Hyppää sisältöön

Odotatko jo ensi kesää? Nämä ovat vuoden 2016 Kreikka-trendit!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 11.10.2016
Joka viides valmismatka tehdään Kreikkaan – monipuolinen suosikki houkuttelee suomalaisia vuodesta toiseen.

Ikisuosikkiin on vaikea kyllästyä

Kreikka on yksi suomalaisten eniten suosimista lomakohteista vuodesta toiseen. Kesäkuukausina erityisesti Kreikan saaret houkuttelevat sankoin joukoin matkailijoita, mutta pääkaupunki Ateenan suosio kestää vuoden ympäri.

Kreikka on kesäkuukausina suomalaisten eniten suosima valmismatkakohde. Koko vuoden tasolla maa nousee toiselle sijalle valmismatkatilastoissa. Suomen matkatoimistoalan liiton keräämän tuoreen tilaston mukaan reilu viidennes Suomesta tehtävistä valmismatkoista suuntautuu Kreikkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkien suurimpien matkanjärjestäjien valikoimista löytyy tänäkin kesänä matkoja erityisesti Kreikan saarille, vaikkei kaupunkeja kannata unohtaa kesälläkään. Erityisesti pääkaupunki Ateena houkuttelee matkailijoita puoleensa. Useat lentoyhtiöt, kuten Aegean Airlines, Finnair ja Norwegian tarjoavat suoria lentoja useisiin Kreikan kohteisiin, myös Ateenaan. Kreikan suosio omatoimikohteena lisääntyy vuosi vuodelta. Matkoja Suomesta Kreikkaan on eniten tarjolla huhtikuusta pitkälle lokakuuhun.

Kreeta on suomalaisten kestosuosikki. Uutta saarella on virallisesti tämän vuoden alussa käyttöön vihitty Sitian Vitsentzos Kornaros -lentokenttä, joka palvelee erityisesti Kreetan itäosiin matkaavia. Vaikka Kreetaa pidetään tunnetusti perheiden suosimana lomakohteena, perustuu sen todellinen suosio saaren monipuolisuuteen. Kreetalta löytyy kaikkea aktiivilomailusta perhelomiin rannalla, kuin myös erinomaiset puitteet luonto- ja kulttuurimatkailulle.

Kreikan saaret kiinnostavat matkailijoita

Kreikan saaristo on matkailijoiden ehdoton suosikki kesäaikana. Kreikan saaristossa arvioidaan olevan kaikkiaan noin kuusi tuhatta saarta, joista tosin vain 227 on asuttuja. Hiljattain julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan Kreikan saaret ovat maailman parhaiden kohteiden joukossa yksin matkustaville. Myös risteilymatkojen suosio on kasvussa.

– Yksi suosituista saarista tulee tänä kesänä olemaan Zákinthos. Saari tarjoaa hienoja elämyksiä ja se lumoaa kauneudellaan. Muun muassa upea Navagion ranta, Bohalli-kukkulalta aukeavat huikeat maisemat yli Zákinthosin kaupungin ja Siniset luolat hurmaavat. Kreikasta on vaikea puhua mainitsematta ruokaa. Myös Zákinthos on kulinaristien aarreaitta. Erityisesti saaren makeat erikoisuudet kuten mantolato ja pasteli vievät kielen mennessään, kertoo Kreikan valtion Pohjoismaiden ja Baltian matkailutoimiston johtaja Stavroula Skaltsi.

– Uskon myös saarihyppelyn suosion nousevan edelleen tänä vuonna. Jokaisella saarella on oma luonteensa, joka vetää puoleensa. Ihmiset haluavat kokea enemmän lomansa aikana ja saarihyppelyllä se onnistuu. Saarihyppelypalveluiden määrä on myös kasvanut, joten siitä on tullut helppoa, kun kaikkea ei tarvitse järjestää itse, vinkkaa Skaltsi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saarihyppelyn voi aloittaa esimerkiksi tutustumalla ensin pääkaupunki Ateenan nähtävyyksiin ja suuntaamalla sen jälkeen saarille. Kreikka on aina houkutellut lomanviettäjiä auringolla ja upeilla rannoillaan sekä kiehtonut matkailijoita historiallaan. Vieraanvaraisen Kreikan tunnelma viehättää niin lapsiperheitä kuin yksin matkustavia.

– Monet uskolliset Kreikan ystävät valitsevat jälleen tänä vuonna lomakohteekseen Kreikan, koska he kokevat olevansa yhtä suurta kreikkalaista perhettä monien Kreikassa vietettyjen lomien jälkeen, uskoo Kreikan matkailutoimiston johtaja Stavroula Skaltsi.

Lähde: Visit Greece
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kreikan ilmasto ja sää

Kreikan ilmasto ja sää – milloin on paras aika matkustaa?

Navagio Beach

Tämä näky lyö ällikällä Kreikassa – haaksirikkoutunut alus lomasaaren kauneimmalla rannalla

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Santorinin nähtävyydet

Santorinin parhaat nähtävyydet – 15 ideaa Kreikan kuuluisimmalle saarelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja