hero taustakuva

Milloin on paras aika matkustaa Kreetalle? Lue vinkit onnistuneeseen lomamatkaan

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kreeta on suosittu rantalomakohde, jonne useimmat matkustavat kesällä, kun sää on lämpimimmillään. Lue, millainen Kreetan ilmasto on kaikkina neljänä vuodenaikana.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 27.05.2019
facebook   whatsapp

Tyypillisen välimerenilmaston saari

Kreikan suurin saari Kreeta on suosittu kesäkohde, jonka lomakausi kestää kokonaiset seitsemän kuukautta. Lomien sesonki alkaa huhtikuussa ja päättyy lokakuussa, ja suosituimmat kuukaudet osuvat eurooppalaisten kesälomien ajaksi heinä–elokuussa.

Kreetalla vallitsevat tavalliset välimerenilmaston säät, mikä tarkoittaa kuumia kesiä ja kosteita talvia. Saari on kuitenkin suuri, joten eri alueiden välillä on tuntuvia vaihteluita. Pohjoisosassa on tyypillisesti hieman kylmempää kuin etelässä, ja vuoristossa sää on viileämpi kuin rannikolla.

Tuuli viilentää kesähellettä

Kesäkuukausina Kreetan lämpötilat nousevat yli 30 asteen, mutta mereltä puhaltavat tuulet viilentävät ilmaa, jos ne puhaltavat pohjoisesta. Etelätuuli ei välttämättä tuo helpotusta helteeseen, joten keskikesän kuukaudet voivat olla hyvinkin kuumia ja kuivia.

ShutterstockKreeta, Kreikka
Kreeta tunnetaan parhaiten kesälomakohteena, sillä sen rannalla viihtyy parhaiten kesähelteillä. Aktiivista lomaa suunnittelevan kannattaa kuitenkin lähteä matkaan keväällä tai syksyllä.

Kesäisin sataa yleensä hyvin vähän. Kaikkiaan Kreeta on aurinkoinen saari, jossa ei tarvitse pelätä kesäloman menevän pilalle sateen vuoksi. Talvella sataa enemmän, ja keskilämpötila putoaa talvisin noin 15 asteeseen. Erityisesti joulukuu on sateinen.

Sään ja matkailijamäärien puolesta parhaita aikoja matkustaa ovat kevät ja syksy. Saaren vehreyttä pääsee parhaiten ihailemaan keväisin, mutta jos haluaa uida lämpimässä meressä, on parempi lähteä matkaan loppukesästä tai syksyllä. Myös luonnossa liikkujille kevät ja syksy sopivat paremmin, ja matkailijoiden määräkin on pienempi parhaan sesongin ulkopuolella.

Koska Kreeta on kesäkohde, monet matkailijoille suunnatut palvelut saattavat olla saatavilla vain kesän aikana. Jotkin hotellit ja muut majoitusvaihtoehdot avaavat ovensa vain kesäisin, joten kevät- tai syyslomaa harkitessa aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen.

>> Suunnitteletko lomaa? Lue lisää vinkkejä Kreetalle

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.