Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nämä ovat Kreikan kauneimmat rannat – löydä suosikkisi ja ota kaikki irti lomasta!

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kesän suosikkikohde Kreikka tarjoaa lomailijoille paljon silmäniloa upeilla rannoillaan. Kauneus on tietenkin katsojan silmässä, ja maan mahtavimman rannan tittelistä kilpaileekin monta upeaa rantaa.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 18.03.2022
facebook   whatsapp

1. Zákinthosin kaunis Navagio

Navagio on malliesimerkki Kreikan upeista rannoista, ja se onkin usein luettu maailman kauneimpien rantojen joukkoon. Navagio on Kreikan mantereen länsipuolella sijaitsevan Zákinthosin saaren ylpeys ja hyvä esimerkki myös maan rauhallisemmista poukamista – Navagion voi nimittäin saavuttaa vain veneellä.

ShutterstockZakinthos, Kreikka
Navagion rantaa pidetään yhtenä maailman upeimmista.

Saaren luoteisosassa sijaitsevan Navagion valkoinen hiekka, syvänsininen meri, dramaattiset kallionseinämät ja luolat odottavat snorklaajia, sukeltajia, auringonpalvojia ja tutkimusmatkailijoita. Osittain hiekkaan hautautunut ja hitaasti lahoava laivanhylky keskellä vaaleaa hietikkoa luo rannalle uniikin tunnelman. Hylyn on väitetty olevan salakuljetusalus Panagiotis, mikä onkin antanut rannalle sen lempinimen Smugglers Cove, Salakuljettajien lahti.

Yksi Kreikan upeimmista näköaloista odottaa korkealla rannan yläpuolella sijaitsevalla näköalatasanteella.

>> Lue myös: Haaksirikkoutunut alus postikorttirannalla – tämä Kreikan näkymä ei jätä kylmäksi

2. Kreetan upea Balos

Kreetalla, Kissamoksen kaupungin länsipuolella ja kauniin Kalivianin kylän pohjoispuolella, levittäytyy vaikuttava Gramvoussan niemimaa. Niemimaa muodostuu jyrkistä kivikoista, joita peittää hennon vihreä kasvillisuus. Niemimaan luoteisosassa Gramvoussan saarta vastapäätä sijaitsee upea Baloksen ranta.

Balos on huikaiseva näky: kahden poukaman reunustama pehmeän valkoinen hiekka kohtaa turkoosina kimaltavan meren. Ranta sijaitsee hieman syrjässä, mutta sinne pääsee Kalivianista tietä pitkin ensin autolla ja viimeiset pari kilometriä kävellen. Myös Kissamoksesta lähtevät laivat kuljettavat matkailijan luonnonkauniille rannalle.

ShutterstockBalos, Kreikka
Kreetalla sijaitseva upea Baloksen ranta on monien suosikki.

Rannan lähistöltä löytyy myös historiallista nähtävää, sillä Baloksen pohjoispuolella Korykon-niemellä sijaitsevat vanhan roomalaiskaupunki Agnion rauniot Apollo-temppeleineen.

3. Kefalonian lumoava Mírtos

Kreikan lukuisista saarista erityisesti Kefalonian rannat ovat kuuluja kauneudestaan. Vehreällä saarella on paljon kasvillisuutta ja kirkasvetisiä rantoja, joista useille pääsee vain meritse. Kefalonian rannoista kenties kaunein on Mírtos, jonka kauneus on tunnustettu myös maailmanlaajuisesti. Ei siis olekaan ihme, että tuhannet turistit tungeksivat kuvaukselliseen kohteeseen joka kesä.

ShutterstockMírtos, Kreikka
Kefaloniassa sijaitseva Mírtos-ranta hurmaa kävijän.

Kefalonian saaren pääkaupungin Argostolin pohjoispuolella sijaitsevalla Mírtoksella kullanhohtoista hiekkaa ja merta ympäröivät vaikuttavan näköiset kiviset kalliot. Mírtoksella auringonpalvojat ja uimarit pysyvät tyytyväisinä: pientä syötävää tarjoavat kojut sekä vuokrattavat aurinkotuolit ja -varjot takaavat onnistuneen biitsipäivän.

4. Sarakinikon valkoiset kalliot Miloksella

Sarakinikon ranta tunnetaan vitivalkoisista kallioistaan, joiden rakenteen sanotaan muistuttavan kuunpintaa. Tuulen ja sateen muokkaamat valkoiset kalliot luovat yhdessä sinisen meren kanssa perikreikkalaisen sävymaailman.

Sarakinikon ranta ei ole ihanteellinen uimiseen, mutta hiljaisena päivänä nappaat rannalta mitä upeimmat lomakuvat. Rannalla voi kuitenkin paistatella päivää tai tehdä kävelyretken poikkeuksellisissa maisemissa.

ShutterstockMilos, Kreikka
Sarakinikon ranta tunnetaan valkoisista kallioistaan.

Ranta voi olla haastava saavuttaa ilman autoa, sillä julkista liikennettä sinne kulkee vain rajoitetusti. Miloksessa vierailevalle se on kuitenkin must-kohde.

5. Mykonoksen paratiisimainen Elia

Keskellä Kreikan saaristoa sijaitseva Mykonos on alueen suosituimpia matkakohteita, joka tarjoaa matkailijoille kaunista arkkitehtuuria sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Mykonos hemmottelee lomailijoita myös upeilla rannoilla, joista erikoismaininnan ansaitsee saaren eteläosassa sijaitseva Elia.

Ranta on hyvin suosittu, mikä näkyy myös palvelujen tasossa: rannalta voikin vuokrata esimerkiksi vesiskootterin, kaislakoristeisen päivänvarjon tai oman rantavuoteen.

ShutterstockElia, Mykonos
Mykonoksen kaunis Elia-ranta houkuttaa upeilla maisemillaan.

Rannalle pääsee helposti maitse Mykonoksen saaren samannimisestä pääkaupungista tai laivalla Platis Gialosista, mistä on Elian rannalle säännöllinen laivayhteys.

6. Thásoksen kaksijakoinen Alikín ranta

Thásoksen saaren kaakkoiskulmassa sijaitseva Alikín ranta hemmottelee kreikkalaisten rantojen ystävää oikein urakalla, sillä kuvankauniita rantoja on oikeastaan kaksi. Niemimaan kahteen osaan jakama Alikín ranta tarjoaa mahdollisuuden valita joko ruuhkaisemman tai rauhallisemman rannan.

ShutterstockThasos, Kreikka
Alikin rannan ympärillä kohoavat kalliot tekevät rantamaisemasta omaleimaisen.

Läntisellä rannalla on hyvät palvelut: runsaasti ravintoloita ja hotelleja, jotka tyydyttävät myös vaativan rantaleijonan tarpeet. Niemimaan itäpuolella sijaitseva ranta taas on huomattavasti rauhallisempi.

Alikín rannoilla riittää silmänruokaa, mutta myös tekemistä aktiivilomailijalle. Kummallakin rannalla maisemaa kehystää kallioinen niemimaa, joka on myös mainio patikointikohde.

7. Santorinin punainen ranta

Santorini tuo useimmille mieleen sinivalkoisen maiseman, mutta eräs alueen erikoisuuksista on väriltään punainen. Red beach Santorinilla on yksi saaren tunnetuimmista ja upeimmista rannoista. Esihistoriallisen Akrotírin kaupungin kupeessa sijaitseva ainutlaatuinen ranta koostuu punaisesta ja mustasta tuliperäisestä kivestä.

ShutterstockSantorini, Kreikka
Santorinin punainen ranta on yksi Kreikan tunnetuimmista.

Pieni ranta on usein ruuhkainen, ja moni tyytyykin ihailemaan sitä etäämmältä. Punainen ranta sopii kuitenkin hyvin myös auringonpalvontaan, ja erikoisiin kiviin ja kallioihin tutustuu parhaiten snorklaamalla.

8. Elafonisin muuttuva laguuni Kreetalla

Elafonisin hienohiekkainen ranta-alue on laaja, ja suloisesti suojassa voimakkaimmalta aallokolta. Maltillisesti syvenevä ranta sopii täydellisesti koko perheelle, ja moni haluaakin palata rannan maisemiin yhä uudelleen.

Omaleimaisen rannasta tekee sen muuttuva muoto. Talvimyrskyjen aallot ja vesimassat muokkaavat rantaviivaa vuosittain, ja matkailijat löytävät uudenlaisen rannan jokaisena keväänä.

ShutterstockKreeta, Kreikka
Kreetalla sijaitseva Elafonissin ranta on vaikuttava nähtävyys.

Toinen Elafonisin erikoisuus on sen hiekka, joka ei itse asiassa koostu hiekanjyvistä ja pikkukivistä vaan kotiloiden kuorista. Kotilomassa antaa myös rannalle sen punertavan sävyn.

Ranta on helppo saavuttaa paikallisbusseilla, vuokra-autolla tai laivalla Paleochorasta.

9. Agia Anna Naxoksella

Agia Anna on yksi Naxoksen saaren suosituimmista rannoista, eikä suotta. Pitkä hiekkaranta sijaitsee suloisen kalastussataman lähellä ja tarjoaa matkailijalle sykähdyttävät maisemat. Agia Anna sijaitsee vain reilun kuuden kilometrin päässä Naxoksen kaupungista, ja se on helppo saavuttaa julkisella liikenteellä tai vaikka polkupyörällä.

ShutterstockNaxos, Kreikka
Agia Annan hiekkaranta on Naxoksen parhaita.

Rannan palvelut ovat erinomaiset, ja paikan päältä voikin vuokrata päivänvarjoja ja aurinkotuoleja. Postikorttimaisen rannan lähistöltä löytyy myös tasokkaita kalaravintoloita, kahviloita ja baareja.

10. Lefkasin rantaidylli

Lefkasin saari sopii liki koskematonta luontoa ja rauhaa toivovalle matkailijalle. Saaren sypressi- ja oliivipuut tuovat mukanaan aidon välimerellisen tunnelman, jota turismi ei ole toistaiseksi päässyt turmelemaan.

ShutterstockLefkas, Kreikka
Lefkasin rannat ovat hyvin vaikuttavia. Egremnin ranta sijaitsee saaren lounaisrannikolla.

Porto Katsiki on pikkukivinen ranta Lefkasin lounaisosassa, ja se tunnetaan syvistä vesistään ja vaikuttavista näkymistään. Saari on yhteydessä mantereeseen, joten sinne pääsee helposti autolla. Rannalla voi meren lisäksi virkistäytyä alueen rantabaareissa, joista aukeavat maisemat ovat vertaansa vailla.

Lisätietoja

Rantapallon Kreikka-opas
Kreikan viralliset matkailusivut

Teksti: Jenna Lehkonen, Inka Khanji ja Anna Mäkelä
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (16) Jätä kommentti

 1. Zakinthoksen Navagioksen ranta oli kyllä upea kuten koko venematka kohteeseen. Kalkkikivi sai veden näyttämään kristallin kirkkaalta. Miinuspuolena oli se, että porukkaa rannalla riitti ruuhkaan asti.


 2. Kävimme toistakymmentävuotta sittenKefafalloniassa Argostolissa oli majoitus,kiersimme saaren lähes ympäri suositeltavia kohteita missä kannatta kaydä Samissa olevat luolat,Fisgardo,Asos lähirantoineen , kävin myösIthakassa lautalla kuin myös Lefkadalla olimme seuraavaan aamuun upea matka:)


 3. Korfun Agios Stefanoksen ranta!( agios stefanos Arillaksen vierellä)
  Aivan mahtavaa hiekkapohjaa ties kuinka pitkälle,kirkas sininen vesi,muutama ehkä parikymmentä metriä rannasta kulkee hiekkasärkkä rannan suuntaisesti pitkän matkan,voi kävellä ikään kuin “keskellä merta”.Oi kumpa vielä pääsisi kolmannenkin kerran sinne polskuttelemaan!


 4. Kävimme muutama vuosi sitte yhtistelmä lomalla Kos ,Kalymnos molemmat olivat kivoja saaria Kalymnokselta käväistiin viellä Leroksella jaTelentoksella suosittelen yhtistelmää…..


 5. Viime elokuussa olimme Aurinkomatkojen meriretkellä. Siihen kuului myös Balos. Onhan se upean näköinen paikka, mutta moni repi jalkapohjansa ja polvensa koettaessaan taiteilla älyttömän teräviltä kiviltä veteen vilvoittelemaan. Pelottava kokemus! Mies repi jalkapohjansa. Onneksi siihen ei mitään pöpöä tullut… Kunnon rantakengät mukaan, kuka sinne aikoo. Meitä ei kukaan varoittanut etukäteen. Niihin limaisiin kiviin ei tietenkään kengätkään auta, jos niissä lentää nurin.


 6. Lefkaksen rantoja tuli kierrettyä, upeinpia mitä olen nähnyt <3


 7. Lefkas Porto Katsiki ja se seuraava ranttaki oli hiano, postaita ihan tajuttomasti yhteensä :D


 8. tsampikan ranta rodoksella on upea varsinkin taydenkuun aikaan.


 9. Mielestäni Lalarian ranta Skiathoksella on paras


 10. Ei tältä sivulta mitään löydy! Lento+hotelli-haussa kirjoitin minne-kohtaan ensin Kreikka, sitten Rodos; eikä mitään tullut. Mitä suurta viisautta minulla pitäisi olla, jotta löytäisi jotain. Tarjolla on näköjään vain kälysiä äkkilähtöjä.


  • laita sinne myös lähtöpaikka, lähtö ja paluupäivä niin alkaa löytymään tai sitten on vikaa koneessa tai hakijassa :) itse olen löytänyt sieltä joka kerta, mutta ei ole välttämättä paras hakusysteemi muutenkaan. Usein hyviä hotelleja kannattaa hakea esim. trivagosta tms. toki valmiiksi paketoituja jos haluaa niin antaa ainakin jotain osviittaa.


 11. Olimme viime kesänä Kreetalla ja matkasimme yhtenä päivänä Kissamoksen satamasta laivalla sekä Gramvoussan linnoituksille että Baloksen rannalle. Erityisesti jäi mieleen tämä Baloksen ranta, jossa valkoinen hiekka oli silkin pehmeää, merivesi aivan kristallin kirkasta ja maisemat suoraan postikortista. Jos joskus vielä suuntaan Kreetalle, menen Balokselle uudestaan! Suosittelen paikkaa kaikille Kreetalla lomaileville, jotka haluavat rentoutua ja nauttia kauniista maisemista:)


 12. Mainitsemisen arvoinen ranta on myös Lefkaksen Porto Katsiki


 13. navagio ranta on todella kaunis ja meren veden väri on sanoin kuvaamattoman kauniin turkoosin värinen.kannattaa käydä retkellä jos on siellä päin maailmaa.zakynthoksen saari on muutenkin hieno matkakohde.


 14. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.