Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kreikan helppo lomasaari Kos on tuttu suomalaisille – katso 6 parasta rantaa

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kaikki Suomen isoimmat matkanjärjestäjät tekevät pakettimatkoja Kosille. Tutustu saaren kiinnostavimpiin rantoihin!
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 26.04.2022
facebook   whatsapp

1. Paradise Beach

Jos teet Kosilla retken vain yhdelle rannalle, on etelärannikon suosittu Paradise Beach hyvä vaihtoehto. Vesi on kirkasta ja hiekka valkoista: on helppo keksiä, mistä ranta on saanut paratiisiin viittaavan nimensä. Matala ranta sopii hyvin myös lapsiperheille.

Paradise Beach sijaitsee reilun 30 kilometrin päässä Kosin kaupungista. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Embed from Getty Images

2. Kardamena Beach

Kosin pisin ranta Kardamena levittäytyy yli kolmen kilometrin alueelle saaren etelärannikolla. Kyseessä on samalla myös yksi saaren suosituimmista lomakeskuksista, jonne tehdään Suomestakin pakettimatkoja. Kardamenasta löytyy majoitusta, palveluita ja mahdollisuuksia kokeilla vesiurheilulajeja. Vaaleahiekkainen Kardamena on kesäkaudella vilkas.

Matkaa Kosin kaupungista on noin 30 kilometriä. Kohteiden välillä on hyvät yhteydet, joten Kardamenaan pääsee myös bussilla.

Embed from Getty Images

3. Agios Stefanos

Kosin kenties kuvatuin ranta on Agios Stefanos, jonka edustalla kohoaa Kastrin pieni saari. Vaikka itse ranta ei ehkä ole Kosin paras, tekee paikasta ainutlaatuisen siltä aukeava maisema. Aivan rannan tuntumassa on nimittäin vanhojen kirkkojen raunioita. Taustalla taas kohoaa Kastrin valkoinen kirkko. Täällä rantapäivään yhdistyy Kosin historia.

Agios Stefanos löytyy aivan Paradise Beachin läheltä. Rannalla on helppo vierailla esimerkiksi Kardamenan lomakohteesta, josta etäisyys on noin 15 kilometriä.

Embed from Getty Images

4. Marmari Beach

Kosin pohjoisrannikon suosituimpia rantoja on Marmari Beach. Pitkällä rannalla on hienoa, vaaleaa hiekkaa, ja Marmari onkin myös helppo paikka majoittua Kosilla. Kylässä on hotelleja, ravintoloita ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Marmari Beachille pääsee helposti Kosin kaupungista, jonne on matkaa noin 15 kilometriä. Rannalta löytyvät kaikki matkailijan tarvitsemat palvelut. Lähellä on myös toinen suosittu ranta Tigaki, jonne pääsee vaikka polkupyörällä.

Embed from Getty Images

5. Limnionas Beach

Jos jätät isoimmat turistirannat mieluiten muille, kokeile Limnionas Beachin luonnonkaunista poukamaa. Limnionas Beach ei ruuhkaudu yhtä helposti kuin Kosin kaupungin lähirannat, sillä matkaa pääkaupungista on noin 40 kilometriä. Kardamenasta käsin välimatka puolittuu.

Limnionas Beachin lähin kylä on noin viiden kilometrin päässä sijaitseva Kefalos, jonne voi poiketa lounaalle.

Embed from Getty Images

6. Therma Beach

Yksi Kosin erikoisimmista rannoista on Therma Beach. Ylhäältä vuorilta virtaava vesi laskeutuu alas rantaan, jonne on muodostunut eräänlainen kuuma lähde rannan vieressä olevaan merialtaaseen. Nimi Therma tarkoittaakin kreikaksi kuumaa.

Therma Beachille on noin parinkymmenen minuutin ajomatka Kosin kaupungista. Pienellä rannalla ei ole palveluja.

Embed from Getty Images

Lue myös: Nämä ovat Kreikan kauneimmat rannat – löydä suosikkisi

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.