Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joko löysit tämän piilopaikan Thaimaan Krabilta? Vedestä nousevissa kalliovuorissa on salaisia luolia

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kun teet luolaretken Krabilla, tutustut samalla alueen pitkään historiaan.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.01.2020
facebook   whatsapp

Päiväretki Khao Khanab Namiin

Thaimaan suosituimpiin lomakohteisiin kuuluva Krabi on paikka, jossa on tapana tehdä paljon päiväretkiä. Ao Nangin lomakeskus ja Krabin kaupunki ovat tukikohtia, joista on helppo vierailla saarilla, temppeleillä ja lähteillä.

Yksi Krabi Townin helpoimmista päiväretkistä vie Khao Khanab Namiin, vedestä nousevien vuorten juureen ja niiden luolastoihin. Nimi saatetaan kirjoittaa myös muodossa Khao Khanap Nam tai Khanabnam.

Paikan symbolina on kaksi satametristä kalliovuorta, joiden välissä virtaa joki. Pitkähäntäveneellä matkailijat pääsevät halutessaan näkemään ne joka suunnasta. Khao Khanab Namista onkin tullut suosittu maisemapaikka, jonka edessä matkailijat haluavat ottaa lomakuvia.

Maiseman lisäksi kävijät saapuvat paikalle salaperäisten luolien perässä. Vuorten sisältä löytyy luolaverkosto, jossa on näyttäviä tippukivimuodostelmia ja esihistoriallisia merkintöjä. Luoliin pääsee helposti portaita pitkin.

Luolista on löytynyt myös suuri määrä ihmisten luurankoja. Tarkkaan ei tiedetä, mistä ne ovat peräisin, mutta historioitsijat ovat esittäneet asiasta teorioita. Ihmisten uskotaan joko jääneen luoliin jumiin tai menehtyneen tulvissa.

Luolissa vierailu on kiinnostavaa myös siksi, että Krabin sanotaan olevan yksi Thaimaan vanhimmista asutetuista alueista. Kallioiden sisällä kävijät voivat miettiä, miten luolissa on mahdollisesti joskus eletty.

Khao Khanab Namissa on helpointa vierailla omatoimisesti. Sovi kuljetuksesta pitkähäntäveneillä, jotka lähtevät Chao Fan laiturilta Krabin kaupungista. Venematka perille kestää noin varttitunnin.

Kerro kuljettajalle etukäteen, missä haluat vierailla reitin varrella. Näin saat käsityksen siitä, mitä retki tulee maksamaan. Luolien lisäksi esimerkiksi Koh Klangin kalastajakylä on suosittu pysähdyspaikka.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Khao Khanab Namista!

Lue myös: Tätä Thaimaan maisemapaikkaa kukaan ei tuntenut vielä muutama vuosi sitten – nyt kaikki haluavat siitä valokuvan

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.