Hyppää sisältöön

Valohoitoa Välimerellä! Näissä kohteissa riittää lämpöä pitkälle syksyyn

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.06.2017
Syksy on erinomaista aikaa matkustaa Välimeren lomakohteisiin. Keskikesän kuumimmat helteet ovat syys-lokakuussa jo ohi, mutta ilma ja merivesi ovat kuitenkin vielä mukavan lämpimiä. Lisäksi kohteissa on hieman rauhallisempaa kuin vilkkaimman sesongin aikaan, ja matkojen hinnatkin laskevat syksyllä heti koulujen alkamisen jälkeen.

ILMOITUS

Syksyllä lomalle Välimerelle

Vaikka Välimeren kohteissa vilkkain sesonki painottuu kesäkuukausille, kannattaa alueen lomakohteisiin matkustaa myös syksyllä! Vilkkaimman sesongin jälkeen lomakohteissa on rauhallisempaa, ja matkojen hinnatkin ovat edullisempia kuin suosituimpina loma-aikoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syys–lokakuussa Välimeren kohteissa riittää vielä lämpöä ja auringonpaistetta, ja sää on miellyttävämpi lomailuun kuin keskikesän paahtavat helteet.

Tässä esittelyssä viisi Välimeren kohdetta, joissa saa syksyllä tankattua D-vitamiinivarastot täyteen pitkää ja pimeää talvea varten!

Kreeta

Kreeta on Kreikan suurin ja monipuolisin saari. Se tarjoaa lomalaisille pitkiä hiekkarantoja, maalaiskyliä, viehättäviä kaupunkeja, antiikin kulttuuria ja maukasta ruokaa. Aurinko hellii Kreetalla pitkälle syksyyn, mutta koska paahde ei syys-lokakuussa ole enää niin tukahduttava, osan lomasta voi halutessaan käyttää vaikkapa pyöräilyyn tai vaeltamiseen.

TUITUI
Kreetan pitkät rannat kutsuvat aamukävelylle.

Päivän keskilämpötila Kreetalla on syyskuussa 26 °C ja lokakuussa 23 °C, ja meriveden lämpötila on 23–24 astetta.

Mallorca

Mallorcalla voi kätevästi yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman. Täältä löytyy niin Alcudian 14 kilometrin pituinen hiekkaranta kuin tunnelmallinen Sollerin raitiovaunureittikin. Saaren pääkaupunki Palma ihastuttaa tapasbaareillaan, jugend-arkkitehtuurillaan, design-liikkeillään ja upealla katedraalillaan.

TUITUI
Mallorcalla voi yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman.

Päivän keskilämpötila Mallorcalla on syyskuussa 27 °C ja lokakuussa 23 °C. Meriveden lämpötila taas liikkuu 22–25 asteessa.

Alanya

Miellyttävä ilmasto, ihanat rannat, vehreä luonto, hyvät golfmahdollisuudet, elämäniloiset ravintolat ja menopaikat, herkullinen ruoka sekä edullinen hintataso houkuttelevat edelleen suomalaisia sankoin joukoin Turkin Alanyaan. Vaikka lämpöä riittää syksylläkin, kannattaa lomailla kokeilla myös turkkilaista kylpylää eli hamamia, joka rentouttaa niin kehon kuin mielenkin.

TUITUI
Alanyassa riittää aurinkoa ja elämäniloa myöhään syksylläkin.

Päivän keskilämpötila on Alanyassa syyskuussa 31 °C ja lokakuussa 26 °C, ja meriveden lämpötila on 22–24 astetta.

Kypros

Kypros on pehmeine hiekkarantoineen ja puhtaine turkooseine merivesineen yksi Välimeren aurinkovarmimmista lomasaarista. Veneretkiä, sukeltamista, maastopyöräilyä, vaellusretkiä, kulttuurihistoriallisia nähtävyyksistä, viinitilavierailuja – kaikkea tätä tarkenee hyvin tehdä saarella vielä lokakuussakin.

Rakkauden jumalattaren Afroditen saarella on hyvä myös lämmitellä parisuhdetta – Kyproksella on ihania hotelleja ja romanttisia kuhertelupaikkoja nimenomaan pariskunnille.

TUITUI
Kyproksen kirkkaissa vesissä tarkenee sukellella.

Päivän keskilämpötila Kyproksella on syyskuussa 30 °C ja lokakuussa 27 °C. Merivedenkin lämpötila on vielä syksyllä 25–27 astetta.

Sisilia

Sisilia on Italian suurin saari, ja Sisiliassa voi nähdä, kokea ja maistaa kaikki Italian parhaat puolet. Rannat ovat värikkäiden aurinkovarjojen peittämiä, kirkot ikoneineen kutsuvat vierailulle ja pienillä kujilla trattoriat tarjoilevat paikallisia herkkuja kuten aitoa italialaista pitsaa ja tuoreita meren antimia. Vuoren rinteillä viihtyvät viiniköynnökset, ja saarella valmistetaan monia huippuviinejä, joita voi tuoda lämmikkeeksi koti-Suomeenkin.

TUITUI
Sisiliassa auringon lisäksi lämmittävät myös huippuviinit.

Päivän keskilämpötila on Sisiliassa syyskuussa 30 °C ja lokakuussa 25 °C. Meriveden lämpötila on syksyllä 22–24 astetta.

Lähde: TUI
Kuvat: Christofer Dracke, Kimme Persson, Adde Andersson, Peter Malmrup, Torleif Svensson

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Baleaarien saaret

Mallorca, Ibiza vai Menorca – mikä saari sopii sinulle? Näin kohteet eroavat toisistaan

Kreetan nähtävyydet

Kreetan parhaat nähtävyydet – 20 kohteen lista todistaa, että tekeminen ei lopu lomalla kesken

Mallorca

Kuusi yleistä myyttiä Mallorcan lomasaaresta – mikä on totta ja mikä tarua?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja