hero taustakuva

Näin hurmaava on Kyproksen vanha pääkaupunki – katso kuvat Pafoksesta!

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kyproksen entinen pääkaupunki Pafos on nykyisin suosittu lomakaupunki, joka takaa aurinkoisen matkan. Katso nämä kuvat ja lähde ikimuistoiselle lomalle Kyprokselle!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 01.10.2019
facebook   whatsapp

Lomaile Pafoksessa

Kyproksen luoteiskärjessä sijaitseva Pafos on suosittu matkakohde, jonka palvelut miellyttävät myös vaativaa matkailijaa. Kaupungissa on helppo viettää juuri itselle sopivaa lomaa, sillä paikka tarjoaa rantojen lisäksi myös kulttuurikokemuksia ja hienoja ulkoilumahdollisuuksia läheisessä vuoristossa.

Kulttuurinnälkäistä matkailijaa viehättää kaupungin historia, sillä esimerkiksi kreikkalaisen mytologian Afrodite-jumalan väitetään syntyneen meren kuohuista juuri Pafoksessa.

Pafos sijaitsee matkailijan näkökulmasta näppärästi kuohuvan Välimeren sekä majesteettisen Troodos-vuoriston välissä, joten upeista maisemista ei kaupungissa ole puutetta. Niiden lisäksi Pafoksessa voi nauttia aidosta kyproslaisesta tunnelmasta.

Katso kuvat Pafoksesta ja lähde matkaan!

1. Vietä unohtumaton rantaloma Välimeren rannalla

Pafoksessa ja sen lähialueilla on monia uimarantoja, joista kaikkein tunnetuin on turkoosilla vedellä reunustettu Coral Bay. Kaupungissa on jopa 320 aurinkoista päivää vuodessa, joten lukuisista rannoista voi nauttia lähes ympäri vuoden.

2. Vaella Troodos-vuoristossa

Ellet halua viettää koko lomaa rantatunnelmissa, pakkaa mukaan myös urheiluvarusteet ja vaelluskengät. Aivan Pafoksen lähistöllä sijaitseva Troodos-vuoristo tarjoaa nimittäin loistavat vaellusmaastot, joista aukeaa mieleenpainuva näkymä kaupungin ylle. Matkalla vuoristoon voit tutustua myös pieniin vuoristokyliin.

3. Seikkaile kaupungissa

Pafoksen kaupunki jakautuu kahtia, sillä matkailijoiden suosima Ala-Pafos on täynnä turistien lisäksi hotelleja ja matkailunähtävyyksiä. Ylä-Pafoksessa sen sijaan on runsaasti ostoskatuja ja se on myös alueen liike-elämän keskus.

4. Vietä kulttuuripäivä Pafoksessa

Pafoksen kulttuurinähtävyydet vievät ajassa tuhansien vuosien taakse. Esimerkiksi roomalainen teatteri, vuosituhansia vanha moskeija sekä lukuisat koristeelliset pylväät henkivät historiallista tunnelmaa.

>> Lue lisää vinkkejä Kyprokselle!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.