Hyppää sisältöön

Ihanin Kreikan saari, josta et ole ikinä kuullutkaan – tällainen on supertyylikäs Hydra

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 25.04.2023
Hydran autottomalle saarelle pääset helposti Ateenasta.

Saari ilman autoja

Hydran saarella veneestä nousevat matkustajat eivät voi olla huokailematta ihastuksesta nähdessään sataman ensimmäistä kertaa. Mikä tämä lumoava paikka oikein on!

Noin 1,5 tunnin venematkan päässä Ateenasta sijaitseva Hydra on vain muutaman tuhannen asukkaan saari, joka on ehkä yksi Kreikan kuvauksellisimmista – ainakin kauneinta, mitä Ateenan lähisaarten joukosta löytyy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Amfiteatterin muotoon rakennetun sataman historialliset rakennukset muistuttavat ajasta, jolloin Hydralla asui moninkertainen määrä väkeä. Pikkukaupunki nousee rinnettä pitkin ylös, joten varaudu pieneen porrastreeniin.

Hydra erottuu selvästi Kreikan tunnettujen lomakeskusten tyylistä. Täällä ei ole sisäänheittäjiä, valokuvilla varustettuja räikeitä ruokalistoja tai brittipubeja. Kaikki on harkitun sievää, ja matkamuistomyymälätkin ovat jättäneet karmeimman krääsän pois valikoimistaan.

Hydraa pitkälti määrittävä ominaisuus on sen autottomuus. Muutamia huoltoajoneuvoja lukuun ottamatta saarella ei liikuta lainkaan autolla, vaan jalkaisin tai pyörällä.

Naapurisaariinsa Aeginaan ja Porokseen verrattuna Hydra on selvästi hienostuneempi, mikä näkyy ravintoloissa, hotelleissa ja myymälöissä. Ketjuhotellien ja all inclusive -lomakeskusten sijaan Hydralla yövytään boutique-hotelleissa tai loma-asunnoissa. Hintataso on Hydralla niin ikään korkeampi.

Vuonna 1957 ilmestynyttä elokuvaa Poika delfiinin selässä kuvattiin Hydralla, ja se teki tunnetuksi sekä saaren että päätähti Sophia Lorenin. Rakastettu henkilö Hydralla on myös edesmennyt muusikko Leonard Cohen, joka ihastui saareen niin paljon, että osti sieltä talon 60-luvulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockHydra
Hydran saarelta ei löydy pitkiä hiekkarantoja, mutta kauniita uimapaikkoja kyllä.

Mitä Hydralla voi tehdä?

Vaikka Hydra ei olekaan pakettimatkakohde, niin turisteja saarella kyllä käy. Keskikesällä Hydran kaupungin kapeat kadut täyttyvät matkailijoista ja päiväretkeläisistä.

Hydra sopii parhaiten nautiskelijalle ja esteetikolle, joka haluaa panostaa tyylikkääseen majoitukseen ja rentoutua rauhassa ilman tehtävälistaa. Hydralla on myös jonkin verran sieviä pikkuputiikkeja shoppailijalle.

Varsinaisia nähtävyyksiä saarella on vähän, ja ne rajoittuvat muutamaan museoon, luostareihin ja kirkkoihin. Asutus on keskittynyt suurimmaksi osaksi Hydran kaupunkiin sekä pariin pienempään kylään sen kupeessa.

Hydralla apteekissa kannattaa poiketa muutenkin kuin pakon edessä. Saarelta löytyy yksi Kreikan vanhimmista edelleen toiminnassa olevista apteekeista, jossa on säilytetty ihastuttava vanhanaikainen tyyli. Rafalias-nimisestä apteekista voi ostaa myös esimerkiksi Korresin suosittua kosmetiikkaa.

Pitkistä hiekkarannoista haaveileva ei löydä etsimäänsä Hydralta. Saarella on enemmänkin uimapaikkoja, joihin saattaa kuulua pieni kiviranta, mutta jotka usein ovat käytännössä pelkkiä laskeutumispaikkoja mereen. Hydran kaupungista voi tehdä veneretkiä esimerkiksi Agios Nikolaoksen rannalle.

Hydralla on useita patikointireittejä, joten se sopii myös innokkaille vaeltajille. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei reittejä ole saarella merkitty kovinkaan selvästi. Yksi suosituimmista vaelluksista vie Profitis Ilias -luostariin.

Hydralle voi matkustaa lentömällä Ateenaan ja jatkamalla matkaa Pireuksen satamasta. Pääkaupungista tehdään myös kolmen saaren risteilyjä, jotka vievät Hydran lisäksi myös Aeginalle ja Porokselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Hydra, Kreikka
Hydran saarella pääsee kulkemaan helposti vesitakseilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naxos, Kreikka

Kaikki mitä haluat lomalta Kreikassa – 6 vinkkiä Naxoksen saarelle

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Santorinin nähtävyydet

Santorinin parhaat nähtävyydet – 15 ideaa Kreikan kuuluisimmalle saarelle

Kreikkalainen ruoka

Kreikkalaisen keittiön ABC – kaikki mitä haluat tietää ennen lomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja