Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nämä ovat suosituimmat ruoat ruotsinlaivan buffetissa – eivät tule koskaan katoamaan

Viking Line artikkelin kuva
Risteilymatkat
Laivan buffet on risteilymatkan klassikko. Täytätkö sinäkin lautasesi näillä suosikkiherkuilla?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 02.07.2022
facebook   whatsapp

Ruotsinlaivan buffetin suosikit

Vaikka ruotsinlaivojen à la carte -ravintoloiden suosio onkin noussut, on aluksen buffet-ravintolassa ruokaileminen suurelle osalle matkustajista pakollinen ohjelmanumero ainakin toisena iltana.

Viking Mariellan buffet-ravintolan keittiömestari Henri Aalto kertoo suosikkituotteiden olevan melkoisen selviä.

– Katkaravut, graavikala, mädit ja savulohi ovat kestosuosikkeja. Jos katkaravut jäisivät pois buffetista, voisi se olla jo katastrofin paikka. Ihmisillä on tietynlainen mielikuva buffasta, sanoo Aalto.

Erityisesti ruotsalaiset risteilymatkustajat syövät Aallon mukaan paljon kalaa ja äyriäisiä, kun taas suomalaiset syövät tasaisemmin kaikkea. Myös lihapullia löytyy seisovasta pöydästä aina.

Jälkiruokapuolelta Aalto nimeää risteilymatkustajien suosikiksi suklaan eri muodoissa. Jos sitä ei löytyisi, tulisi asiakkailta todennäköisesti palautetta.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Viking Line

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jälkiruokapöytä notkuu sokeria ja mukana on diabeetikolle sopivana ainoastaan 1 (yksi) laji-rahka. Luultavasti sekin on kasvisrasvaperusteinen mutta parempi sekin kun ei mitään.

    Lisätkää esim. aitoa kermavaahtoa (sokeroimaton) ja vadelmia pöytään merkinällä “Diabeetikolle”.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.