Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Budjettimatkailijan Oslo – poimi säästövinkit kaupunkilomalle

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Löysitkö halvat lennot Osloon? Näin varmistat, ettei matkabudjetti karkaa käsistä Norjan pääkaupungissa.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 02.06.2022
facebook   whatsapp

Liiku jalan tai käytä julkisia

Taksilla lentokentältä hotellille? Mieti uudestaan, sillä voit helposti käyttää taksimatkaan yhtä paljon kuin lentolippuun Helsingistä Osloon. Junat ja bussit kulkevat kätevästi lentokentältä keskustaan, ja junalla lentokentälle matkustaa jopa nopeammin kuin taksilla.

Jos haluaa liikkua loman aikana paljon julkisilla liikennevälineillä, Osloon voi hankkia Oslo Pass -kortin. Rajattoman matkustusoikeuden lisäksi kortilla saa alennusta nähtävyyksistä, aktiviteeteista ja ruoasta.

Myös kävely on hyvä vaihtoehto, sillä Oslon keskusta on tiivis, ja kaikki nähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Ota mukaan hyvät kengät ja nauti Oslon nähtävyyksistä jalan!

Osallistu ilmaiselle kävelykierrokselle

Jos haluat kävelemisen lisäksi kuulla tarinoita Oslosta, lähde mukaan ilmaiselle kaupunkikierrokselle. Vapaaehtoiset oppaat järjestävät päivittäin 90-minuuttisia kävelykierroksia Oslossa.

Kierroksia järjestetään englanniksi 2–4 kertaa päivässä ja espanjaksi muutaman kerran viikossa. Kierrokset eivät maksa mitään, mutta niiden lopuksi voi halutessaan antaa tippiä oppaalle.

Löydä ilmaiset nähtävyydet

Monet Oslon nähtävyyksistä ovat ilmaisia. Useimmilla taidenäyttelyillä on ilmainen sisäänpääsy ympäri vuoden ja myös osaan museoista pääsee ilman sisäänpääsymaksua. Parhaat mahdollisuudet ilmaisiin nähtävyyksiin avautuvat suositun kesäsesongin ulkopuolella.

Oopperatalon arkkitehtuuria voi ihailla ilmaiseksi.

Monia historiallisia nähtävyyksiä pääsee kuitenkin katsomaan ympäri vuoden ilmaiseksi: Akershusin linnoituksen pihamaille voi mennä käyskentelemään ilman pääsymaksua, ja linnoituksen lähistöllä olevaan Asevoimien museoon on ilmainen sisäänpääsy. Myös Oslon tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuva Vigelandin patsaspuisto on kävijöilleen ilmainen.

Kaikki Oslon ilmaiset nähtävyydet voi tarkistaa Oslon virallisilta matkustussivuilta.

Seikkaile luonnossa

Kuten Suomessa, myös Norjassa luonto on ilmainen nähtävyys, joka on avoinna kaikille. Oslon lähistöllä on paljon vaelluspolkuja, kauniita maisemia ja muun muassa mahdollisuuksia vuonokalastukseen, hiihtämiseen ja pyöräilyyn. Välineiden vuokraaminen maksaa, mutta maisemista voi nauttia maksutta.

Kaupunkipyörien päivälipun saa noin viidellä eurolla, ja monet Oslon luontonähtävyydet ovat pyöräiltävän matkan päässä.

Hyppää turistibussin sijasta raitiovaunuun

Hyvä tapa tutustua Osloon on hypätä raitiovaunun kyytiin ja ihailla kaupungin näkymiä tavallisella kertalipulla. Esimerkiksi raitiovaunulla 12 pääsee Vigelandin patsaspuistoon. Raitiovaunun reitti vie hienostuneen Frognerin asuinalueen halki. Samalle matkalle osuvat satama, ostoksistaan ja kirpputoreistaan tunnettu Grünerløkka sekä metsäinen Kjelsås.

Shutterstock
Vigelandin veistospuisto on Oslon tunnetuimpia ilmaisia nähtävyyksiä.

Raitiovaunulla 19 puolestaan pääsee tutustumaan keskiaikaisen Oslon raunioihin ja ylös Ekberg-mäen huipulle upeiden vuonomaisemien ääreen. Myös metrolla matkustava voi yllättyä: Oslon metro kulkee enimmäkseen maan päällä, ja se kiipeää lähes 500 metrin korkeudelle Frognersetereniin. Metroreitin korkeusero on maailman suurin, sillä useimmat metrot kulkevat maan alla.

Tutustu majoitukseen ja ruokapaikkoihin etukäteen

Etsitkö halpaa majoitusta tai ruokaa? Vaikka Oslo on kallis kaupunki, se tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia myös halvalla matkustamiseen. Monenlaisten hotellien lisäksi Oslossa voi yöpyä esimerkiksi Airbnb-majoituksessa tai hostellissa.

Oslossa on myös budjetille sopivia ravintoloita, joista monet tarjoilevat aasialaista ruokaa.

Majapaikan selvittäminen ja varaaminen etukäteen on monelle itsestäänselvyys, mutta rahaa voi säästää myös päättämällä ravintolat ennen matkaa. Budjettiin sopivan ravintolan etsiminen nälkäisenä ei ole Oslossa helppo tehtävä, minkä vuoksi siihen on halvinta varautua etukäteen.

>> Lue lisää vinkkejä Osloon!

Lähde: Visit Oslo
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.