Hyppää sisältöön

Tiesitkö, missä Jägermeister valmistetaan? Liköörin kotikaupunki on todellinen idylli

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.07.2024
Suomalaisillekin tuttu likööri syntyy Saksan Wolfenbüttelissa.

Wolfenbüttel on Jägermeisterin koti

Maailman myydyimpien liköörien joukkoon kuuluva saksalainen Jägermeister on tuttu tuote myös Suomessa. Saksassa liikkuvilla matkailijoilla on mahdollisuus tutustua juoman historiaan ja valmistukseen sen juurilla Ala-Saksin osavaltiossa maan keskiosassa.

Jägermeister valmistuu vielä tänäkin päivänä idyllisessä Wolfenbüttelin pikkukaupungissa. Liköörin lisäksi noin 50 000 asukkaan kaupunki tunnetaan parhaiten maan suurimmasta historiallisten ristikkotalojen keskittymästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Wolfenbüttelin piparkakkutalomainen keskusta on sievä ja tiivis, ja siihen on helppo tutustua jalkaisin.

Shutterstock / Igot PlotnikovWolfenbüttelin kaupunki Saksassa
Wolfenbüttel on kuuluisa ristikkotaloistaan ja Jägermeisterista.

Kaupunki on erinomainen vaihtoehto vanhanaikaista saksalaisidylliä etsivälle matkailijalle. Koe ainakin Wolfenbüttelin linna sekä kaupungin historiallinen kirjasto Herzog August Bibliothek.

Ristikkotaloja on Wolfenbüttelissa noin tuhat kappaletta, joten valokuvattavaa tässä kaupungissa riittää. Kun italialainen tutkimusmatkailija Giacomo Casanova vieraili 1760-luvulla Wolfenbüttelissa, kuvaili tämä kaupungin matkailutoimiston mukaan reissua “elämänsä kauneimmaksi viikoksi”.

Jägermeisterin resepti keksittiin Wolfenbüttelissa jo vuonna 1934, ja sen valmistus aloitettiin seuraavana vuonna. Siitä lähtien juomaa onkin valmistettu muuttumattomalla reseptillä.

Keskustasta löytyy Jägermeisterin oma myymälä, jossa myydään liköörin lisäksi kaikkea t-paidoista koriste-esineisiin. Liikkeestä likööripullon voi hankkia myös erikoisemmalla etiketillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varsinainen likööritehdas sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta.

Huippusalainen resepti on muuttumaton

Yhteensä Jägermeisterin valmistukseen käytetään 56 luontaista ainesosaa, joista kuusi on salaisia. Nämä huippusalaiset raaka-aineet eivät selviä kävijöille yhtiön tehtaallakaan.

Likööri sisältää erilaisia yrttejä, kukkia, juuria ja hedelmiä, joiden joukossa on muun muassa tähtianista, inkiväärinjuurta ja kanelia.

Mast JägermeisterJägermeisterin valmistus
Jägermeister valmistuu Saksan Wolfenbüttelissa.

Likööriä ja sen valmistusta seuraa tarkka laadunvalvonta. Yhtiön mukaan tehtaalla suoritetaan yhteensä 383 laatutarkistusta ennen kuin tuote pullotetaan myyntiä varten.

Jägermeisterin suurimpia markkinamaita ovat Yhdysvallat, Italia, Unkari ja Kanada. Väkilukuun suhteutettuna likööri on huippusuosittua myös Suomessa.

Mast JägermeisterJägermeisterin ainesosat
Jägermeisterin salaiseen ohjeeseen kuuluu kymmeniä eri raaka-aineita.

Tällä hetkellä yleisölle avoimia tehdaskierroksia ei järjestetä Jägermeisterin tehtaalla. Mahdolliset tulevat aikataulut voi selvittää yhtiön verkkosivuilta.

Näin pääset Wolfenbütteliin

Wolfenbüttelia lähin suurempi kaupunki on Hannover, josta pääsee paikan päälle alle tunnissa. Berliinistä ja Bremenistä on Wolfenbütteliin noin kahden tunnin ajomatka. Junalla matka taittuu vähän nopeammin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Autolla Saksassa liikkuville matkailijoille idyllisten pikkukaupunkien kiertäminen on helppoa. Myös junaverkosto on maassa tehokas ja luotettava.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Saksan parhaat rannat

Näin hienoja rantoja Saksasta löytyy – yllätytkö maisemista? 5 kohdevinkkiä

Bussilla Suomesta Keski-Eurooppaan

Bussijätti Flixbus avaa kolme uutta reittiä Suomesta – maata pitkin Keski-Eurooppaan asti

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Rakotzbrücke

Tähän salaperäiseen paikkaan voi tehdä retken Berliinistä – ”paholaisen sillalle” ei ole lupa astua

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja