Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Berliinin uusi lentoasema avautuu vihdoin – lukuisten ongelmien vuoksi avajaiset viivästyivät yhdeksällä vuodella

Günter Wicker / Berlin Brandenburg Airport artikkelin kuva
Lennot
Berliinin-Brandenburgin lentoaseman piti alun perin avautua vuonna 2011, mutta lukuisten ongelmien vuoksi avajaisia vietetään yhdeksän vuotta myöhässä.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 30.10.2020
facebook   whatsapp

Berliini saa vihdoin uuden lentokentän

Saksan pääkaupungin Berliinin oli määrä saada uusi lentokenttä jo vuonna 2011, sillä kaupungin vanhat lentoasemat, Tegel ja Schönefeld, olivat jo vanhanaikaisia eivätkä ne pystyneet vastaamaan puitteineen tai palveluineen Berliinin kasvaneisiin matkustajamääriin. Uuden Brandenburgin lentokentän avajaiset viivästyivät kuitenkin useita kertoja eri syistä, ja lentoasemasta ehti tulla jo vitsi, jonka avautumiseen ei enää uskottu.

Lentokentän rakennusvaiheista ja ongelmista voit lukea lisää täältä.

Yhdeksän vuoden odotuksen jälkeen Berliinin-Brandenburgin lentokenttä otetaan viimein käyttöön lauantaina 31.10.2020, kun kentälle saapuvat ensimmäiset reittilennot. Sunnuntaina 1.11. ensimmäiset lennot lähtevät kentän terminaalista 1.

Lentoyhtiöistä EasyJet on ensimmäinen, joka siirtyy kokonaan Tegelin lentokentältä Brandenburgin lentokentälle. Myös Qatar Airways ja Turkish Airlines lopettavat lentojen operoinnin Tegeliltä marraskuun 1. päivänä. Reittilentojen Tegelin lentoasemalla on tarkoitus loppua 7.11., jolloin kaikki lentoyhtiöt siirtyvät käyttämään uutta kenttää.

Finnair lentää Brandenburgin lentokentälle 8.11. alkaen. Finnairin lennot operoidaan terminaalista 1.

Uusi Berliinin-Brandenburgin kenttä sijaitsee vajaat 20 kilometriä Berliinin ulkopuolella, Brandenburgin osavaltion puolella. Brandenburgin kentällä on kaksi uutta terminaalia, minkä lisäksi vanha Schönefeldin lentoasema on muutettu uuden lentoaseman terminaaliksi 5.

Lue myös: Katso matkavinkit Berliiniin Rantapallon matkaoppaasta

Lähde: Berlin Brandenburg Airport
Kuva: Günter Wicker / Berlin Brandenburg Airport

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.