hero taustakuva

Krabin paras nähtävyys on hulppea maisemapaikka – 1 237 porrasta vievät perille

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Yksi Krabin suosituimmista nähtävyyksistä vaatii kävijöiltä pientä ponnistelua.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 30.10.2018
facebook   whatsapp

Tiikeriluolatemppeli on helppo päiväretki

Haluatko poistua hetkeksi Krabin rannoilta, tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ihailla maisemia näköalapaikalta? Tiikeriluolatemppeli on yksi alueen suosituimpia nähtävyyksiä, joka tarjoaa samalla tehokkaan porrastreenin.

Tiikeriluolatemppelistä käytetään Thaimaassa englanninkielistä nimeä Tiger Cave Temple tai paikallista versiota Wat Tham Sua. Nähtävyys on mielenkiintoinen sekoitus temppeliä, näköalapaikkaa ja kallioon muovautuneita luolia.

Useimmat kävijät saapuvat paikalle vieraillakseen Tiikeriluolatemppelin huipulla, jonne johtaa 1 237 porrasta. Nousijat palkitaan näyttävillä Buddha-patsailla ja 360 asteen maisemilla ympäröivään luontoon.

Nimestään huolimatta Tiikeriluolatemppeli ei kuulu niihin Thaimaan nähtävyyksiin, joissa turistit pääsevät käpälöimään villieläimiä maksua vastaan. Nimi viittaa taruun, jonka mukaan tiikeri asettui aikoinaan asumaan yhteen alueen luolista.

Käytännön vinkit Tiikeriluolatemppelille

Tiikeriluolatemppeli sijaitsee vajaan viiden kilometrin päässä Krabi Townista. Sinne on helppo matkustaa omatoimisesti Krabi Townista tai Ao Nangista taksilla, tuk-tukilla, skootterilla tai songthaewilla eli lava-autolla, joka kerää samaan kyytiin useampia matkustajia.

Osa matkailijoista yhdistää Tiikeriluolatemppeliin myös muita lähellä sijaitsevia nähtävyyksiä kuten Emerald Pool -lammen tai Krabin kuumat lähteet. Tällöin kannattaa sopia kyydistä paikallisen kuljettajan kanssa yhteishintaa vastaan.

Hyvä peruskunto riittää Tiikeriluolatemppelin huipulle kiipeämiseen, mutta ota huomioon, että osa portaista on jyrkkiä ja korkeita. Välillä jalkoja saa nostaa todella korkealle, mikä tekee nousemisesta raskaampaa. Portaiden nouseminen kestää noin 30–60 minuuttia omasta vauhdista riippuen.

Tiikeriluolatemppelille kannattaa suunnata joko aikaisin aamulla tai myöhemmin iltapäivällä, jolloin aurinko ei ole kuumimmillaan. Muista varustautua tukevilla kengillä ja varata mukaan riittävästi juomavettä. Kyseessä on temppelialue, joten pukeudu asianmukaisesti paljastamatta polvia ja olkapäitä.

Tiikeriluolatemppelin alueella asuviin apinoihin tulee suhtautua varauksella. Poikkeuksellisen röyhkeät otukset ovat tottuneet viemään turisteilta eväitä – pahimmillaan voimakkaat apinat voivat napata koko laukun ruokaa tavoitellessaan. Älä kanna mukana arvotavaroita.

Katso miltä temppeli ja maisemapaikka näyttää!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lue myös: Thaimaan ”penisluola” on piilotettu yhdelle maan kauneimmista rannoista – joko olet nähnyt Krabin salaisen nähtävyyden?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.