Nämä ovat suosituimmat ruoat ruotsinlaivan buffetissa – eivät tule koskaan katoamaan
Ruotsinlaivan buffetin suosikit
Vaikka ruotsinlaivojen à la carte -ravintoloiden suosio onkin noussut, on aluksen buffet-ravintolassa ruokaileminen suurelle osalle matkustajista pakollinen ohjelmanumero ainakin toisena iltana.
Viking Mariellan buffet-ravintolan keittiömestari Henri Aalto kertoo suosikkituotteiden olevan melkoisen selviä.
– Katkaravut, graavikala, mädit ja savulohi ovat kestosuosikkeja. Jos katkaravut jäisivät pois buffetista, voisi se olla jo katastrofin paikka. Ihmisillä on tietynlainen mielikuva buffasta, sanoo Aalto.
Erityisesti ruotsalaiset risteilymatkustajat syövät Aallon mukaan paljon kalaa ja äyriäisiä, kun taas suomalaiset syövät tasaisemmin kaikkea. Myös lihapullia löytyy seisovasta pöydästä aina.
Jälkiruokapuolelta Aalto nimeää risteilymatkustajien suosikiksi suklaan eri muodoissa. Jos sitä ei löytyisi, tulisi asiakkailta todennäköisesti palautetta.
Teksti: Maria Hietala
Kuva: Viking Line
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää