Hyppää sisältöön

Kymmenen erikoista risteilyreittiä – vaihtoehdot Karibialle ja Välimerelle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.05.2019
Koe valtameriristeilijä ja nauti eksotiikasta! Risteilyllä koet uusia elämyksiä ja jännittäviä kohteita samalla nauttien tasokkaista palveluista. Mikä näistä reiteistä on uusi suosikkisi?

1. Australia ja Uusi-Kaledonia risteillen

Lähde risteilylle maapallon toiselle puolelle! Risteily Australiassa ja Uudessa-Kaledoniassa on tehokas tapa ottaa kaukokohteet pintapuolisesti haltuun silloin, kun aikaa on rajatusti. Esimerkiksi Royal Caribbeanin tarjoaman kymmenen päivän risteilyn aikana ehtii nähdä viisi kohdetta.

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Australiasta lähtevällä risteilyllä pääsee nauttimaan paratiisisaarista.

Sydneystä lähtevän risteilyn reitillä ovat muun muassa Uuden-Kaledonian Loyalty Islands -paratiisisaari ja Vanuatulle kuuluva Mystery Island.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Indonesian purjeveneristeily

Indonesian perinteisimpiin matkailukohteisiin lukeutuva Bali on monelle matkailijalle tuttu, mutta harva on kokenut saaret purjeveneristeilyllä. Luksustason purjeveneisiin keskittyvä Star Clippers -varustamo tarjoaa helpon tavan kokea lomasaaret uudella tavalla.

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Jos haluat uudenlaisen Balin-kokemuksen, kokeile risteilyä purjeveneellä.

Viikon mittainen risteily vie Balin eri kohteisiin, ja reitin varrelle sijoittuvat muun muassa Lovinan ja Senggigin rantakohteet sekä Gili Sudak -saari. Viikon mittaisten risteilyjen lisäksi saatavilla on myös kahden viikon mittaisia purjeveneristeilyjä Indonesiassa, joten laivasta ja merimatkasta voi nauttia myös pidempään.

3. Koe Afrikan rannikko

Afrikan rannikolle suuntautuvat risteilyt tarjoavat tehokkaan tavan tutustua Afrikan kohteisiin. Esimerkiksi Azamara-varustamon matkalla voi seikkailla Itä-Afrikan rannikolla päästen vierailemaan useissa kiinnostavissa kohteissa.

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Afrikkalaiset rantakohteet tulevat tutuiksi eksoottisen risteilyn avulla.

Meripäiviä sisältyy 22 päivän mittaiselle reitille useita, ja kohteiden joukossa ovat muun muassa Marokko, Kanariansaaret, Gambia, Norsunluurannikko, Namibia ja Etelä-Afrikka. Pitkien välimatkojen vuoksi meripäiviä on useita peräkkäin moneen otteeseen, mutta luksusristeilijän palvelut takaavat viihtyvyyden.

4. Dubain risteily

Koe Dubai uudella tavalla risteilyalukselta käsin. Dubaista liikennöivien risteilyjen avulla on helppo tutustua Persianlahden muihin kiinnostaviin kohteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Abu Dhabin kaupungin kiinnostavimpiin nähtävyyksiin lukeutuu muun muassa näyttävä Sheikki Zayedin moskeija.

Reitillä liikennöi lukuisia varustamoja, joten tarjontaa riittää. Esimerkiksi MSC Cruisesin tarjoama seitsemän päivän mittainen risteily liikennöi muun muassa Abu Dhabiin ja Omanin pääkaupunkiin Masqatiin.

5. Tutkimusmatkaristeily

Jos haaveilet tutkimusmatkasta Etelämantereelle mutta kaipaat samalla tiettyjä mukavuuksia, on risteily vaivaton tapa päästä yhteen maailman jännittävimmistä kohteista. Hurtigruten-varustamon laivat tarjoavat unohtumattoman seikkailun!

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Vierailu Antarktiksella on elämys, jota ei unohda.

Aluksen kyytiin noustaan Chilen Puna Arenasissa, ja Chilen vuonojen jälkeen matka jatkuu Kap Hornin ja Drakeninsalmen kautta Antarktikselle, jossa ehtii tehdä lukuisia tutkimusretkiä jäiselle mantereelle. Paluumatkan aikana reitille osuvat muun muassa Falklandinsaaret.

6. Pohjois-Euroopan risteily

Olisitko uskonut, että myös Suomen naapurimaat voi kokea valtameriristeilijän kyydistä? Esimerkiksi Regal Princess -aluksen kyydissä voi nauttia 11 päivän mittaisen risteilyn, joka on suomalaisittain hyvin helppo toteuttaa, sillä reitti lähtee kotoisasti Helsingistä ja niin ikään palaa pääkapunkiin.

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on yksi Pohjois-Euroopan risteilyn pysähdyspaikoista.

Matkan varrelle sijoittuu useita Itämeren kohteita, esimerkiksi Pietari, Oslo, Kööpenhamina ja Tukholma. Reitillä voi nauttia myös laivan palveluista rauhassa useiden meripäivien aikana.

7. Purjeveneristeily Panaman kanavalla

Perinteisten risteilyalusten lisäksi laivaelämyksiä voi kokea myös suurilla purjeveneillä. Merimatkailun klassisimpiin kohteisiin lukeutuva Panaman kanava tarjoaa eksotiikkaa, joka alleviivautuu vielä näyttävässä purjeveneessä.

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Barbadoksen pääkaupunki Bridgetown tarjoaa rentoa tunnelmaa.

Star Clippers -varustamon näyttävien purjelaivojen kyydissä voi viettää vaikkapa 14 yön risteilyn Bridgetownista Balboaan. Reitin varrelle osuu noin kymmenen kohdetta ja neljä meripäivää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Aasian risteily

Aasian suosittuihin matkakohteisiin on helppo tutustua yhdellä matkalla, sillä risteilyt tarjoavat mahdollisuuden nähdä monta paikkaa lyhyessä ajassa. Samalla uusiin kulttuureihin tutustuminen on hyvin helppoa, sillä risteilyn aikana kohteissa pääsee paikalliskulttuurin pyörteisiin, ja vastapainoa siihen tuovat laivan länsimaiset puitteet. Risteily onkin helppo ensimmäinen Aasian-seikkailu.

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Singapore on hyvä lähtökohde Aasian-risteilylle. Kaupungissa on rutkasti nähtävää, joten kaupunkilomaa varten on hyvä varata aikaa ennen tai jälkeen varsinaisen risteilyn.

Muun muassa Royal Caribbean tarjoaa kuuden päivän mittaista risteilyä, jonka aikana vieraillaan kolmessa Aasian maassa: Singaporessa, Malesiassa ja Thaimaassa. Reitille valikoidut suositut kohteet ovat hyvä läpileikkaus eksoottisen maanosan kiinnostavista paikoista, mutta risteilyyn mahtuu myös yksi meripäivä.

9. Tyynenmeren ylitys

Valtameren ylittäminen risteilyaluksella on jännittävä kokemus, ja Tyynenmeren ylittäessä merimaisemien lisäksi pääsee nauttimaan vielä lukuisista paratiisisaarista. Esimerkiksi Royal Caribbeanin valikoimaan kuuluu 19 päivän mittainen risteily, joka on juurikin yhdistelmä merta ja paratiiseja.

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Ranskan Polynesian paratiisisaaret ovat Tyynenmeren houkuttelevimpia kohteita.

Honolulusta Sydneyyn liikennöivällä reitillä on lukuisia meripäiviä mutta myös pysähdykset Papeetella, Moorealla, Bora Boralla sekä Napierissa ja Wellingtonissa.

10. Maailmanympäriristeily

Kun et osaa päättää matkakohteiden välillä vaan haluat saada kaiken, on maailmanympäriristeily hyvä vaihtoehto. Matkojen pituudet vaihtelevat kuukaudesta puoleen vuoteen, joten tarjonnasta löytyy kuhunkin aikatauluun sopiva vaihtoehto.

ShutterstockVaihtoehtoiset risteilyreitit
Maailmanympäriristeilyllä pääsee kokemaan lukuisia klassikkokohteita, kuten Japanin.

Esimerkiksi MSC Cruises -varustamo tarjoaa maailmanympäriristeilyä, joka kestää 119 päivää. Noin neljän kuukauden mittaisen matkan aikana vieraillaan viidessä maanosassa, 33 maassa ja 53 satamassa. Reitin varrelle sijoittuvat muun muassa Panaman kanava, Havaiji, Australia, Japani ja Singapore.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Nainen laivan kannella

Voiko laivalla juoda hanavettä? Muista nämä ohjeet risteilyllä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja