Hyppää sisältöön

Bangkokin katuruokakojut uhattuina – kaupunki haluaa puhdistaa tiet jalankulkijoille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 19.04.2017
Kaupungin katuruokakojujen toiminta uhkaa loppua vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kaikki katuruokakojut kiinni

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on tunnettu herkullisesta, monipuolisesta ja edullisesta katuruokatarjonnastaan, johon useimmat matkailijat tutustuvat lomansa aikana. Nyt kaupungin viranomaiset uhkaavat kuitenkin kieltää ruoan myynnin Bangkokin kaduilla kokonaan.

Maailman parhaaksi kehuttu katuruoka on paitsi paikallisten myös matkailijoiden suosiossa. Siitä huolimatta kaupungin viranomaiset uhkaavat kieltää ruoan myynnin kaupungin kaduilla, ja jalankulkuväylät on tarkoitus saada tyhjiksi myyjistä vuoden 2017 loppuun mennessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin tavoitteena on puhdistaa kaupungin kadut jalankulkijoiden käyttöön, sillä nyt kadut ovat pääosin katumyyjien valtaamia. Katujen puhtaus ja jalankulkijoiden turvallisuus halutaan taata riippumatta siitä, miten suosittua katuruoka Bangkokissa on.

– Katumyyjät ovat aivan liian pitkään vallanneet katutilaa, vaikka me jopa tarjoamme heille mahdollisuuden myydä ruokaa ja muita tuotteita laillisesti torilla. Muun muassa siitä syystä emme ole aikeissa jättää tätä prosessia kesken. Joka ikisen katumyyjän on lähdettävä, uhkaa Bangkokin kaupungin edustaja Wanlop Suwandee verkkolehti Nationin haastattelussa.

Kaduilla toimivien ruokakojujen toiminta on yritetty lopettaa aiemminkin siinä onnistumatta. Uhka koskee Bangkokin kaikkia 50:tä aluetta, myös kaikkein suosituimpia katuruokapaikkoja, kiinalaiskaupunginosan Yaowarataa sekä suosittua Khao San Roadia. Se, kuinka suosittuja alueet ovat matkailijoiden keskuudessa, on viranomaisten mukaan merkityksetöntä.

Lähde: Nation
Kuva: Flickr / Seiichi nojima

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja