Kuva: Shutterstock
Thaimaan kohdevinkit ensikertalaiselle

Mistä aloittaa Thaimaan-matkailu? 5 kohdevinkkiä ensikertalaiselle

Thaimaan suosio matkailumaana ei ole jäänyt keneltäkään epäselväksi. Maan matkakohteiden monipuolinen kirjo voi kuitenkin hämmentää ensikertalaisen. Lue vinkit kohteista, jotka sopivat ensimmäiselle Thaimaan-matkalle!

1. Khanom

Etelä-Thaimaassa sijaitseva Khanom on kiinnostava matkailualue, joka tarjoaa juuri sitä postikorteista tuttua paratiisirantaa, minkä perässä matkailijat Thaimaahan suuntaavat. Alueen suosio on vasta alkamaisillaan, joten paras aika suunnata Khanomiin on nyt.

Kuvankauniista rannoista huolimatta Khanomissa vallitsee hyvin aito thaimaalainen tunnelma, eikä turistirysiä ole. Hintataso on yhä edullinen, toisin kuin monissa muissa kohteissa Thaimaassa. Palvelut ovat hyvät, sillä länsimaiseen makuun sopivia majapaikkoja on tarjolla siinä missä edullisia rantabungalow-mökkejäkin, minkä lisäksi Khanomissa on myös rutkasti ravintoloita.

Thaimaan kohdevinkit ensikertalaiselle
Kuva: Inka Khanji
Khanomin autiot paratiisirannat saavat matkailijan rakastumaan alueeseen.

Eniten matkailijaa ihastuttaa alueella rauha. Lähes autioita rantoja ei tarvitse kauaa etsiä, mutta niiden löytämiseksi on oltava valmis näkemään hiukan vaivaa: alueen tieverkosto ei ole ensiluokkainen, ja rannat sijaitsevat usein kuoppaisten pikkuteiden päässä. Valkohiekkainen rantaparatiisi on kuitenkin vaivalloisen matkan arvoinen.

>> Lue lisää vinkkejä Khanomiin!

2. Koh Lipe

Andamaanienmerellä sijaitseva pieni Koh Lipen saari on paikka, jonne päästäkseen on matkustettava usealla kulkuveneellä. Helpoin tapa matkustaa Suomesta Koh Lipelle on lentää Malesian puolelle Langkawin saarelle ja jatkaa matkaa sieltä vesiteitse kauniille thaimaalaiselle saarelle.

Pienellä saarella on helppo kulkea jalkaisin hiekkarannalta toiselle, minkä lisäksi saaren sydän, matkailijoille rakennettu Walking street, tarjoaa elämää. Hotelli- ja ravintolatarjonta on monipuolinen, mutta hintataso saarella on melko kova, kuten monilla muillakin thaimaalaisilla saarilla.

Thaimaan kohdevinkit ensikertalaiselle
Kuva: Inka Khanji
Koh Lipen ilmapiiri on rentoa saaritunnelmaa parhaimmillaan.

Koh Lipen parhaat puolet ovat sen kauniit rannat ja tunnelmalliset majapaikat. Vaikka aito thaimaalainen elämänmeno on kaukana Koh Lipen tunnelmasta, pääsee saarella nauttimaan Thaimaan upeista maisemista ja erinomaisista palveluista.

>> Lue lisää vinkkejä Koh Lipelle!

3. Bangkok

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on kohde, jota ei voi välttää. Se on useimpien Thaimaan-matkailijoiden ensikosketus maahan, sillä tyypillinen tapa matkustaa Thaimaahan on suunnata ensin juuri Bangkokiin ja jatkaa sieltä matkaa muihin kohteisiin.

Vauhdikas miljoonakaupunki on omiaan herättämään kulttuurishokin, mutta vie samalla nopeasti thaimaalaisuuden ytimeen: ystävällisiä hymyjä on vähintään yhtä paljon kuin hurjastelevia skoottereitakin, katuruokien vahvasta tuoksusta puhumattakaan. Bangkokissa aitoja elämyksiä ovat perinteiset torit siinä missä huippumodernit ostoskeskuksetkin.

Thaimaan kohdevinkit ensikertalaiselle
Kuva: Inka Khanji
Bangkokin kaupungin vilinä aiheuttaa helposti kulttuurishokin rauhaan tottuneelle suomalaiselle, mutta Thaimaan tapoihin tottuu nopeasti.

Bangkokiin kannattaa tutustua pieninä annoksina, eikä sitä kannata jättää missään nimessä kokonaan väliin. Muutama päivä kaupungissa Thaimaan-matkan aluksi ja lopuksi antaa jo hyvän kuvan Bangkokista myös ensikertalaiselle.

>> Lue lisää vinkkejä Bangkokiin!

4. Chiang Mai

Pohjois-Thaimaassa sijaitseva Chiang Mai on mantereen kulttuurikaupunki, joka eroaa etelän ja saarten rantakohteista merkittävästi. Sisämaan kaupunki on täynnä paikalliskulttuuria ja luontoelämyksiä, joten jos et välttämättä kaipaa rantaa Thaimaan-matkallasi, suuntaa Chiang Maihin.

Thaimaalaiset perinteet voivat Chiang Maissa vahvasti, ja kulttuuriloman lisäksi kaupunkiin suunnataan oppimaan uutta. Jos haaveilet esimerkiksi jooga- tai thainyrkkeilylomasta Thaimaassa, on Chiang Mai molempiin erinomainen kohde – kaupungin kurssitarjonta on erittäin monipuolinen, ja tarjontaa riittää juuri lyhyen aikaa kohteessa vieraileville matkailijoille. Myös hierontoja ja muita palveluja on muun Thaimaan tavoin erittäin hyvin saatavilla.

ThaimaaThaimaan kohdevinkit ensikertalaiselle
Kuva: Shutterstock
Chiang Main monipuoliset kohteet takaavat tekemistä pitkällekin lomalle.

Aktiivilomailijalle Chiang Mai sopii erinomaisesti, sillä kaupungin ympäristössä avautuvat erinomaiset vaellusmaastot. Vehreät vuoristomaisemat tarjoavat nähtävää useiksi päiviksi, ja alueella järjestetäänkin monen päivän mittaisia vaellusretkiä.

Vaikka kyseessä on suosittu matkailualue, kääntöpuolet eivät rehota Chiang Maissa yhtä pahasti kuin eteläisissä lomakohteissa. Palvelutarjontaa on rutkasti, mutta suosiosta huolimatta Chiang Main hintataso on pysynyt maltillisena.

>> Lue lisää vinkkejä Chiang Maihin!

5. Koh Chang

Kambodžan naapurissa Siaminlahdella sijaitseva Koh Chang on Thaimaan toiseksi suurin saari heti suosikkikohde Phuketin jälkeen. Meni pitkään, ennen kuin matkailijat oivalsivat Koh Changin hienouden, mutta nykyisin saari on jo melko suosittu myös matkailijoiden keskuudessa.

Thaimaan kohdevinkit ensikertalaiselle
Kuva: Shutterstock
Koh Chang on saari, missä voi yhdistää rantalomailun ja sademetsäseikkailut helposti samaan matkaan.

Suuren kokonsa vuoksi Koh Changilla on hyvin monipuolisesti tekemistä. Saarella voi niin seikkailla sademetsissä kuin loikoilla rannallakin, minkä lisäksi Koh Chang on hyvin suosittu sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa. Matkailijoiden täyttämien turistirantojen lisäksi saarella on myös rauhallisia ranta-alueita.

Suurin osa saaresta on sademetsää, mikä tuo rutkasti mahdollisuuksia vaellusretkiin. Sademetsien sydämessä odottavat vesiputoukset ovat eksoottinen näky, mutta maisema on ehdottomasti raskaan patikkaretken arvoinen.

>> Lue lisää vinkkejä Koh Changille!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Päivitetty: 5.11.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia