Hyppää sisältöön

Näin löydät hotellin Thaimaasta – 8 huomiota majoituksista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.01.2020
Millaisia asioita pitää ottaa huomioon Thaimaan hotellimajoituksessa?

1. Pakettimatka on helppo ratkaisu

Pakettimatkaa Thaimaahan varatessa hotellin valinta on helppoa ja kätevää. Matkanjärjestäjä on jo rajoittanut valikoiman tiettyihin hyviksi havaittuihin vaihtoehtoihin, eikä matkailijan tarvitse luovia läpi koko verkon tarjontaa. Tärkeimmät päätökset tehdään yleensä hinnan ja sijainnin perusteella.

Matkanjärjestäjillä on valikoimissaan jokaiselle jotakin. Hotelleja lapsiperheille tai aikuiseen makuun. Keittiöllä varustettuja huoneistoja. Majoitusta pienellä budjetilla tai parasta luksusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Loputtomat vaihtoehdot verkosta

Omatoimimatkailijalle netin hotellivaraussivustot ovat loputon mahdollisuuksien suo, josta voi hankkia useampia eri majoituksia samalle lomalle. Tuttujen Hotels.comin ja Booking.comin lisäksi Aasian maissa Agoda on erityisen suosittu varaussivusto. Sivustot ovat alkaneet tarjota yhä enemmän erilaisia vaihtoehtoja hotelleista loma-asuntoihin ja hostelleihin.

Majoituksia on helppo vertailla sivustoilla, mutta niillä voi saada myös kulutettua valtavasti aikaa vaihtoehtoja läpikäydessä. Hakutuloksia voi suodattaa hinnan, sijainnin, majoitustyypin tai mukavuuksien perusteella. Jos esimerkiksi haluat ehdottomasti uima-altaan, voit heti lisätä sen hakuehtoihin.

Varaussivustojen etuihin kuuluvat myös matkailijoiden jättämät arvostelut. Muiden kokemuksia lukemalla saat käsityksen siitä, mitä majapaikalta voi odottaa.

3. Kysy tarjousta suoraan tiskiltä

Kaikki hotellit eivät ole listautuneet varaussivustoille, eikä pienemmillä majapaikoilla välttämättä ole edes verkkosivuja. Tällöin hintoja voi kysellä suoraan vastaanotosta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että isommissa hotelleissa tarjoukset ovat usein edullisempia verkossa kuin vastaanottotiskillä.

Inka KhanjiHotelli Thaimaassa
Majoitusten kirjo on Thaimaassa valtava. Varauksia ei ole pakko tehdä hyvissä ajoin.

Majoituksen etsiminen perillä kohteessa sopii parhaiten pidemmän reissun tekeville matkailijoille, jotka haluavat rauhassa tutustua paikan tarjontaan. Hotelleissa on usein mahdollista käydä katsomassa huonetta ennen varauksen tekemistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Tarjouksia satamissa ja asemilla

Erityisesti syrjäisemmillä seuduilla majapaikoilla on tapana lähettää satamiin ja bussiasemille mainosmiehiä, jotka esittelevät tarjouksia kyltti tai valokuvilla varustettu esite kädessään. Jos et ole ehtinyt tehdä varausta, voi tämä olla toimiva tapa löytää ainakin ensimmäisen yön majoitus. Samalla saat yleensä kyydin majapaikkaan. Jos majoitus on mieluisa, voi perillä varata lisää öitä.

5. Koska on sopiva aika tehdä varaus?

Moni omatoimimatkailija saattaa miettiä, koska majoitusvaraukset pitäisi tehdä. Jos reitin tai etappien pituudet haluaa pitää avoimena, ei kaikkia majapaikkoja kannata lyödä lukkoon tai ainakaan maksaa etukäteen. Thaimaassa majoituksen tarjonta on valtava: vielä samana päivänäkin on yleensä mahdollista löytää huone hyvään hintaan.

Varausten kanssa tulee kiirehtiä oikeastaan vain silloin, kun mielessäsi on jokin tietty hotelli, jossa ehdottomasti haluat majoittua. Myös juhlapyhien kuten joulun, uudenvuoden ja keväisen songkranin aikaan hotellit täyttyvät nopeasti.

6. Kortilla maksaminen Thaimaassa

Pienimpiä majataloja lukuun ottamatta Thaimaassa voi lähes aina maksaa majoituksen maksukortilla. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että monet hotellit lisäävät korttimaksuun pienen lisäkulun. Tämä on yleensä pari prosenttia loppusummasta.

Inka KhanjiMiten varata hotelli Thaimaasta?
Yksinkertaisimmista majapaikoista ei löydy uima-altaita. Kuumimpina kuukausina se voi olla Thaimaassa tärkeä.

7. Passista kopio hotellin vastaanottoon

Thaimaassa hotellit ja muut majapaikat ottavat yleensä kopion hotellivieraiden passeista. Tämä tehdään heti huoneeseen kirjauduttaessa. Jos tapa tuntuu epämiellyttävältä, ei siitä kannata alkaa kinata. Hotelleilta vaaditaan vieraiden tietojen keräämistä.

8. Hotelliaamiaiset Thaimaassa

Thaimaassa hotellien ja muiden majapaikkojen aamiaistarjonta vaihtelee pelkästä aamukahvista yksinkertaisiin aamiaislautasiin ja kattaviin buffet-aamiaisiin. Luksushotelleissa ja kansainvälisissä ketjuissa on notkuvat buffet-pöydät, joissa on sekä länsimaisia aamiaisklassikkoja että thairuokaa. Älä ylläty, kun aamupalalta löytyy nuudeleita tai paistettua riisiä.

Kannattaa huomioida, ettei aamiainen välttämättä kuulu edullisimpaan perushintaan. Varaussivustoilta aamiaispaketin ostaminen tulee lähes aina edullisemmaksi kuin sen maksaminen paikan päällä hotellissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Thaimaan upeat uima-altaat – kymmenen vaihtoehtoa, jotka löytyvät suosituista lomakohteista

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja