hero taustakuva

Missä Phuketissa kannattaa tehdä ostokset? 3 vinkkiä seuraavalle lomallesi

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Mista löytyvät Phuketin parhaat ostosmahdollisuudet?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 24.09.2019
facebook   whatsapp

1. Phuketin pikkuputiikit

Thaimaan saarille lähdetään yleensä rentoutumaan ja nauttimaan auringosta. Jossain vaiheessa saatat kuitenkin haluta tehdä myös ostoksia – onhan kyseessä edullisesta hintatasostaan tunnettu maa, jossa on hyvät shoppailumahdollisuudet.

Jos haluat kierrellä sieviä pikkuliikkeitä, tee päiväretki Phuket Towniin. Pääkaupungin historiallinen keskusta on rauhallinen ja tyylikäs alue, josta ei löydy ketjuliikkeitä. Täältä voit hankkia matkamuistoja sekä paikallisten valmistamia persoonallisia tuotteita. Tunnelma on rantakohteita trendikkäämpi. Muista kiinnittää huomiota katutaiteeseen.

Phuket Townissa on myös esimerkiksi optikkoliikkeitä, jos suunnitelmissasi on hankkia lomamatkalla uudet silmälasit tai aurinkolasit.

Shoppailun lomassa kannattaa ehdottomasti kokeilla keskustan viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joiden hintataso on rantakohteita edullisempi. Täällä saat hyvää vastinetta rahalle.

2. Phuketin ostoskeskukset

Sadepäivänä tai liian kovilla helteillä ostoksia on helppo tehdä Phuketin ilmastoiduissa ostoskeskuksissa. Saaren parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Phuket Townista sekä Patong Beachilta.

Jos et halua poistua Phuketin rannoilta, suuntaa Patong Beachin isoon ostoskeskukseen Jung Ceyloniin. Jättimäisessä ostoskeskuksessa on kaikkea vaatteista elektroniikkaan, ravintoloihin ja kauneudenhoitopalveluihin. Ostoskeskuksen yhteydessä toimii myös tavaratalo Robinson sekä iso supermarket Big C.

Phuket Townin ostoskeskukset löytyvät pääkaupungin historiallisen keskustan ulkopuolelta, ja ne on suunniteltu autoilijoille. Kaikkien ostoskeskusten yhteydessä on isot parkkipaikat, ja myös julkinen liikenne kulkee niiden ohi. Ostoskeskittymät muistuttavat suomalaisia automarketteja pikaruokaravintoloineen, ruokakauppoineen ja ketjuliikkeineen.

Merkkitietoisen shoppailijan kannattaa suunnata Central Festival -ostoskeskukseen, jossa on edullisten ketjuliikkeiden lisäksi designer-myymälöitä ja optikkoliikkeitä. Ostoskeskuksessa on kaksi erillistä rakennusta, joiden välillä kulkee kävelysilta.

Kävelymatkan päässä Central Festivalista toimii toinen ostoskeskus Big C. Tyyliltään se on enemmän aasialainen kuin amerikkalainen: täältä löydät enemmän pieniä kojuja ja edullista rihkamaa kiillotettujen liikkeiden sijaan. Big C:stä voi myös helposti hankkia thaimaalaisen SIM-kortin. Saman katon alla on iso ruokakauppa.

Big C:stä matkaa voi jatkaa Tesco Lotus -hypermarketiin ja sen ympärille rakennettuun ostoskeskukseen. Samassa rakennuksessa toimii ravintoloita, kahviloita, apteekkeja, pankkeja ja vaateliikkeitä – kuten suosittu Uniqlo. Jos haluat hankkia kerralla kaiken ruokatarvikkeista rantaleluihin, kosmetiikkaan, elektroniikkaan ja lääkkeisiin, se onnistuu täällä.

3. Phuketin markkinat

Phuketista voi löytää erilaisia markkinoita ympäri saarta. Parhaimmat niistä sijaitsevat kuitenkin pääkaupunki Phuket Townissa. Jos teet lomalla yhden retken yömarkkinoille, kokeile sunnuntaisin järjestettäviä Walking Street -markkinoita.

Markkinat alkavat jo alkuillasta ja sulkevat Thalang Roadin liikenteeltä. Kyseessä on yksi kaupungin kauneimmista kaduista, jonka varrella sijaitsee upeita kiinalais-portugalilaista arkkitehtuuria edustavia rakennuksia. Värikkäät talot ja hämärtyvä ilta tekevät markkinoista tunnelmalliset.

ShutterstockPhuket Townin markkinat
Phuket Townin värikkäillä kaduilla markkinat ovat parhaimmillaan.

Myynnissä on enimmäkseen ruokaa, matkamuistoja, koruja ja käsitöitä. Markkinat ovat erinomainen tilaisuus kokeilla thaimaalaista katuruokaa ja herkutella tuoremehuilla. Sunnuntaimarkkinat ovat äärimmäisen suositut: katu ruuhkautuu ja tunnelma tiivistyy pimeän tullen. Paikan päällä on yleensä live-musiikkia.

Paikallisen nuorison suosimat Chillva-markkinat löytyvät vanhankaupungin ulkopuolelta läheltä Phuketin ostoskeskuksia. Jos aiot vierailla Tescossa, voit vaikka kävellä sieltä Chillvan markkinoille. Turistimarkkinoiden sijaan kyseessä ovat vaihtoehtoiset, trendikkäät markkinat, joilla näkyy enemmän paikallisia kuin länsimaisia matkailijoita. Markkinat järjestetään iltaisin torstaista lauantaihin.

Kärsivällisimmät voivat kokeilla Phuket Weekend Marketia, saaren isoimpia markkinoita. Nimensä mukaisesti markkinat järjestetään viikonloppuisin lauantaisin ja sunnuntaisin Phuket Townissa. Koska markkina-alue on isompi, vaatii sen kiertäminen ja kiinnostavien tuotteiden löytäminen enemmän vaivaa.

Lue myös: Millaisia paikalliset supermarketit ovat Thaimaassa? Lue käytännön vinkit ennen matkaa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.