Hyppää sisältöön

Halvalla Berliiniin – näillä vinkeillä se onnistuu

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.03.2016
Budjettiloma Berliinissä on yllättävän helppo toteuttaa. Näin pääset halvalla Saksan metropoliin!

Lennä Berliiniin halvalla

Suomesta pääsee halvimmin Saksan pääkaupunkiin Berliiniin lentämällä. Useat lentoyhtiöt tarjoavat suoria lentoja Helsingistä Berliiniin, ja halvimmillaan edestakaiset lennot maksavat alle sata euroa.

Kaupunkien välillä liikennöivät muun muassa Finnair, Air Berlin, KLM, SAS, Norwegian ja Lufthansa. Finnair ja Air Berlin tarjoavat suoria lentoja. Suora lento Helsingistä Berliiniin kestää hieman alle kaksi tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Berliiniin voi matkustaa edullisesti ympäri vuoden, mutta erityisen halpaa on syksyllä ennen joulukautta sekä alkuvuodesta. Joulunalusaika on Saksassa suosittua matkailusesonkia joulumarkkinoiden vuoksi, ja se nostaa lentolippujen hintoja. Jos suunnitelmissasi on kesäreissu Berliiniin, kannattaa lennot ostaa jo talven tai kevään mittaan.

Halvimmillaan lennot Berliiniin saa varaamalla matkan muutamaa kuukautta etukäteen. Myös matkan kestolla on vaikutusta lentolipun hintaan, sillä esimerkiksi Air Berlinin halvimmat tarjouslennot koskevat usein vähintään viikon mittaisia matkoja.

Tarjouslentojen lähdöt ovat usein keskellä viikkoa, joten viikonloppulennot tulevat hieman kalliimmiksi kuin arkipäivinä lähtevät lennot.

Etsi halpoja lentoja Berliiniin Rantapallon lentohaun avulla

Yövy halvalla Itä-Berliinissä

Berliinin halvimmat majapaikat ovat edelleen kaupungin itäosissa eli entisen Itä-Berliinin alueella. Vaikka idällä oli pitkään maine nuhjuisena tai jopa vaarallisena alueena, on todellisuus toinen: Berliinin trendialueet sijaitsevat nykyään kaupungin itäosissa. Suosiosta huolimatta Itä-Berliinissä on edelleen runsaasti budjettiystävällisiä majapaikkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Berliini pursuaa hotelleja, ja tarjolla on niin suuria kansainvälisiä ketjuja kuin pieniä ja vaatimattomia hotelleja. Berliinin luonteeseen kuuluvat myös mitä persoonallisimmat erikoishotellit ja -hostellit. Berliinissä on mahdollista löytää yksilöllinen boutique-hotelli tai vaikkapa trendikäs taidehotelli yllättävän edullisesti.

Jos etsit minibudjettiin sopivaa majapaikkaa, on Berliinissä runsaasti hyvätasoisia ja halpoja hostelleja. Suuren tarjonnan vuoksi kilpailu on kovaa, mikä pitää hostellien tason korkeana ja hinnat matalina.

Myös hostellien yhden tai kahden hengen huoneet ovat varsin edullisia, ja voivat tulla hotelliyötä halvemmaksi. Lisäksi useissa hostelleissa hintaan kuuluu aamiainen tai ainakin hostellin yhteiskeittiön käyttö, joten yöpymällä hostellissa voit säästää pitkän pennin myös ruokakuluissa.

Etsi halpoja hotelleja Berliinistä Rantapallon hotellihaun avulla

Syö idässä

Berliini on täynnä sekä hienoja ravintoloita että edullisempiakin vaihtoehtoja. Nyrkkisääntönä voi todeta kaupungin halvimpien ruokapaikkojen löytyvän Itä-Berliinistä. Kaupunginosissa on halpoja ravintoloita, jotka tarjoavat herkullista vatsantäytettä piheimmällekin matkailijalle kelpaavaan hintaan. Edullisesta hinnasta huolimatta ruoka on tasokasta.

Myös Berliinissä pätee tuttu ohje siitä, että ravintola kannattaa valita muualta kuin suosituimmilta turistikaduilta. Suuntaa pois Alexanderplatzilta ja Brandenburger Torilta – hinnat laskevat nopeasti, ja jo parin korttelin päässä suosituilta aukioilta syöt halvemmalla kuin olisit uskonut.

Hyvällä säällä paras tapa nauttia Berliinin edullisesta hintatasosta on hakea eväät ruokakaupasta ja suunnata johonkin kaupungin lukuisista puistoista. Ruokakauppojen valikoima ja hintataso hymyilyttävät taatusti myös budjettireissaajaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Rantapallon kaupunkiopas Berliiniin

Teksti: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Neuschwansteinin linna, Saksa

Tämä tosielämän linna Saksassa on kauniimpi kuin sadussa – toimi mallina Disney-linnoille

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja