Koh Chang, Thaimaa

Thaimaan ihanat saaret valloittavat – 4 kohdetta, joissa koet elämyksiä

Siaminlahdella sijaitsevat Koh Chang, Koh Muk, Koh Kood sekä Koh Samet tarjoavat matkailijalle puitteet onnistuneeseen lomaan.

ILMOITUS

1. Koh Chang on rauhallinen ja kaunis lomakohde

Siaminlahdella Kambodžan rajan lähellä sijaitseva Koh Changin saari on koko Thaimaan toiseksi suurin saari, mistä syystä se on hyvin monipuolinen lomakohde. Koh Changilta on helppo aloittaa tutustuminen Thaimaan saarilomiin, sillä kohteeseen pääsee esimerkiksi suoraan minibussilla Bangkokista tai lentämällä Tratiin ja jatkamalla matkaa veneellä ja taksilla.

Koh Chang on kokonaisuudessaan luonnonsuojelualuetta, mikä takaa rauhalliset rannat. Vehreälle saarelle ei saa rakentaa korkeita rakennuksia, eikä rannoilla ole suuria aurinkotuoliryppäitä. Aktiviteetteja riittää, sillä Koh Chang on esimerkiksi suosittu sukellus- ja snorklauskohde. Lisäksi Koh Changilta voi tehdä päiväretkiä eri kohteisiin kuten lähisaarille.

Koh Chang, Thaimaa
Kuva: Shutterstock
Koh Chang on kaunis ja vehreä saari, missä riittää luontokohteita.

Majoitustarjontaa Koh Changilla on joka lähtöön, eli saatavilla on niin vaatimattomia reppureissaajabungaloweja kuin viimeisen päälle moderneja luksushotellejakin.

2. Koh Mak on rentoutujan keidas

Koh Changin eteläpuolella sijaitseva pieni Koh Mak on todellinen rantaparatiisi, jonka valtti on rauhallisuus. Pieni, vain noin 16 neliökilometrin kokoinen saari on helppo ottaa haltuun loman aikana. Parasta Koh Makilla on juurikin rauha: kun saaren muutamat nähtävyydet on koettu, voi hyvillä mielin keskittyä rauhalliseen rantalomaan.

Koh Mak, Thaimaa
Kuva: Shutterstock
Turkoosi merivesi ja rauhallinen tunnelma houkuttavat matkailijoita Koh Makille.

Koh Makin hiekkarannoilla on vain vähän väkeä, ja parhaassa tapauksessa saarelta voi löytää myös täysin autioita paratiisirantoja. Valkoinen hiekka, turkoosi vesi ja tuhannet palmut takaavat postikorttimaiseman. Koh Mak on Thaimaan turvallisimpia saaria, joten siellä voi lomailla huoletta.

Saari sijaitsee noin tunnin venematkan päässä Tratista. Koh Makin tunnetuimmat nähtävyydet ovat palmujen lisäksi buddha-temppeli sekä tunnelmalliset kalastajakylät, joten saaren pääaktiviteetti on todellakin rentoutuminen.

3. Thaimaan salainen rantaparatiisi Koh Kood

Jos kaipaat lomalta rauhaa ja mahdollisuuksia rentoutua mutta haluat kuitenkin lomailla suurella saarella, on Thaimaan neljänneksi suurin saari Koh Kood loistava valinta. Koh Makin eteläpuolella sijaitseva saari on täynnä upeita rantoja ja muita kauniita luontokohteita kuten vesiputouksia.

Koh Kood, Thaimaa
Kuva: Shutterstock
Tästä rantamaisemasta on helppo haaveilla.

Koh Kood on viidakon täyttämä saari ja eksoottinen lomakohde. Vaikka saari on vielä tuntematon suurimmille matkailijamassoille, on Koh Koodilla noin 20 lomakeskusta. Majoitusvalikoimaa siis riittää, ja paras valinta on tietysti rannan äärellä sijaitseva majapaikka.

Saarella yksinkertainen lomaelämä on parhaimmillaan, sillä Koh Koodilla on vain vähän teitä ja tunnelmallisia kalastajakyliä suurien nähtävyyksien sijaan. Paras tapa liikkua saarella onkin ottaa alle skootteri, jonka avulla pääsee tutustumaan rantoihin ja muihin luontokohteisiin.

4. Koh Samet on kaunis Bangkokin lähisaari

Bangkokilaisten suosikkisaari Koh Samet on pääkaupungista käsin lähin mahdollinen paratiisisaari, mistä syystä se onkin bangkokilaisten viikonloppukohde. Matka Bangkokista Koh Sametille on melko haastava, mutta vaivan arvoinen jos haussa on kohde juuri lyhyen välimatkan päässä Bangkokista.

Koh Samet, Thaimaa
Kuva: Shutterstock
Koh Samet on lähin paratiisikohde Bangkokista.

Pienen saaren valtteja ovat Thaimaan postikorttimaisemien avaintekijät: valkoinen hiekka, turkoosi merivesi sekä tietysti palmut. Koh Sametilla ranta on läsnä, sillä majapaikat ovat muutamaa poikkeusta huolimatta tunnelmallisia, rannan äärellä sijaitsevia bungalow-kyliä. Myös illallisravintolat sijaitsevat pääasiassa rannalla, mistä syystä ruoat katetaankin rantahiekalle.

Koh Sametin suosituimmat aktiviteetit ovat snorklaus, sukellus sekä veneretket lähisaarille. Saari sopii monenlaisille matkailijoille, sillä Koh Sametilla viihtyvät sekä lapsiperheet, ikääntyneet matkailijat sekä nuoret pariskunnatkin.

Lähde: Tourism Authority of Thailand
Kuvat: Shutterstock

ILMOITUS

Päivitetty: 6.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Koh Samet on helvetin kaatopaikka nykyään vaikka on kansallispuisto.

Koh Chang ei ole kansallispuisto kokonaan vaan tietyt osat.

Maak justiinsa niinku kirjoitettu.

Kood aika kallis paikka ja öisin säkki pimeetä.