hero taustakuva

Ihanin Kreikan saari, josta et ole ikinä kuullutkaan – tällainen on supertyylikäs Hydra

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Hydran autottomalle saarelle pääset helposti Ateenasta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 04.07.2018
facebook   whatsapp

Saari ilman autoja

Hydran saarella veneestä nousevat matkustajat eivät voi olla huokailematta ihastuksesta nähdessään sataman ensimmäistä kertaa. Mikä tämä lumoava paikka oikein on!

Noin 1,5 tunnin venematkan päässä Ateenasta sijaitseva Hydra on vain muutaman tuhannen asukkaan saari, joka on ehkä yksi Kreikan kuvauksellisimmista – ainakin kauneinta, mitä Ateenan lähisaarten joukosta löytyy.

Amfiteatterin muotoon rakennetun sataman historialliset rakennukset muistuttavat ajasta, jolloin Hydralla asui moninkertainen määrä väkeä. Pikkukaupunki nousee rinnettä pitkin ylös, joten varaudu pieneen porrastreeniin.

Hydra erottuu selvästi Kreikan tunnettujen lomakeskusten tyylistä. Täällä ei ole sisäänheittäjiä, valokuvilla varustettuja räikeitä ruokalistoja tai brittipubeja. Kaikki on harkitun sievää, ja matkamuistomyymälätkin ovat jättäneet karmeimman krääsän pois valikoimistaan.

Hydraa pitkälti määrittävä ominaisuus on sen autottomuus. Muutamia huoltoajoneuvoja lukuun ottamatta saarella ei liikuta lainkaan autolla, vaan jalkaisin, pyörällä tai aasin selässä.

Naapurisaariinsa Aeginaan ja Porokseen verrattuna Hydra on selvästi hienostuneempi, mikä näkyy ravintoloissa, hotelleissa ja myymälöissä. Ketjuhotellien ja all inclusive -lomakeskusten sijaan Hydralla yövytään boutique-hotelleissa tai loma-asunnoissa. Hintataso on Hydralla niin ikään korkeampi.

Vuonna 1957 ilmestynyttä elokuvaa Poika delfiinin selässä kuvattiin Hydralla, ja se teki tunnetuksi sekä saaren että päätähti Sophia Lorenin. Rakastettu henkilö Hydralla on myös edesmennyt muusikko Leonard Cohen, joka ihastui saareen niin paljon, että osti sieltä talon 60-luvulla.

ShutterstockHydra
Hydran saarelta ei löydy pitkiä hiekkarantoja, mutta kauniita uimapaikkoja kyllä.

Mitä Hydralla voi tehdä?

Vaikka Hydra ei olekaan pakettimatkakohde, niin turisteja saarella kyllä käy. Keskikesällä Hydran kaupungin kapeat kadut täyttyvät matkailijoista ja päiväretkeläisistä.

Hydra sopii parhaiten nautiskelijalle ja esteetikolle, joka haluaa panostaa tyylikkääseen majoitukseen ja rentoutua rauhassa ilman tehtävälistaa. Hydralla on myös jonkin verran sieviä pikkuputiikkeja shoppailijalle.

Varsinaisia nähtävyyksiä saarella on vähän, ja ne rajoittuvat muutamaan museoon, luostareihin ja kirkkoihin. Asutus on keskittynyt suurimmaksi osaksi Hydran kaupunkiin sekä pariin pienempään kylään sen kupeessa.

Hydralla apteekissa kannattaa poiketa muutenkin kuin pakon edessä. Saarelta löytyy yksi Kreikan vanhimmista edelleen toiminnassa olevista apteekeista, jossa on säilytetty ihastuttava vanhanaikainen tyyli. Rafalias-nimisestä apteekista voi ostaa myös esimerkiksi Korresin suosittua kosmetiikkaa.

Pitkistä hiekkarannoista haaveileva ei löydä etsimäänsä Hydralta. Saarella on enemmänkin uimapaikkoja, joihin saattaa kuulua pieni kiviranta, mutta jotka usein ovat käytännössä pelkkiä laskeutumispaikkoja mereen. Hydran kaupungista voi tehdä veneretkiä esimerkiksi Agios Nikolaoksen rannalle.

Hydralla on useita patikointireittejä, joten se sopii myös innokkaille vaeltajille. Kannattaa kuitenkin huomioida, ettei reittejä ole saarella merkitty kovinkaan selvästi. Yksi suosituimmista vaelluksista vie Profitis Ilias -luostariin.

Hydralle voi matkustaa lentömällä Ateenaan ja jatkamalla matkaa Pireuksen satamasta. Pääkaupungista tehdään myös kolmen saaren risteilyjä, jotka vievät Hydran lisäksi myös Aeginalle ja Porokselle.

Katso alta kuvia Hydran saarelta!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.