Hyppää sisältöön

Kiehtova Grönlanti

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 04.07.2012
Grönlannissa matkat ovat pitkiä ja jäätiköt laajoja. Maailman suurimmalle saarelle matkustavan on syytä varautua pakkasiin.

Napajäätikön luonto on karun kaunis

Grönlannin lipussa nouseva aurinko piirtyy napajäätikön ylle emämaan Tanskan lipun väreissä. Ankara luonto onkin Tanskaa suurempi elämää hallitseva tekijä Grönlannissa. Tuuli on navakka ja pakkaset purevat, mutta juuri tämä karu yhdistelmä vetää matkailijoita kerran elämässä -matkalle Grönlantiin.

Matkaa tehdään veneellä tai lentäen

Grönlantiin matkaavien kannattaa varautua ainakin yhteen asiaan: pitkiin välimatkoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jäätikön peittämä Tanskalle kuuluva Grönlanti on maailman suurin saari, ja maan sisäinen liikenne rajoittuu hyvin pitkälti vene- ja lentomatkoihin sekä jännittäviin helikopterilentoihin.

Koiravaljakkoajelu pitkin kiiltävää jäätikköä on upea kokemus. Vaikka auton mukavuuksia saattaa silloin tällöin kaivata, jo pelkästään paikasta toiseen liikkuminen on Grönlannissa elämys.

Jäägolfia ja hiihtolenkkejä

Kesällä Grönlannissa voi nauttia suomalaisille Lapista tutusta ilmiöstä, yöttömistä öistä. Nimellisesti pisin päivä on kesäkuun 21. päivä, mutta aurinko ei laske muutenkaan Grönlannin kesässä juuri ollenkaan. Pakkasten aikaan Grönlannissa voi kirkkaalla ilmalla ihailla mitä upeimpia revontulia.

Grönlannissa järjestetään myös kirjava joukko tapahtumia. Jäägolfin mestaruus ratkeaa Ice Golf Championships-kilpailussa vuosittain maaliskuussa. Jäägolfin säännöt ovat muutoin varsin perinteiset, mutta pallot ovat punaisia ja viheriö valkoinen.

Maaliskuussa voi golfkierroksen jälkeen jatkaa suoraan kuun lopussa järjestettäviin Napapiirin kilpailuihin. Arctic Circle Race on sarja kilpailuja, joista suurin on kolmipäiväinen 160 kilometrin hiihto. Jos haluat päästä helpommalla, voi tyytyä myös 100 kilometrin lenkkiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Flickr / Captain Oates

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aurinkoiset Kööpenhaminan rantakadut

Kaikki irti kaupunkilomasta – Kööpenhaminan parhaat nähtävyydet

Kööpenhamina, Tanska

Penninvenyttäjän Kööpenhamina – kaiken tämän voit tehdä täysin ilmaiseksi

Kööpenhamina, Tanska

Tämä lumoava uima-allas tekee tutusta Kööpenhaminasta trooppisen kohteen – tunnet olevasi jossain paljon kauempana

Kööpenhaminan ravintolavinkit

Ravintolavinkit Kööpenhaminaan – 7 paikkaa, joissa herkuttelua et unohda

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja