Passi

Varo tätä helppoa unohdusta Thaimaassa – voi johtaa ongelmiin maahantuloviranomaisten kanssa

Thaimaan-matkailijoiden kannattaa olla tarkkana maahantulon yhteydessä passiin jäävien dokumenttien kanssa.

Pidä kaikki laput tallessa

Thaimaahan matkustavien on syytä pitää hyvää huolta maahantulotarkastuksessa passin väliin jäävistä papereista. Maahantulon yhteydessä matkailijat saavat maasta poistumiseen oikeuttavan tositteen, jossa on viranomaisen leima.

Matkan päättyessä Thaimaan maahantuloviranomaiset tarkastavat matkustajilta paitsi passin myös viranomaisten leimaaman maastapoistumislapun. Jos lappu katoaa matkan aikana, kannattaa asia hoitaa välittömästi – mieluiten reilusti ennen paluulentoa.

Uuden maasta poistumiseen oikeuttavan lapun saa lähimmästä maahantuloviranomaisen toimistosta. Se onnistuu usein vaivatta ja ilman maksua, mutta saattaa pahimmassa tapauksessa viedä runsaasti aikaa.

Tästä syystä asian hoitamista ei kannata jättää lentoasemalle, vaikka monilla Thaimaan lentokenttien lähtöselvitysalueilla onkin saatavilla maasta poistumiseen oikeuttavia lappuja. Täytettyinä ne vaativat vielä viranomaisen leiman, jonka saaminen saattaa viedä aikaa.

Löydä halvat lennot Thaimaahan Rantapallon lentohaun avulla >>

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 24.12.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia

Skeidaa. Lappua ei tarvita koska Thaimaa on allekirjoittanut YK: ihmisoikeuksien sopimuksen (1948) jonka 13§ 2.artikla sallii aina maasta poistumisen. Jos Thaimaa ei tätä noudata niin se rikkoo YK:n kanssa tekemäänsä sopimusta.

Minä jätin kerran ko. lapun täyttämäti. Leiman löivät kyllä siihen maahan tullessa.

Maasta poistuessa olikin hiukan selviteltävää lentokentällä, mutta eipä minulle sillä kertaa suuria hankaluuksia tullut.

Täyttäkää ne laput ja pitäkää passin välissä.

itselle kerran hävinnyt ja khon kaenin immigration officessa joutui tunniin immigration policen kuulusteluun miten missä mitä kaikki mahdolliset tiedot antamaan sai taas uuden kortin tilalle, ei iso haitta mutta tärkeä paperi tuokin.

Thaimaasta kuten muistakin valtioista on lapsellisen helppoa poistua ilman passia ja muitakaan papereita.

Yhtä helppoa on siirtyä toiseen valtioon, paperit ovat useimmiten vain haitaksi.