Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Bangkokin katuruokakojut uhattuina – kaupunki haluaa puhdistaa tiet jalankulkijoille

Flickr / Seiichi nojima artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kaupungin katuruokakojujen toiminta uhkaa loppua vuoden 2017 loppuun mennessä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.04.2017
facebook   whatsapp

Kaikki katuruokakojut kiinni

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on tunnettu herkullisesta, monipuolisesta ja edullisesta katuruokatarjonnastaan, johon useimmat matkailijat tutustuvat lomansa aikana. Nyt kaupungin viranomaiset uhkaavat kuitenkin kieltää ruoan myynnin Bangkokin kaduilla kokonaan.

Maailman parhaaksi kehuttu katuruoka on paitsi paikallisten myös matkailijoiden suosiossa. Siitä huolimatta kaupungin viranomaiset uhkaavat kieltää ruoan myynnin kaupungin kaduilla, ja jalankulkuväylät on tarkoitus saada tyhjiksi myyjistä vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kaupungin tavoitteena on puhdistaa kaupungin kadut jalankulkijoiden käyttöön, sillä nyt kadut ovat pääosin katumyyjien valtaamia. Katujen puhtaus ja jalankulkijoiden turvallisuus halutaan taata riippumatta siitä, miten suosittua katuruoka Bangkokissa on.

– Katumyyjät ovat aivan liian pitkään vallanneet katutilaa, vaikka me jopa tarjoamme heille mahdollisuuden myydä ruokaa ja muita tuotteita laillisesti torilla. Muun muassa siitä syystä emme ole aikeissa jättää tätä prosessia kesken. Joka ikisen katumyyjän on lähdettävä, uhkaa Bangkokin kaupungin edustaja Wanlop Suwandee verkkolehti Nationin haastattelussa.

Kaduilla toimivien ruokakojujen toiminta on yritetty lopettaa aiemminkin siinä onnistumatta. Uhka koskee Bangkokin kaikkia 50:tä aluetta, myös kaikkein suosituimpia katuruokapaikkoja, kiinalaiskaupunginosan Yaowarataa sekä suosittua Khao San Roadia. Se, kuinka suosittuja alueet ovat matkailijoiden keskuudessa, on viranomaisten mukaan merkityksetöntä.

Lähde: Nation
Kuva: Flickr / Seiichi nojima

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Taitaa olla joku virkailija muuttanut Suomesta lämpimämpään maahan…

    Se ripuli tulee yleensä niistä siistin näköisistä ravintoloista, joissa kukaan muu kuin turisti ei käy ja ruoka seisoo.


  2. Jo on aikakin, loppuu matkailijoiden ripulointikin kun nuo epähygieniset bakteeripesät saadaan pois.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.