilaukun, lompakon tai puhelimen reissussa menettäneet.

Kun seuraavan kerran käytät huulirasvan loppuun, älä kiirehdi heittämään tyhjää puikkoa pois. Sille voi nimittäin löytyä yllättävää käyttöä rahapiilona.

Matkailusivusto Smarter Travel kehottaa reissaajia piilottamaan hätävarasetelin tyhjän huulirasvapuikon sisään. Puikko kulkee helposti vaikka taskussa, eikä katoa varastetun käsilaukun mukana. Vaihtoehtoisesti sitä voi säilyttää hotellihuoneessa.

Käytä huulirasvapuikko loppuun tai tyhjää sieltä loput pois ennen matkaa. Kun hylsy on tyhjä, voit sujauttaa sinne rullatun setelin. Hätävarasetelinä kannattaa käyttää mahdollisimman isoa seteliä, josta saa ensiapua lompakon lähtiessä pitkäkyntisen matkaan.

Niksi voi olla kätevä kohteissa, joissa tunnet olosi hieman turvattomaksi tai kaupungeissa, jotka ovat kuuluisia taskuvarkaistaan. Tällaisia ovat esimerkiksi matkailijoiden rakastamat Barcelona ja Pariisi.

Rahapiilojen lisäksi kannattaa tietysti noudattaa myös matkailijan perusohjeita. Koko omaisuuden kanssa ei kannata kulkea metroissa ja ruuhkaisilla kaduilla, ja käteisrahoja sekä luottokortteja olisi hyvä säilyttää eri paikoissa.

Kun olet jakanut käteistä rahaa ja kortteja riittävän moniin eri paikkoihin, et menetä kaikkea kerralla jos joudut taskuvarkauden tai ryöstön uhriksi.

Katso videolta, miten hätävaraseteli kannattaa piilottaa!

Lue myös: Pidä varasi näissä tutuissa kohteissa – 10 kaupunkia, joissa tulet todennäköisimmin ryöstetyksi

Lähde: Smarter Travel
Kuva: Shutterstock
Video: YouTube / SmarterTravel

Lue kommentit (39) Jätä kommentti

 1. Jep. Itse otan rahaa mukaan vain sen mitä tarvitsen.


 2. Joo kyllä nykyään kortilla voi ihan hyvin maksaa.


 3. Ihan ok vinkki. Toki nykyään matkoilla voi ihan huoletta kortilla maksaa.


 4. Juu rahaa ei kannata pitää mukana kuin vain sen verran kuin on todella tarve. Loput sitten hotelin kassakaapissa.


 5. “Paras ja kokeiltu keino on pitää kaulasta roikkuvaa, vedenpitävää pientä muoviputkiloa, johon setelit sopivat hyvin.”

  Olen samaa mieltä!


 6. Paras ja kokeiltu keino on pitää kaulasta roikkuvaa, vedenpitävää pientä muoviputkiloa, johon setelit sopivat hyvin.


 7. Moi. No kuitenkin varas nyt tiedä esi.niitä piilopaikkoja.
  Voi olla, että he osavat tälle hetkellä kaikki…En suositelle otta mukaan mitään raha…
  On muita keinojakin ?


 8. Siitä vaan sitten käsilaukku täyteen huulirasvaputkiloja. Mulla on rahat aina tyhjässä aurinkorasvapurkissa ja saa huoleti jättää varjonalle ja mennä mereen uimaan, vessaan jne


 9. Veden kestävää materiaalilla oleva pienen pieni pussi, johon juuri saa viikattua rahat ja kopio passista, se nauhan päähän roikkumaan niin, joko kaulaan tai vyötärölle. Näin voi tehdä vaikka uimareissun.Jos on kaulassa nauha – (punos) pituudeltaan siten, että jää puseron sisään, jos vyötärölle niin pituudelta ylettyy bikinien (miesten uimahousut) sisään.


 10. Veden kestävää materiaalilla oleva pienen pieni pussi, johon juuri saa viikattua rahat ja kopio passista, se nauhan päähän roikkumaan niin, joko kaulaan tai vyötärölle. Näin voi tehdä vaikka uimareissun.Jos on kaulassa nauha – (punos) pituudeltaan siten, että jää puseron sisään, jos vyötärölle niin pituudelta ylettyy bikinien (miesten uimahousut) sisään.


 11. Veden kestävää materiaalilla oleva pienen pieni pussi, johon juuri saa viikattua rahat ja kopio passista, se nauhan päähän roikkumaan niin, joko kaulaan tai vyötärölle. Näin voi tehdä vaikka uimareissun.Jos on kaulassa nauha – (punos) pituudeltaan siten, että jää puseron sisään, jos vyötärölle niin pituudelta ylettyy bikinien (miesten uimahousut) sisään.


 12. Muista työntää tuubi lopuksi perseeseesi.


 13. itse laitan rahat joko pallien väliin ta peräsuoleen anaalitapin sisällä. Onhan se vähän huviittavaa kaivaa kaupan kassajonossa rahaa tapin sisältä mutta kukin omalla turvallisella tavallaan.


 14. Tämä huulirasvajemma kannattaa sitten sujauttaa anukseen matkan ajaksi.


 15. Rosvot osaavat kyllä kaluta nykyään ihan jokaisen kätkön mihin porukka vaan keksii rahaa ja arvoesineitä tunkea. Tosiaan paras vaihtoehto mitä olen travellereilta kuullut on välttää käteistä rahaa mahdollisimman pitkälle, ehkä korkeintaan jättää muutama kymppi taskuun jotka voi antaa sitten pahimman sattuessa varkaalle jotta tämä ei jäisi ihan tyhjin käsin ja turhautuisi siitä.


 16. Minulla on jemma vanhoissa farkuissa. Takana on se valmistajan leimalappu. Olen purkanut sen lyhimmästä sivusta partakoneenterällä tikit, tiputtanut kulpiin pienen pisaran liimaa, ettei loput tikit purkaudu. Näin olen saanut aikaan vaakamallin minitaskun, johon taittelen 100 tai 200 euron setelin. Lapun peittää vielä vyö. Hyvin pysyy seteli jemmassa.


 17. Tulevassa lehdessä otsikko.
  Ryöstäjä putsasi rannalla olevien kaikki huulirasvat.
  Ei henkilö vahinkoja.


 18. Kun tuon huulirasvatuubin tunkee piiloon kehon sisään, niin ei varkaat helpolla vie.
  Kannattaa muistaa kuitenkin ns. asioilla käydessä.


  • Täytyy muistaa ottaa pois, kun kaveri tunkeutuu ahteriin.


 19. Huulirasvapuikko on siitä huono vaihtoehto, että se sijaitsee usein käsilaukussa, joka varastetaan. Toimivin keino on kantaa mahdollisimman vähän rahaa, käteisen muodossa, mukana ja säilyttää rahat tiukassa taskussa tai eri taskuissa. Nykyään monessa maassa korttiostos on se edullisin vaihtoehto, vaikkei euro olisikaan rahayksikkö.


 20. Roomassa kannattaa varoa varkaita (=kerjäläisiä) etenkin Terminin päärautatieaseman liepeillä. Sivukaduille en suosittele aseman lähellä menemään, sillä minulta yritettiin varastaa siellä omaisuutta kahden aggressiivisesti käyttäytyneen vanhemman naisen toimesta.


 21. No niin, ei siis mikään turvallinen säilytyspaikka rahalle. Tämä on niin monella sivustolla kerrottu vinkki että kaikki taskuvarkaat sen jo tietävät. Taskuvarkaat kiittävät “vinkistä”.


 22. Tungen ulkomailla seteleitä rintaliiveihini. Harvemmin sieltä kukaan on tullut rahoja ryöstelemään. Setelit ovat tosin hieman hikisiä, etenkin kuumalla säällä:))


 23. Olen iso lähes 2metrinen korsto. Olimme perheen kanssa Barselonassa ja otin vanhimman lapsen lompakon jakun rintataskuun ettei pojalta sitä viedä. Rahaa oli vain satasen verran pojan lompuukissa. Menimme sitten ostamaan jäätelöt ja kopasin lompakkoa rintataskusta eikä sitä sitten ollutkaan. Vaimon äiti pakottaa miehen laittamaan rintataskun kiinni isolla hakaneulalla.


 24. Minä olen joutunut ryöstön uhriksi Viipurin kauppahallissa. Monet ovat kertoneet joutuneensa erilailla ryöstetyiksi. Tulin ahdistuneeksi asiasta ja niin ollen laitoin nahkaisen passippussin rahoineen ja passeineen kaulaani ja sitten isolla hakaneulalla kiinni rintsikoihin. Ollessani kansainvälisellä työleirillä laitoin tuon nahkapussin arvotavaroineen alushousuun ja vyötärölle tukeva vyönauha, johon sidoin passipussin ja sitten se meni alushousuihini.


  • Siis pikkareiden sisään.
   Vaikea ottaa huomaamattomasti maksutilanteessa.
   Toivottavasti ei tullut hiki ?


 25. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.