Hyppää sisältöön

Näin hienoja rantoja Saksasta löytyy – yllätytkö maisemista? 5 kohdevinkkiä

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 05.07.2024
Oletko lähdössä autoreissulle Saksaan? Katso tästä, mistä löytyvät maan kauneimmat hiekkarannat ja houkuttelevimmat saaret.

Erilainen loma Saksassa

Moni suomalaismatkailija lähtee Saksaan ensisijaisesti kaupunkilomalle, mutta monipuolinen maa yllättää kesälomailijan myös upeilla rannoillaan. Erityisesti autoreissulla on helppo poiketa rannikolle sään suosiessa.

Saksassa kannattaa tutustua viehättäviin Pohjanmeren saariin, jotka tarjoavat keskieurooppalaista rantaidylliä parhaimmillaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saksalaisilla rannoilla hauska ominaispiirre on strandkorb, saksalainen rantatuoli, joka tarkoittaa kirjaimellisesti rantakoria. Voit avata ja sulkea korin sen mukaan, miten paljon suojaa haluat.

Sään puolesta parasta aikaa rantalomalle on heinä- ja elokuu, mutta kannattaa huomioida Euroopan lomakauden tuomat elokuiset ruuhkat. Saksassa sää on yleensä Suomea lämpimämpi myös alkukesästä ja syksyllä.

1. Syltin saari

Sylt on Saksan Pohjanmeren saarista suurin, ja houkuttelee kesällä kaikenlaisia matkailijoita lapsiperheistä pariskuntiin ja kaveriporukoihin.

Saarelta löytyy useita eri rantoja, joista kauneimpiin kuuluu punaisten kallioiden reunustama Kampen. Rantalomailun lisäksi Kampenissa on vaihtoehtoja myös yöelämää tai golfausmahdollisuuksia etsivälle matkailijalle. Älä jätä väliin myöskään Kampenin majakan pittoreskeja maisemia.

ShutterstockSyltin saari Saksassa
Hiekkadyynit ja majakat kuuluvat Syltin saaren maisemaan.

Toinen hyvä vaihtoehto loman tukikohdaksi on saaren pääkaupunki Westerland, jossa on esimerkiksi erinomainen ravintolavalikoima.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syltin saarelle voi matkustaa joko lautalla tai vaihtoehtoisesti lentäen Saksan kaupungeista. Lauttamatkailija saa halutessaan myös oman auton mukaan.

2. Rügen – Saksan suurin saari

Itämeren Rügen on kaikista Saksan saarista pinta-alaltaan suurin. Pitkistä vaaleista hiekkarannoistaan tunnetun Rügenin maamerkkeihin kuuluu Sellin-niminen koristeellinen laituri.

Lomaan Rügenilla kannattaa yhdistää myös esimerkiksi retki Jasmundin kansallispuistoon, joka tunnetaan erityisesti kalkkikivikallioistaan. Kansallispuistossa voi esimerkiksi pyöräillä ja patikoida, ja siellä esiintyy myös harvinaisia lintulajeja.

ShutterstockSaksan parhaat rannat
Sellinin laituri on Rügenin saaren maamerkki.

DDR:n aikoina Rügen oli suosittu lomakohde itäsaksalaisten keskuudessa. Saarelta löytyy synkkää historiaa myös Saksan natsiajoilta – yksi tunnetuimmista esimerkeistä on Proran karunnäköinen lomakeskus.

Berliinistä Rügeniin pääsee autolla, junalla tai bussilla. Saarelle on mantereelta lautta- ja siltayhteys.

3. Berliiniläisten suosikkiranta

Suosikkirantaa varten ei aina tarvita edes merta – joskus järvikin riittää. Sen tietävät myös berliiniläiset ja Berliinissä viihtyvät matkailijat, jotka suuntaavat kesäkuukausina joukoin Wannseen rannalle.

Järvi on klassinen auringonotto- ja uimapaikka, joka avattiin kävijöille jo vuonna 1907. Yli kilometrin mittaiselle hiekkarannalle mahtuu parhaimmillaan jopa 30 000 auringonpalvojaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Sina Ettmer PhotographyWannsee-järvi Berliinissä
Hellepäivänä Berliinistä lähdetään Wannseen rannalle.

Wannseen rannalla ovat tarjolla kaikki palvelut, ja se sopiikin mainiosti myös lapsiperheille. Ranta on matala, joten uiminen on turvallista myös kaikenikäisille. Alueella on myös leikkipuistoja ja urheilumahdollisuuksia.

Rannalle pääsee Berliinin keskustasta helpoiten suoralla junayhteydellä.

4. Kokeile Saksan pisintä rantaa

Koko Saksan pisin ranta löytyy Usedomin saarelta. Itämeren saarella on yhteensä 42 kilometriä hienoa hiekkarantaa, jonka suosituimpiin osuuksiin kuuluu esimerkiksi Ahlbeckin lomakohde.

Saksan ja Puolan rajalla sijaitsevan Usedomin pieni itäinen osa kuuluu itse asiassa Puolalle.

ShutterstockSaksan hiekkarannat
Usedom tunnetaan erityisen aurinkoisena paikkana Saksassa.

Rantalomailun lisäksi Usedom houkuttelee aktiviteeteista ja hyvinvoinnista kiinnostuneita matkailijoita. Kokeile spa-hoitoja ja erilaisia liikuntalajeja sekä nauti merellisestä tunnelmasta.

Usedomilta löytyy myös erinomaisia ravintoloita, jotka miellyttävät vaativampaakin kulinaristia. Saarella järjestetään useita tapahtumia niin musiikin, muodin kuin kirjallisuudenkin ystäville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Travemünde – tuttu myös suomalaisille

Travemünde on tuttu kohde myös monille suomalaismatkailijoille, sillä satamakaupunkiin liikennöidään laivareittiä Helsingistä. Travemündea ei tarvitse nähdä pelkkänä porttina Saksaan, sillä alueelle voi jäädä myös viettämään rantalomaa.

Travemündeen saapuvan matkailijan kannattaa painaa mieleensä nimi Timmendorfer Strand, joka sopii hyvin koko perheen rantakohteeksi.

ShutterstockTravemünden rannat
Travemündessa rantapäivään kuuluvat perinteiset saksalaiset aurinkotuolit.

Hauska ominaispiirre Travemünden rannalla ovat värikkäät koppimaiset rantakopit, joita näkee usein Saksassa. Alueen rantapromenadin uudistus aloitettiin vuonna 2020, joten puitteet ovat kohdallaan kesälomaa varten.

Rantalomailuun on helppo yhdistää nähtävyyksiä ja ostoksia Lyypekin historiallisessa hansakaupungissa.

>> Lue lisää vinkkejä Saksaan Rantapallon matkaoppaasta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jägermeisterin kotikaupunki Wolfenbüttel

Tiesitkö, missä Jägermeister valmistetaan? Liköörin kotikaupunki on todellinen idylli

Bussilla Suomesta Keski-Eurooppaan

Bussijätti Flixbus avaa kolme uutta reittiä Suomesta – maata pitkin Keski-Eurooppaan asti

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja