Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Atlantin väylä on Norjan kauneimpia ajoreittejä – koe upeat maisemat autolla tai pyörällä

Shuttrstock artikkelin kuva
Automatkailu
Kahdeksasta sillasta koostuva reitti on elämys sekä autoilijalle että pyöräilijälle.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 29.06.2020
facebook   whatsapp

Atlantin väylä on yksi Norjan kauneimmista reiteistä

Moni matkailija on ainakin nähnyt valokuvia Norjasta Atlantin väylän silloilta – autoilijoiden suosimalta reitiltä, jossa voi päästä bongaamaan sekä kauniita saaristomaisemia että rajuja myrskyjä siltojen ylle nousevine aaltoineen.

Atlantin väylä on hieman yli kahdeksan kilometrin mittainen tieosuus, joka sijoittuu Kristiansundin ja Molden kaupunkien välille Møren ja Romsdalin lääniin. Reitti alkaa noin 30 kilometrin päästä Kristiansundista ja päättyy noin 47 kilometriä Moldesta pohjoiseen.

Vuonna 1989 avattu Atlantin väylä – norjalaisittain Atlanterhavsveien – yhdistää alueen saaret matalin silloin. Korkein silloista on nimeltään Storseisundet, joka on dramaattisine kaarteineen reitin maamerkki ja nähtävyys jo itsessään.

Reitti on harvalle matkailijalle ensimmäinen kohde Norjassa – sijaitseehan se hieman syrjässä kaukana Oslon ja Bergenin kaltaisista kaupungeista. Lähin isompi kaupunki on Trondheim, jonne on Kristiansundista noin kahdensadan kilometrin matka.

Lyhyen pituutensa takia reitti sopii hyvin myös pyöräilijöille. Kalastus, purjelautailu ja sukellus ovat suosittuja aktiviteetteja Atlantin väylän varrella. Onnekkaimmat saattavat bongata myös valaita ja hylkeitä.

Monet matkailijat haluavat ajaa Atlantin väylän silloilla syksyllä kokeakseen myrskyisen sään. Alueen karujen sääolojen takia reitillä tulee kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta – Norjan matkailutoimiston Visit Norwayn mukaan tien rakennusvaiheessa Atlantin väylällä koettiin 12 rajua myrskyä.

Atlantin väylä on yksi Norjan kansallisista turistireiteistä, joita on yhteensä 18 kappaletta. Siltaosuus on osa laajempaa 36 kilometrin mittaista turistireittiä Budin ja Kårvågin välillä.

Katso kuvat upeasta Atlantin väylästä!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

>> Lue myös: Tässä ovat Norjan viisi kauneinta ajoreittiä – näillä upeilla teillä määränpää on sivuseikka

Lähde: Visit Norway
Kuvat: Shutterstock ja Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.