Hyppää sisältöön

Kannattaako Santorinille matkustaa rantalomalle? Tällaisia ovat luksussaaren 5 parasta rantaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.07.2018
Santorinilla rannat eivät ole ykkösnähtävyys, mutta ilmankaan ei matkailijan tarvitse jäädä. Mikä näistä sopii sinulle?

Millaisia ovat Santorinin rannat?

Luksussaarena pidetylle Santorinille harvemmin matkustetaan pelkkien rantojen perässä. Täällä matkailijoita houkuttelevat ehkä koko Kreikan paras auringonlasku, dramaattiset maisemat sekä tasokkaat hotellit.

Kuvia Santorinilta katsottaessa voi herätä kysymys siitä, onko saarella ollenkaan rantoja. Kyllä on. Santorinin rannat löytyvät pääasiassa saaren itärannikolta, kun taas länsirannikkoa hallitsee jylhä kalderamaisema.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santorinin rannat ovat tummahiekkaisia, ja helteisimpinä kesäkuukausina laavahiekka muuttuu todella kuumaksi. Älä unohda rantasandaaleja!

Kreikasta ja muualta Euroopasta löytyy parempiakin rantoja kuin Santorinilta. Saaren rannat ajavat kuitenkin asiansa kesähelteillä paremmin kuin hyvin, ja Santorini on erinomainen paikka yhdistää lomaan rentoutumista ja nähtävyyksiä.

Lue alta esittelyt Santorinin parhaista rannoista ja uimapaikoista!

1. Kamari Beach

Kamari on lapsiperheille hyvin sopiva lomakohde, joka sijaitsee lähellä Santorinin lentokenttää. Kamarin valttikortti on pitkä, tummahiekkainen ranta, joka on myös syynä kohteeseen saapuviin turistimassoihin. Jos haluat majoittua lähellä rantaa, on se Kamarissa helppoa.

Kamarin rantakatu hotelleineen ja ravintoloineen sijaitsee aivan rannan vieressä, joten poikkeaminen lounaalle tai virkistävälle juomalle onnistuu silmänräpäyksessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockSantorinin rannat
Kamarin ranta tarjoaa matkailijoille hyvät palvelut.

Kamarista pääsee bussilla helposti muihin Santorinin kohteisiin. Suora yhteys Firaan liikennöi tiheästi, ja pääkaupungista matkaa voi jatkaa esimerkiksi Oiaan.

Rantapäivän viettäminen Santorinilla on usein kaikkein helpointa juuri Kamari Beachilla. Myös Suomesta tehdään pakettimatkoja Kamariin. Toinen vaihtoehto rannalle lähellä Kamaria on noin viiden kilometrin päässä sijaitseva Monolithos Beach.

2. Red Beach

Santorinin erikoisin ranta on saaren lounaisosassa sijaitseva Red Beach. Kuten nimi kertoo, ranta on kirjaimellisesti punaista laavakiveä.

Red Beachille suunnatessa kannattaa ottaa huomioon rannan pieni koko. Vilkkaimpina kesäkuukausina Red Beach ruuhkautuu helposti, sillä monet matkailijat haluavat nähdä uniikin rannan omin silmin.

Red Beachille on helppo matkustaa bussilla tai omalla vuokra-autolla. Firasta on paikan päälle vajaan puolen tunnin matka, mutta aikaa tulee varata myös pieneen patikointiin rannalle.

ShutterstockRed Beachin punainen ranta Santorinilla
Red Beach on Santorinin kuuluisimpia rantoja.

Auringonpalvonnan ja valokuvauksen lisäksi Red Beach on hyvä paikka snorklaajille. Samalla reissulla kannattaa poiketa Akrotirin minolaisen kaupungin raunioilla sekä Akrotirin majakan näköalapaikalla.

3. Perissa Beach

Santorinin kaakkoiskärjessä sijaitseva Perissa tunnetaan parhaiten edullisena lomakohteena, josta budjettimatkailijakin voi löytää omalle kukkarolle sopivaa majoitusta. Hinnat selittyvät hieman syrjäisellä sijainnilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockSantorinin rannat
Perissan rannalla Santorinin-lomasta voi nauttia myös pienellä budjetilla.

Perissa houkuttelee matkailijoita pitkällä hiekkarannalla, joka yhdistyy Perivoloksen rantaan. Kamarin tapaan myös Perissan ja Perivoloksen rannat ovat tummahiekkaisia. Erityisesti pariskuntien suosimalla Santorinilla vierailevat reppureissaajat majoittuvat usein juuri täällä, ja rannoilla onkin nuorekas tunnelma.

Perissan miinuksena voidaan pitää verrattain pitkää välimatkaa Santorinin ykköskohteeseen Oiaan. Toisaalta kyseessä on pieni saari – Santorinilla mikään ei ole todella kaukana.

4. White Beach (Vlychada)

Santorinilla rannat tunnetaan värien mukaan. On mustia rantoja, punainen ranta sekä Vlychadan valkoinen ranta, White Beach. Valkoisista kivimuodostelmistaan tunnettu ranta sijaitsee lähellä Red Beachia saaren lounaiskärjessä.

ShutterstockSantorinin rannat
Erikoisista kivimuodostelmista tunnettu Vlychadan ranta on erityisesti valokuvaajien suosiossa.

White Beachin kivinen ranta houkuttelee erityisesti matkailijoita, jotka etsivät erikoisempia uinti- ja auringonottopaikkoja. Mielenkiintoiset kivimuodostelmat ovat myös valokuvaajien mieleen. Ranta on syrjäisempi ja rauhallisempi kuin Santorinin ykkösrannat.

White Beachille on helpointa matkustaa omalla vuokra-autolla. Samaan rantapäivään voi yhdistää sekä valkoisen että punaisen rannan.

5. Amoudi Bay

Amoudi Bay ei varsinaisesti ole ranta, mutta se on suosittu uimapaikka ja vaihtoehto hiekkarannoille Santorinin kuuluisimmassa kohteessa Oiassa. Jos majoitut länsirannikolla etkä jaksa lähteä etsimään rantoja saaren muista kolkista, kokeile Amoudi Bayta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockSantorinin rannat
Oiassa sijaitseva Amoudi Bay tarjoaa mahdollisuuden pulahtaa veteen suositussa turistikohteessa.

Uimapaikkaan pääsee joko laskeutumalla yli 200 porrasta Oiasta alas vesirajaan tai suuntaamalla sinne taksilla tai vuokra-autolla. Aivan rannan tuntumassa on pieni saareke, josta rohkeimmat voivat kokeilla uimahyppyjä.

Amoudi Bayn kalaravintoloihin voi poiketa lounaalle, kun kaipaat taukoa uimisesta ja auringonotosta.

Lue myös: Nämä ovat Kreikan kauneimmat rannat – löydä suosikkisi

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kreikan ilmasto ja sää

Kreikan ilmasto ja sää – milloin on paras aika matkustaa?

Navagio Beach

Tämä näky lyö ällikällä Kreikassa – haaksirikkoutunut alus lomasaaren kauneimmalla rannalla

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Santorinin nähtävyydet

Santorinin parhaat nähtävyydet – 15 ideaa Kreikan kuuluisimmalle saarelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja