Hyppää sisältöön

Näin hurmaava on Kyproksen vanha pääkaupunki – katso kuvat Pafoksesta!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 01.10.2019
Kyproksen entinen pääkaupunki Pafos on nykyisin suosittu lomakaupunki, joka takaa aurinkoisen matkan. Katso nämä kuvat ja lähde ikimuistoiselle lomalle Kyprokselle!

Lomaile Pafoksessa

Kyproksen luoteiskärjessä sijaitseva Pafos on suosittu matkakohde, jonka palvelut miellyttävät myös vaativaa matkailijaa. Kaupungissa on helppo viettää juuri itselle sopivaa lomaa, sillä paikka tarjoaa rantojen lisäksi myös kulttuurikokemuksia ja hienoja ulkoilumahdollisuuksia läheisessä vuoristossa.

Kulttuurinnälkäistä matkailijaa viehättää kaupungin historia, sillä esimerkiksi kreikkalaisen mytologian Afrodite-jumalan väitetään syntyneen meren kuohuista juuri Pafoksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pafos sijaitsee matkailijan näkökulmasta näppärästi kuohuvan Välimeren sekä majesteettisen Troodos-vuoriston välissä, joten upeista maisemista ei kaupungissa ole puutetta. Niiden lisäksi Pafoksessa voi nauttia aidosta kyproslaisesta tunnelmasta.

Katso kuvat Pafoksesta ja lähde matkaan!

1. Vietä unohtumaton rantaloma Välimeren rannalla

Pafoksessa ja sen lähialueilla on monia uimarantoja, joista kaikkein tunnetuin on turkoosilla vedellä reunustettu Coral Bay. Kaupungissa on jopa 320 aurinkoista päivää vuodessa, joten lukuisista rannoista voi nauttia lähes ympäri vuoden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vaella Troodos-vuoristossa

Ellet halua viettää koko lomaa rantatunnelmissa, pakkaa mukaan myös urheiluvarusteet ja vaelluskengät. Aivan Pafoksen lähistöllä sijaitseva Troodos-vuoristo tarjoaa nimittäin loistavat vaellusmaastot, joista aukeaa mieleenpainuva näkymä kaupungin ylle. Matkalla vuoristoon voit tutustua myös pieniin vuoristokyliin.

3. Seikkaile kaupungissa

Pafoksen kaupunki jakautuu kahtia, sillä matkailijoiden suosima Ala-Pafos on täynnä turistien lisäksi hotelleja ja matkailunähtävyyksiä. Ylä-Pafoksessa sen sijaan on runsaasti ostoskatuja ja se on myös alueen liike-elämän keskus.

4. Vietä kulttuuripäivä Pafoksessa

Pafoksen kulttuurinähtävyydet vievät ajassa tuhansien vuosien taakse. Esimerkiksi roomalainen teatteri, vuosituhansia vanha moskeija sekä lukuisat koristeelliset pylväät henkivät historiallista tunnelmaa.

>> Lue lisää vinkkejä Kyprokselle!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kyproksen nähtävyydet

Kyproksen parhaat nähtävyydet top 10 – yhdistä historia, hiekkarannat ja luonto yhdellä lomalla

Faktat Kyproksesta

Tiesitkö tämän Kyproksesta? Kymmenen mielenkiintoista faktaa tutusta lomasaaresta

Kypros

Autolomailijan vinkit Kyprokselle – poimi vinkit ja tutustu lomasaareen autolla

Kyproksen parhaat rannat

Kyproksen parhaat rannat – viisi kohdevinkkiä lomapäivään saarella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja