Hyppää sisältöön

Norja on täynnä upeita luontokohteita – 5 parasta paikkaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 19.04.2023
Unohtumatonta luontolomaa kaipaavien matkailijoiden ei tarvitse lähteä kovin kauaksi Suomesta, sillä naapurimaa Norja hemmottelee toinen toistaan paremmilla maisemilla. Näihin näkymiin on vaikea kyllästyä!

Hengenvaarallisen upeat kielekemaisemat houkuttavat matkailijoita

Norjan suosituimpiin luontokohteisiin lukeutuu hengenvaarallinen kieleke, josta kaikki kävijät eivät ole selvinneet hengissä takaisin. Siitä huolimatta matkailija toisensa jälkeen haaveilee vierailusta Bergenin kaakkoispuolella sijaitsevalla Trolltungalla.

Komealta kielekkeeltä avautuu häkellyttävän upea näkymä 700-metristä alapuolella sijaitsevalle Ringeldalsvatnet-järvelle ja sitä ympäröivään vuoristoon. Paikka on äärimmäisen valokuvauksellinen vuodenajasta riippumatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockNorjan upeimmat luontokohteet
Trolltunga on vaarallisuudestaan huolimatta todella suosittu vierailupaikka.

Pääsy Trolltungalle on kuitenkin kaukana helposta, eikä reitti missään nimessä sovi jokaiselle. Kohde sijaitsee 1 100 metrissä merenpinnan yläpuolella ja sinne päästäkseen on vaellettava ensin 10–12 tunnin matka, jonka aikana nousua on noin 900 metriä.

Vierailukausi rajoittuu kesäkuusta syyskuulle, ja sinä aikana suositulla kielekkeellä vierailee keskimäärin 40 000 ihmistä.

>> Lue lisää: Hengenvaarallinen norjalaiskohde kiinnostaa riskeistä huolimatta – edes onnettomuudet eivät pidä matkailijoita loitolla

Lofootit tarjoavat Norjan upeimpia kylämaisemia

Norjan luoteiskulmassa sijaitsevat Lofootit tarjoavat dramaattisia saariston ja vuoriston yhdistämiä maisemia, joille matkailijat ympäri maailmaa ovat menettäneet sydämensä.

Näkymät ovat niin upeat, että Lofooteille suunnataan talven paukkupakkasissakin, vaikka kesäkuukauden yöttömine öineen ovat kaikkein suosituinta matkustusaikaa Lofooteilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockNorjan upeimmat luontokohteet
Lofoottien henkeäsalpaavan upea saaristo on maailmankuulu kohde.

Useista saarista koostuvien Lofoottien viehätysvoima perustuukin juuri luontomaisemiin, sillä näkymät ovat ainutlaatuiset. Aktiivilomailijalle riittää tekemistä, sillä saarilla on monia hyviä patikkareittejä, joista avautuu hulppeita maisemia. Alueen pienet sympaattiset kylät tarjoavat matkaan oman lisänsä, ja punaiset mökit ovat varsin valokuvauksellisia karua vuoristoa vasten.

Lofoottien suosituin kylä on aivan saariryhmän kärjessä sijaitseva Å, mutta muita suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Reinen ja Hamnøyan kylät sekä alueen pääkaupunki Svolvaer.

>> Lue lisää: Norjan Lofootit on nähtävä – henkeäsalpaavat maisemat odottavat aivan naapurissa

Geirangerinvuonon näkymät vetävät hiljaiseksi

Norjan luontokohteista ei voi puhua mainitsematta vuonoja, sillä vuoriston lisäksi Norjan luontomaisemia leimaavat myös vuonot.

Korkeiden jyrkänteiden ympäröimät kiilamaiset lahdet ovat vahvasti läsnä Norjassa, ja esimerkiksi maan pääkaupungissa Oslossakin on oma vuononsa. Maan suosituin vuono on kuitenkin Geirangerinvuono, joka sijaitsee Keski-Norjassa Bergenin ja Trondheimin välissä.

ShutterstockNorjan upeimmat luontokohteet
Geirangerinvuonon maisemassa yhdistyvät vuonon lisäksi lumihuippuiset vuoret, dramaattiset kalliot ja korkeat vesiputoukset.

Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon lukeutuva Geirangerinvuono on täynnä upeita näkymiä: lumihuippuiset vuoret, korkeat vesiputoukset ja syvänvihreät näkymät luovat vaikuttavan kokonaisuuden. Luontokohteiden sydämeen pääsee helposti joko ajamalla suoraan maisemapaikoille tai astumalla vaellusreiteille.

Vuonomaisemat ovat parhaimmillaan kesäkuukausina, mikä on kaikkein suosituinta matkustusaikaa Geirangerilla. Jos haluat välttää massat, suuntaa vuonoille keväällä tai syksyllä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää: Norjan huikeimmat vuonomaisemat – katso 20 henkeäsalpaavaa kuvaa

Turkoosi järvi yllättää vuonoalueella

Olisitko uskonut Norjasta löytyvän paratiisimaista vuoriston ympäröimää turkoosia järvimaisemaa? Noin sadan kilometrin päässä Geirangerinvuonosta sijaitseva Lovatnet-järvi on Norjan kauneimpia järviä, jonka tekee erikoiseksi auringossa kimaltava turkoosinvärinen vesi.

ShutterstockNorjan upeimmat luontokohteet
Lovatnet on upea turkoosi järvi, joka on toistaiseksi välttynyt suurilta matkailijamassoilta.

Lodalin laaksossa sijaitseva Lovatnet on mainio vierailukohde automatkan varrella. Alueella on vähäiset palvelut, mutta poikkeuksellisen upea järvimaisema on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Järven erikoinen väri on saven ja kivien ansiota, sillä ne saavat järviveden näyttämään poikkeuksellisen turkoosilta. Aivan Lovatnetin vieressä sijaitsee Jostedalsbreenin kansallispuisto, joka tunnetaan niin ikään upeista vuorista ja kauniista vuonoista.

Nordkapp on karun kaunis

Norjan Pohjoisin matkakohde Nordkapp sijaitsee Magerøyan saarella noin 400 kilometrin päässä Utsjoelta aivan Jäämeren reunalla. Karu kalliomaisema on mahtava näky, sillä 307 metrin korkeuteen merenpinnasta kohoavalla kalliolla tuntee olevansa Euroopan reunalla. Edessä näkyy loputon jäämeri.

ShutterstockNorjan upeimmat luontokohteet
Nordkappin maisema on hyvin vaikuttava näky. Paras aika vierailla on kesällä, sillä kaamosaika alkaa jo marraskuussa.

Pohjoisen sijaintinsa vuoksi Nordkappiin kannattaa suunnata kesällä, sillä talvikuukaudet ovat Nordkappissa hyvin kylmiä ja pimeitä, paikoin upeiden revontulien valaisemia. Kesäkuussakin saattaa olla lunta, joten jos suunnitelmissa on vaeltaa ja telttailla Nordkappissa, kannattaa alueelle suunnata heinä–elokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nordkapp on suosittu matkakohde, mistä syystä matkakeskuksessa on hyvät palvelut elokuvateatterista ravintoloihin. Alueella on myös hotelleja, mutta useimmat kävijät majoittuvat teltoissa tai matkailuautoissa.

>> Lue lisää vinkkejä Norjaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Oslon parhaat nähtävyydet

Oslon kymmenen parasta nähtävyyttä – koe nämä kaupunkilomalla

Ljubljana, Slovenia

Finnairilta kolme uutta kohdetta kesälle 2023 – lisää lentoja Eurooppaan

Luulitko tätä kuvankäsittelyksi? Norjan vuonot ovat kesäisin trooppisen turkooseja – katso kuvat ja ylläty

Oslon oopperatalo

Budjettimatkailijan Oslo – poimi säästövinkit kaupunkilomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja