Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tältä näyttää Kreetalla! Ihana kuvasarja Kreikan aurinkosaarelta

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kreikan tunnetuimpiin lomasaariin kuuluva Kreeta houkuttaa suomalaisia matkailijoita vuosi toisensa jälkeen. Katso upeat kuvat ihanalta lomasaarelta, jonka matkailukausi alkaa jo aikaisin keväällä.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 29.06.2022
facebook   whatsapp

Kreeta on monipuolinen matkakohde kaikenikäisille

Kreetan saarella on runsaasti tekemistä ja näkemistä hiekkarannoista lumihuippuisiin vuoriin ja vehreisiin oliivilehtoihin. Kreeta onkin yksi Kreikan lomasaarten tunnetuimmista kohteista, ja matkailu on yksi saaren merkittävimmistä tulonlähteistä. Se näkyy muun muassa hyvän palvelun ja monipuolisen aktiviteettitarjonnan muodossa.

Kreeta on Välimeren viidenneksi suurin saari, ja siellä on varsin runsaasti hiekkarantaa. Rannan lisäksi Kreeta tarjoaa monia historiallisia nähtävyyksiä, esimerkiksi Heraklionin läheisyydessä sijaitsee Knossoksen rauniopalatsialue ja Rethymonin likellä Melidonin tippukiviluola.

Rantalöhöilijöiden ja historiasta kiinnostuneiden lisäksi myös aktiivilomailija löytää tekemistä Kreetalta, sillä saaren keskellä sijaitsevat Lefka Orin Valkoisten vuorten vuoriston huiput, jotka kohoavat yli 2 400 metrin korkeuteen. Vaellusreittejä on runsaasti paitsi vuorilla, myös alavilla alueilla.

Katso kuvat monipuolisesta matkakohteesta!

1. Nauti rennosta rantaelämästä

Kreeta on varsin suuri saari, ja se tarjoaakin matkailijalle monia rantaelämyksiä. Melkein jokaisella kylällä ja kaupungilla on oma rantakaistaleensa. Tämä takaa sen, että myös hiljaisia rantoja voi löytää suhteellisen helposti.

2. Katsele saaren vaihtelevia maisemia

Saaren suuren koon ansiosta Kreetan maisemat vaihtelevat runsaasti, ja jo lyhyen matkan aikana ehtii nähdä monenlaista. Vuoristo tekee oman säväyksensä Kreetan maisemiin, mutta saarella on myös tasaista maastoa.

3. Tutkiskele kaunista arkkitehtuuria

Kreetan talot ovat täynnä yksityiskohtia, joiden ihasteluun saa käytettyä runsaasti aikaa.

4. Tutkiskele paikallista satamaelämää

Parasta iltapuuhaa Kreetalla on ihastella sataman kauneutta ja sinne lipuvia laivoja. Kauniin päivän voi käyttää mainiosti myös saaristossa purjehtimalla.

5. Vieraile Kreetan pikkukaupungeissa

Vaikka Kreetan suurimmat kaupungit Heraklion ja Hania tarjoavat runsaasti tekemistä, kannattaa loman aikana vierailla myös Kreetan pienemmissä kaupungeissa ja kylissä.

6. Muista kierrellä kaupungissa myös pimeällä

Auringon laskettua Kreeta näyttää täysin erilaiselta kuin päivänvalossa. Auringonlasku rannalla on koettava romanttisella lomalla, samoin kynttiläillallinen illan hämärässä.

>> Lue lisää vinkkejä Kreetalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Noissa maisemissa monilla eri saarilla on tullut oltua jo yli 50 vuoden aikana


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.