Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko löysit Phuketin ihanimman näköalapaikan? Tämä trooppinen maisema on pakko nähdä omin silmin

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Phuketin suosittu näköalapaikka kerää väkeä erityisesti auringonlaskun aikaan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 25.02.2019
facebook   whatsapp

Promthepin niemeltä avautuu upea maisema Phuketissa

Haluatko saada perinteisten rantakuvien lisäksi hienoja maisemakuvia Phuketissa? Tai vain katsella auringonlaskua mahdollisimman hyvältä paikalta?

Phuketin eteläisin näköalapaikka Promthep Cape on yksi saaren suosituimmista. Kuuluisampi on vain korkealla Nakkerd Hillsin kukkulalla sijaitseva 45-metrinen Buddha-patsas, joka näkyy kauas Phuketin eri kolkkiin ja josta avautuu 360 asteen maisema saarelle.

Promthepin niemi löytyy Phuketin lounaiskärjestä reilun kolmen kilometrin päässä Nai Harnin rannalta. Sen viehätys perustuu merta kohti hupenevaan niemenkärkeen sekä kuvauksellisesti maiseman edessä kasvaviin palmuihin.

Promthepilta ei kannata odottaa omaa salaista näköalapaikkaa tai yksityisnäytöstä auringonlaskun aikaan. Koska paikan päälle pääsee helposti autolla, kuhisee parkkipaikka autoja ja minibusseja. Jos olet allerginen väkijoukoille, yritä saapua aamulla ennen muita.

Parhaat kuvat alueelta saat laskeutumalla ruuhkaiselta näköalapaikalta niemenkärkeä kohti, sillä suurin osa kävijöistä jää katselemaan maisemaa läheltä parkkipaikkaa. Kiviseen maastoon kannattaa varautua tukevilla kengillä.

Toinen näköalapaikka lähellä

Matkailijoiden suosion myötä alueelle on syntynyt myös oheistoimintaa. Kojuissa myydään matkamuistoja ja juomia ja näköalaravintolaan voi tehdä pöytävarauksen.

Alueelta löytyy myös elefanttipatsaiden reunustama pyhättö sekä majakka, joka ei tosin muistuta tyyliltään perinteisiä majakoita. Kultasävyisen rakennuksen sisällä toimii pieni merenkäyntimuseo, ja kävijät voivat nousta portaat ylös näköalatasanteelle.

Promthepin niemen näköalapaikalle on helpointa matkustaa joko taksilla tai omalla vuokra-autolla tai mopolla. Etäisyys esimerkiksi Kata Beachilta on noin kymmenen kilometriä ja Phuket Townista noin 18 kilometriä.

Promthep kuuluu yleensä erilaisiin opastettuihin saarikierroksiin. Jos päätät palkata Phuketissa kuljettajan päiväksi, kannattaa tätä pyytää poikkeamaan Promthepin näköalapaikalla. Samaan vierailuun voi yhdistää Nai Harnin rannan.

Lähellä sijaitsee myös toinen näköalapaikka, josta käytetään nimeä Windmill Viewpoint. Välimatkaa on vain reilu kilometri, joten sinne voi helposti vaikka kävellä. Näköalapaikkojen väliin jää Yanuin ranta.

Katso alta matkailijoiden Promthepin niemeltä ottamia kuvia – oletko jo käynyt täällä?

Lue myös: Tätä Thaimaan maisemapaikkaa kukaan ei tuntenut vielä muutama vuosi sitten – nyt kaikki haluavat siitä valokuvan

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.