Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko ruotsinlaivalla putka? Näin häiriköistä selvitään vesillä

Viking Line artikkelin kuva
Risteilymatkat
Ruotsinlaivoilla on kostea maine, mutta järjestyshäiriöt ovat harvinaisia.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 09.06.2022
facebook   whatsapp

Laivalla juhlitaan rauhanomaisesti

Oletko sinäkin joskus miettinyt, miten laivalla toimitaan ongelmatilanteissa esimerkiksi häiriköiden suhteen? Mitä häiriköiville tai väkivaltaisille matkustajille tehdään vesillä, kun seuraavaan satamaan on vielä matkaa?

Helsingin ja Tukholman välillä risteilevän Viking Mariellan intendentti Tarja Jeskanen kertoo, että laivalla tosiaan on putka – kuten legendaariset tarinat kertovat. Sitä tarvitaan kuitenkin Jeskasen mukaan vain harvoin, sillä vakavat järjestyshäiriöt ovat aluksella harvinaisia.

– Tallinnan-reiteillä on ehkä enemmän bilekansaa. Meillä abiristeilyt ja muut bileristeilyt sujuvat yleensä ongelmitta – mitä nyt välillä väsynyttä juhlijaa saatetaan taluttaa hyttiin, kertoo Jeskanen.

Varsinaista laivapoliisia ei risteilykansan joukosta löydy, vaan yleisestä järjestyksestä vastaavat turvamiehet Security Managerin johdolla. Viime kädessä turvallisuus on tässäkin asiassa kuitenkin kapteenin vastuulla.

Ongelmatilanteet raukeavat yleensä nopeasti, sillä mikäli viranomaisia tarvitaan, poistetaan häiriköt laivasta joko Tukholman, Helsingin tai Maarianhaminan satamissa.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Viking Line

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Kyllä hävettää buffetissa ja aamupalalla,kun ihmiset, nuoret varsinkin ottavat ruokaa lautaselle niin paljon, ettei kukaan pysty kerralla syömään!Miksei kotona opeteta ottamaan sopivasti ruokaa ja jos siltä tuntuu hakee lisää!Sämpylöitä,karjalanpiirakoita hamstrataan ihan kuin ei olisi nähnyt ruokaa ja sitten niitä piilotellaan .Paras oli kun,eräs rouva meni hakemaan lisää,niin naapuripöydän hienohelma kävi sujauttamassa jätöksensä tämän paikalle!Itse me joudetaan maksamaan lipuissa ja ruokahinnoissa sikailut!


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.