Hyppää sisältöön

Onko ruotsinlaivalla putka? Näin häiriköistä selvitään vesillä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.06.2022
Ruotsinlaivoilla on kostea maine, mutta järjestyshäiriöt ovat harvinaisia.

Laivalla juhlitaan rauhanomaisesti

Oletko sinäkin joskus miettinyt, miten laivalla toimitaan ongelmatilanteissa esimerkiksi häiriköiden suhteen? Mitä häiriköiville tai väkivaltaisille matkustajille tehdään vesillä, kun seuraavaan satamaan on vielä matkaa?

Helsingin ja Tukholman välillä risteilevän Viking Mariellan intendentti Tarja Jeskanen kertoo, että laivalla tosiaan on putka – kuten legendaariset tarinat kertovat. Sitä tarvitaan kuitenkin Jeskasen mukaan vain harvoin, sillä vakavat järjestyshäiriöt ovat aluksella harvinaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Tallinnan-reiteillä on ehkä enemmän bilekansaa. Meillä abiristeilyt ja muut bileristeilyt sujuvat yleensä ongelmitta – mitä nyt välillä väsynyttä juhlijaa saatetaan taluttaa hyttiin, kertoo Jeskanen.

Varsinaista laivapoliisia ei risteilykansan joukosta löydy, vaan yleisestä järjestyksestä vastaavat turvamiehet Security Managerin johdolla. Viime kädessä turvallisuus on tässäkin asiassa kuitenkin kapteenin vastuulla.

Ongelmatilanteet raukeavat yleensä nopeasti, sillä mikäli viranomaisia tarvitaan, poistetaan häiriköt laivasta joko Tukholman, Helsingin tai Maarianhaminan satamissa.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Viking Line

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Nainen laivan kannella

Voiko laivalla juoda hanavettä? Muista nämä ohjeet risteilyllä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja