Kuva: Copyright Innovation Norway, kuva CH / Visitnorway.com
Atlantin väylä on Norjan upea siltareitti

Tämä seitsemän sillan maisemareitti on Euroopan upeimpia – ja se löytyy läheltä

Seitsemästä sillasta koostuva reitti on elämys sekä autoilijalle että pyöräilijälle.

Atlantin väylä on yksi Norjan kauneimmista reiteistä

Moni matkailija on ainakin nähnyt valokuvia Norjasta Atlantin väylän silloilta – autoilijoiden suosimalta reitiltä, jossa voi päästä bongaamaan sekä kauniita saaristomaisemia että rajuja myrskyjä siltojen ylle nousevine aaltoineen.

Atlantin väylä on kahdeksan kilometrin mittainen tieosuus, joka sijoittuu Kristiansundin ja Molden kaupunkien välille Møren ja Romsdalin lääniin. Seitsemästä sillasta koostuva reitti alkaa noin 30 kilometrin päästä Kristiansundista ja päättyy noin 47 kilometriä Moldesta pohjoiseen.

Reitti on harvalle matkailijalle ensimmäinen kohde Norjassa – sijaitseehan se hieman syrjässä kaukana Oslon ja Bergenin kaltaisista kaupungeista. Lähin isompi kaupunki on Trondheim, jonne on Kristiansundista noin kahdensadan kilometrin matka.

Vuonna 1989 avattu Atlantin väylä – norjalaisittain Atlanterhavsveien – yhdistää alueen saaret matalin silloin. Korkein silloista on nimeltään Storseisundet, joka on dramaattisine kaarteineen reitin maamerkki ja nähtävyys jo itsessään.

Lyhyen pituutensa takia reitti sopii hyvin myös pyöräilijöille. Kalastus, purjelautailu ja sukellus ovat suosittuja aktiviteetteja Atlantin väylän varrella. Onnekkaimmat saattavat bongata myös valaita ja hylkeitä.

Monet matkailijat haluavat ajaa Atlantin väylän silloilla syksyllä kokeakseen myrskyisen sään. Alueen karujen sääolojen takia reitillä tulee kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta – Norjan matkailutoimiston Visit Norwayn mukaan tien rakennusvaiheessa Atlantin väylällä koettiin 12 rajua myrskyä.

Pyöräilijä Atlantin väylällä Norjassa

Atlantin väylä on yksi Norjan kansallisista turistireiteistä, joita on yhteensä 18 kappaletta. Siltaosuus on osa laajempaa 36 kilometrin mittaista turistireittiä Budin ja Kårvågin välillä.

Norjan parhaat autoreitit

Atlantin väylä on 8 kilometrin maisemareitti

Atlantin väylä koostuu seitsemästä sillasta

Lähde: Visit Norway
Kuvat: © Innovation Norway: CH, Mattias Fredriksson, CH, Øyvind Heen, CH / Visitnorway.com

Päivitetty: 9.8.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (21 votes, average: 4,10 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia