hero taustakuva

Onko tässä koko maailman upein luontokohde? Patagonia hurmaa Etelä-Amerikassa

Shutterstock artikkelin kuva
Aktiivilomat
Etelä-Amerikan eteläosassa sijaitseva mykistävä luontokohde hurmaa kävijän hetkessä. Villi luonto, eksoottiset eläimet ja upeat vuoristomaisemat saavat Patagoniassa vierailevan matkailijan nauttimaan jokaisesta hetkestä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 24.08.2018
facebook   whatsapp

Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet hulppeissa maisemissa

Turkoosina hohtavat vuoristojärvet, terävät huiput, kaikessa rauhassa elävät villieläimet ja kaiken kattava hiljaisuus ovat Patagonian valtteja. Etelä-Amerikassa Chilen ja Argentiinan alueella sijaitseva luontokohde on paikka, jonka monimuotoisuus on vertaansa vailla, sillä Patagoniassa on helppo kokea niin kuivat arot kuin sinisen eri sävyissä hohtavat jäätikötkin. Alue on täynnä elämyksiä!

Patagonia on monille tavallisille matkailijoille melko tuntematon kohde, mutta erityisesti luonto- ja aktiivimatkailijat ovat kuulleet alueen ainutlaatuisista näkymistä ja elämysmahdollisuuksista.

Luontokohteessa voi tehdä monenlaista, mutta paras tapa nauttia maisemista on jalkautua luonnon keskelle ja tehdä vaellusretkiä. Puitteet ovat hyvät paitsi maisemien myös reittien puolesta, sillä Patagoniassa on runsaasti merkittyjä, hyväkuntoisia vaellusreittejä.

Patagoniaan järjestetään opastettuja vaellusretkiä, mutta kohteisiin voi tutustua myös omatoimisesti. Majoittua voi esimerkiksi leirintäalueilla, joita on runsaasti. Chilen puoleinen Patagonian alue on varusteltu matkailijan näkökulmasta huomattavasti Argentiinan puolta paremmin, sillä esimerkiksi majoitustarjonta on Chilen puolella monipuolisempi.

ShutterstockPatagonian upeimmat kohteet
Perito Morenon jäätikkö on Argentiinan vaikuttavimpia luonnonpaikkoja.

Patagonian tunnetuimpia kohteita ovat muun muassa Chilessä sijaitseva Torres del Painen kansallispuisto ja Argentiinassa sijaitseva Los Glaciaresin kansallispuisto. Molemmissa kohteissa vierailee satojatuhansia kävijöitä vuosittain, mutta kävijöiden suosikeiksi ovat nousseet myös Argentiinan puolella sijaitseva Perito Morenon jäätikkö ja Chilen Puerto Rio Tranquilo -marmoriluolat.

Alueen sääolosuhteet ovat pahamaineisen ennalta-arvaamattomat, mistä syystä vierailuajalla on merkitystä. Suosituin ja ilmastoltaan paras matkustusaika on tammi–maaliskuussa, jolloin lämpötilat ovat parhaimmillaan 20 asteen tuntumassa, mutta tuuli on edelleen paikoitellen kova. Hyvien sääolosuhteiden vuoksi myös matkailijamäärä on alkuvuodesta korkeimmillaan.

Patagonian vaihtelevan ilmaston vuoksi lämpötila ja esimerkiksi tuulen voimakkuus voivat yllättää, ja laittaa suunnitelmat uusiksi hetkessä. Siitä syystä matka-aikataulu kannattaakin pitää mahdollisimman joustavana, sillä päivän–parin lisävara ilahduttaa merkittävästi siinä vaiheessa, kun suunnitelmat pitää laittaa sään vuoksi uusiksi.

Katso kuvat Patagonian upeista luontokohteista – haluaisitko sinäkin matkustaa näihin maisemiin?

ShutterstockPatagonian upeimmat kohteet
Bahia Mansan maisemapaikalta avautuu upea maisema Arrayanesin kansallispuistoon.
ShutterstockPatagonian upeimmat kohteet
Auringonlasku värjää Argentiinassa sijaitsevan Los Glaciares -kansallispuiston maisemat upeiksi. Puistossa kannattaakin oleskella eri vuorokaudenaikoina.
ShutterstockPatagonian upeimmat kohteet
Chilen ja Argentiinan rajan tuntumassa sijaitsevat Marble Caves -luolat näyttävät värityksensä ansiosta epätodellisilta.
ShutterstockPatagonian upeimmat kohteet
Torres del Painen kansallispuisto hätkähdyttää kaikkina vuorokaudenaikoina.
ShutterstockPatagonian upeimmat kohteet
Argentiinan puolella sijaitsevan Fitz Roy -vuoren korkein kohta kohoaa 3 405 metriin.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.