Kuva: Inka Khanji
Amoudi Bay on Oian uimapaikka Santorinilla

Joko näit Kreikan himotuimman kohteen toisen puolen? Nämä salaiset portaat Santorinilla vievät piilotettuun poukamaan

Jos lomailet Santorinin Oiassa, älä missaa Amoudi Bayn poukamaa.

Oian uimapaikka ja kalaravintoloiden keskittymä

Yksi kesän halutuimpia lomakohteita on Kreikan romanttisimmaksi saareksi kutsuttu Santorini. Postikorteista ja sosiaalisesta mediasta tuttu Santorini-kokemus löytyy Oian pikkukaupungista.

Vaikka et olisi ikinä käynyt Santorinilla, olet todennäköisesti nähnyt valokuvia Oiasta. Saaren pohjoiskulmassa sijaitseva kaupunki on rakennettu upealle maisemapaikalle. Oian ehdottomasti suosituin loma-aktiviteetti onkin auringonlaskun seuraaminen kalderan reunalta.

Vaikka Santorinillakin on rantoja, ei saarta pidetä ensisijaisesti rantakohteena. Ehkä juuri siksi monet matkailijat jäävät suosiolla ihailemaan maisemia kalderan huipulta, eivätkä edes tule ajatelleeksi alas rantaan laskeutumista.

Jos viivyt Oiassa pidempään kuin yhden päivän, kannattaa kuitenkin tutustua myös pittoreskin kylän vesirajaan. Alas rantaan laskeutumalla löydät Amoudi Bayn, joka muistuttaa värikkäine rakennuksineen ja veneineen perinteistä kreikkalaista kalastajakylää. Kontrasti on hauska tyyliteltyyn Oiaan verrattuna.

Monien muiden kreikkalaisten paikkojen tapaan myös Amoudi Baylla on kaksi kirjoitusasua. Poukamasta saatetaan käyttää myös nimeä Ammoudi Bay.

Oiasta pääsee Amoudi Bayhin sekä portaita laskeutumalla tai tietä pitkin omalla vuokra-autolla, taksilla tai mönkijällä. Jos suunnittelet autonvuokrausta Santorinilla, kannattaa huomioida, että parkkipaikan löytäminen voi olla vaikeaa. Poukama täyttyy nopeasti.

Oian ja Amoudi Bayn välillä on yli 200 porrasta, joiden kapuaminen saattaa olla raskasta kesän kuumimmilla helteillä. Porrasreitti sopii kuitenkin hyvin matkailijoille, jotka kaipaavat lomapäiviinsä pientä hyötyliikuntaa. Myös aasit liikennöivät portaita pitkin.

Päivisin Amoudi Bay on suosittu uimapaikka. Jos hotellistasi tai majapaikastasi ei löydy Santorinin upeita uima-altaita, on Amoudi Bay hyvä osoite viilentävää pulahdusta varten.

Poukaman kulman taakse kiertämällä voit kävellä läheiselle minisaarelle saakka. Agios Nikolaoksen saareke sijaitsee aivan rannan tuntumassa, ja sille on helppo uida. Kovimmat vesipedot harrastavat uimahyppyjä pikkusaaren hyppypaikalta.

Iltaisin poukama täyttyy Amoudi Bayn kalaravintoloihin saapuvista matkailijoista. Yleisen mielipiteen mukaan kyseessä on ehkä koko saaren paras paikka nauttia tuore kala-ateria. Jos haluat syödä auringonlaskun aikaan, saavu ajoissa tai selvitä voitko tehdä pöytävarauksen.

Katso alta kuvia Amoudi Baysta!

A post shared by Joseph Bobin (@joseph_bobn) on

A post shared by STC (@stc_snaps) on

A post shared by Supakan T. (@kanspk) on

A post shared by k l a u (@klautms) on

A post shared by Daniela (@danibalcazar) on

A post shared by Shelby Sedlak ? (@shelbyherbs) on

A post shared by Joel Constable (@jooeelly) on

A post shared by Giorgia (@gigidmc) on

Lue myös: Älä mokaa Santorinilla – tässä viisi yleisintä virhettä, joita matkailijat tekevät

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Inka Khanji ja Instagram

Päivitetty: 6.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia