Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin löydät Kreikan romanttisimmat kohteet – 5 vinkkiä

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Suunnitteletko häämatkaa tai kahdenkeskistä lomaa Kreikassa? Kokeile näitä kohteita tunnelman takaamiseksi.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 08.08.2019
facebook   whatsapp

1. Amorgos: saari kuin tehty rakastavaisille

Haluatko tuntea lomalla olevasi piilossa kotimaan arjesta? Valitse saari, joka ei kuhise muita suomalaisturisteja. Amorgos on vähemmän tunnettu Kykladien saari, jonka paikalliset tietävät olevan yksi Kreikan romanttisimmista. Amorgos onkin suosittu paikka viettää häämatkaa.

Amorgos tunnetaan vuoristoisesta maastostaan, joka näyttää upealta sinistä merta vasten. Saaren tunnetuin nähtävyys on jyrkkään kallionseinämään rakennettu Hozoviotissan luostari. Amorgos onkin täynnä kuvauksellisia valkoisia kirkkoja, joissa osa matkailijoista menee jopa naimisiin.

ShutterstockAmorgos, Kreikka
Amorgosin saari on täynnä romanttisia tavernoita ja pikkukahviloita.

Amorgokselle ei tehdä pakettimatkoja, mutta sinne voi lentää Ateenan kautta. Ateenasta, Santorinilta, Naxokselta ja Mykonokselta on lisäksi lauttayhteyksiä.

2. Monemvasia: Peleponnesoksen historiallinen helmi

Jos kreikkalaisilta kysytään, on Monemvasia monen mielestä koko maan romanttisin kohde. Peleponnesoksen niemimaan kaakkoiskärjessä sijaitsevassa historiallisessa pikkukaupungissa on noin 20 000 asukasta. Keskiaikaiset kivirakennukset näyttävät rannikolla upeilta, ja kaupungissa on tarjolla tasokasta majoitusta ja erinomaisia ravintoloita.

Monemvasiaan matkustaminen vaatii hieman aikaa, sillä sen välittömässä läheisyydessä ei ole isoja lentokenttiä. Tämä pitää isoimmat turistimassat loitolla.

ShutterstockMonemvasia, Kreikka
Monemvasian tunnelmalliset kalliomaisemat takaavat romanttiset maisemapaikat.

Monemvasiaan pääset matkustamalla Ateenan kautta bussilla tai omalla vuokra-autolla. Matkalla kannattaa pysähtyä myös Nafplion viehättävässä kaupungissa. Jos käytössäsi on auto, jää viikon lomalla aikaa jää myös vierailuun Voidokilian upealla rannalla, jota sanotaan yhdeksi koko Kreikan kauneimmista.

3. Santorini: ihanaa luksusta

Romanttisesta lomasta Kreikassa ei voida puhua ilman, että Santorinin nimi nousee esiin. Kreikan kauneimmaksi saareksi kutsuttua Santorinia saatetaan pitää jo kliseenä, mutta yhtä dramaattisia maisemia on hankala löytää muualta maasta.

ShutterstockRomanttinen loma Santorinilla
Kahdenkeskisen loman Santorinilla kruunaa majoitus kalderamaisemilla.

Santorinilla on myös Kreikan paras valikoima pariskunnille suunnattuja luksushotelleja. Saarelle lähdetään usein viettämään häämatkaa, mikä näkyy tarjonnassa. Kalderamaisemat omalta terassilta ja yksityinen luolauima-allas kuuluvat Santorinin erikoisuuksiin. Ylellisimmät hotellit ovat kalliita myös sesongin ulkopuolella.

Kannattaa huomioida, että Santorinin upeimmat maisemat löytyvät saaren länsirannikolta. Majoitukseen kannattaa panostaa: ihana hotelli on samalla yksityinen pakopaikka Santorinin väistämättömiä ruuhkia.

4. Hydra: lemmenloma autottomalla saarella

Suomesta on hyvät lentoyhteydet Ateenaan, josta on puolestaan helppo jatkaa lautalla Hydran saarelle. Autoton saari on samaan aikaan hienostunut ja luonnonläheinen, ja sen pieni koko karkottaa reissustressin heti kättelyssä: täällä ei välttämättä tarvitse tehdä mitään muuta kuin kierrellä kauniita kujia ja pulahtaa välillä uimaan.

ShutterstockHydra, Kreikka
Pieni Hydran saari on erinomainen pakopaikka, kun kaipaat rauhaa.

Hydra on saari aikuiseen makuun. Hotellit on suunniteltu nimenomaan pariskuntia silmällä pitäen, eikä saarella ole meluisia vesipuistoja tai puuhakerhoja. Isojen resort-hotellien sijaan majapaikat ovat pieniä ja intiimejä.

Lähes kaikki Hydran asutus ja palvelut ovat keskittyneet Hydran kaupunkiin, jonne lautat saapuvat. Saarella ei siis välttämättä tarvitse suunnitella retkiä minnekään muualle. Patikoijille on tarjolla vaellusreittejä.

5. Meteora: maisema, jota et unohda ikinä

Lemmenloman ei tarvitse tarkoittaa merinäköalaa ja valkoisten talojen täplittämiä saaria. Jos vuoristomaisemat ovat enemmän sinun ja kumppanisi mieleen, kokeile lähes epätodellisen näköistä Meteoraa Kreikan mantereella.

ShutterstockMeteoran kalliot Kreikassa
Meteora on ikimuistoinen näky Kreikassa.

Unesco-kohde ja Bond-elokuvan kuvauspaikka ovat vain muutamia Meteoran meriiteistä. Luostareistaan tunnettu kalliomuodostelma tarjoaa pysähdyttäviä maisemia ja kiemuraisia autoteitä.

Majoitusta Meteoran alueella voi etsiä Kalambakasta tai Kastrikista. Valitse majapaikka, josta aukeaa näkymä kohti kallioita. Esimerkiksi ympäristöön sulautuvaksi suunnitellussa Meteora Hotelissa voit rentoutua uima-altaassa ihaillen samalla maisemia.

Lue myös: Kreikan parhaat saaret – mikä näistä 10 kohteesta sopii sinulle?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti