Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Mitä Thaimaasta kannattaa ostaa? 5 vinkkiä tuliaisiin, jotka saat halvemmalla kuin Suomessa

Istockphoto artikkelin kuva
Rantalomat
Thaimaa tunnetaan edullisen hintatason matkailumaana. Mitä tuliaisia lomalta kannattaa ostaa?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 06.09.2018
facebook   whatsapp

1. Sisustustavarat ja käsityöt

Erityisesti ensimmäistä kertaa Thaimaahan suuntaavat matkailijat haluavat usein tuoda kotiin jonkinlaisen muiston lomalta. Jokaisesta Thaimaan lomakohteesta löytyy lukuisia myymälöitä, joissa kaupataan matkamuistoja, sisustustavaroita ja käsitöitä.

Thaimaalainen silkki on tuote, jota monet haluavat ostaa kotiin. Kannattaa huomioida, että markkinoilla liikkuu myös paljon kopioita. Sataprosenttisen silkin tunnistaa polttamalla kangasta, jolloin siitä jää palaneen hiuksen kaltainen haju.

Thaimaan markkinoilla ja pikkuliikkeissä hinnassa on usein neuvotteluvaraa, ja matkailijan kannattaa tinkiä rohkeasti. Tavarataloissa ja ketjuliikkeissä hinnat on määritelty etukäteen.

2. Mausteet ja kastikkeet

Thaikeittiön herkut ovat monille yksi tärkeimmistä syistä matkustaa Thaimaahan. Erilaiset mausteet, kastikkeet ja tahnat ovat helppoja ja edullisia tuliaisia Thaimaasta, ja sopivat hyvin ruoanlaitosta kiinnostuneelle kotiväelle.

Mausteita ja muita kuivatuotteita voi etsiä joko markkinoilta tai tavallisesta supermarketista. Jos matkalaukku alkaa jo uhkaavasti täyttyä, ovat mausteet kevyimpiä mahdollisia tuliaisia.

Kokkauskurssit ovat Thaimaassa suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Jos osallistut kurssille, muista napata kohteesta mukaan mausteita, joilla loihdit samat maut kotona.

3. Silmälasit

Jos olet suuntaamassa Thaimaahan ja uusille silmälaseille olisi tarvetta, kannattaa piipahtaa paikallisissa optikkoliikkeissä. Thaimaassa silmälasit voi löytää huomattavasti edullisemmin kuin Suomessa.

Näöntarkastuksen voi halutessaan tehdä jo kotimaassa ennen lähtöä, mutta paikallisten sääntöjen mukaan näkö tutkitaan myös Thaimaassa ennen lasien hankkimista. Liikkeitä kannattaa kiertää heti loman alussa, jolloin aikaa jää mahdollisille muutoksille ja korjauksille.

Thaimaan suosituimmissa lomakohteissa palvelua voi saada optikkoliikkeessä jopa suomeksi.

Flickr / AjithpoisonNäin Thaimaassa kannattaa shoppailla
Thaimaan parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Bangkokista, mutta jokaisesta lomakohteesta saa suosituimpia tuliaistuotteita.

4. Mittatilausvaatteet

Thaimaa tunnetaan räätäliliikkeistään, ja vilkkaimmissa lomakohteissa niiden palveluja kaupataan matkailijoille jopa kiusaksi asti. Thaimaa on kuitenkin erinomainen paikka teettää vaatteita ammattilaisella omien mittojen mukaan.

Yleisimpiä mittatilauksena teetettyjä vaatteita ovat esimerkiksi miesten puvut ja naisten iltapuvut. Myös talvitakkeja ja toimistovaatteita kauluspaitoineen ja housupukuineen teetetään paljon.

Räätäliliikkeeseen voi viedä kuvia mieleisistä vaatteista tai selata paikan päällä liikkeiden omia kansioita. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi tilaus kannattaa tehdä heti loman ensimmäisinä päivinä, jotta aikaa jää sovituksille ja korjauksille.

Lue lisää: Mittatilausmuotia halvalla – näillä ohjeilla voit teettää täydellisen puvun edullisesti

5. Apteekkituotteet ja kosmetiikka

Monet kokeneet Thaimaan-kävijät osaavat suunnata apteekkiin tekemään ostoksia. Kaikkien kotoa löytyvät arkiset tuotteet irtoavat Thaimaassa edullisemmin kuin Suomessa. Suosittu tuliainen on myös tiikeribalsami, jota voi käyttää esimerkiksi hyönteisten puremiin ja lihaskipujen lievittämiseen.

Monet kiinnittävät Thaimaassa huomiota paikallisten käyttämiin nenäsumutetta muistuttaviin inhalaattoreihin, joiden hengittäminen raikastaa tukkoista oloa. Huulirasvan kokoiset pienet putilot eksyvät usein myös matkailijoiden ostoskoriin.

Thaimaan apteekeissa myydään vapaasti monia lääkkeitä, joita varten Suomessa tarvitaan resepti. Jos aiot hankkia lääkkeitä Thaimaasta Suomeen tuotavaksi, tarkista rajoitukset. Ohjeita voi pyytää esimerkiksi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean kautta.

Kosmetiikkaa ja vartalonhoitotuotteita ostettaessa kannattaa tarkistaa, ettei kyseessä ole Aasian maissa suosittu ihoa vaalentava tuotetyyppi.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Istockphoto ja Flickr / Ajithpoison

Lue kommentit (7) Jätä kommentti

 1. pukuja sekä silkkipaitoja olen teettänyt joka kerta niin Thaimaassa kuin Malesiassa. Tiikeripalsamia saa suomesta, mutta vain sitä vaaleaa joka viilentää. Tumma on tehokkaampaa jopa flunssassa laitan sitä hiukan nenän alle sekä poskiin. Yskässä tai kurkkukivussa laitan sitä kaulaan ja siitä rintalastaan saakka keskelle kroppaani. Hyvin toimii.


 2. Sukupuolitauteja saa myös halvemmalla kuin suomesta


 3. Silmälasit on kalliimpia kuin suomessa kuten kaikki muukin.Ihan puppua nykyään halpuus Thaimaassa.Ehkä joskus on ollut , mutta ei enää. Laatu on kaikessa ihan mitä sattuu niin vaatteissa kuten lääkkeissäkin.Hyvällä tuurilla saa samaan hintaan kuin suomesta ja kohtuulaatua , mutta kannattaako tyhjän takia ottaa riskiä.Takuuasiat,korjaukset…tulee kalliiksi.Ja toisekseen ei nää mitään tee kun rahat on jo saatu ni se on morjens.Lopettasitte hyvät ihmiset tämän halpuuttamisen kun se ei ole totta.


  • No onhan nyt Thaimaa paljon edullisempi kuin Suomi, toki merkkituotteet maksavat suurinpiirtein saman kaikilla markkina-alueilla. Mutta juurikin silmälasit saa edullisemmin, vaatteita jotka pääosin ovat ihan laadukkaita…ruoka edullisempaa…hammashoito klinikoilla edullisempaa ja laadukasta. Yleensä kaikki mikä perustuu käsityön tekemiseen on alhaisten palkkakustannusten takia edullista Thaimaassa. Juu ja olen tosiaan matkaillut Thaimaassa jo yli kymmenen vuotta ja vietän vuosittain 3 – 6 kk maassa. Nyt olen lähdössä viiden kuukauden reissuun maahan ja viihdyn hyvin, aikaani vietän turistialueiden ulkopuolella.


 4. Ihan oikeasti, lähes kaikki artikkelit johonkin köyhäilyyn. Onko tämä tyystin persaukisten luusereiden matkailusivusto?

  Jos sulla ei ole rahaa niin älä matkusta, käytä roposi järkevämmin.

  Voisitteko tehdä juttuja meillekin joiden ei tarvitse elää lomalla kuin kerjäläiset! Eikä varsinkaan missään pedofiilien suosikkikohteessa.


  • olen harvinaisen paljon samaa mieltä, vaikka en halua ketään tuomita , mutta kaikki on kallista paitsi viina ja tupakka


   • siis suomalainen turisti käyttää surutta rahaa viinaan mutta kaikki muu on kallista


 5. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.