Hyppää sisältöön

Minne kannattaa matkustaa maaliskuussa? 15 kohdetta, jotka eivät petä

 • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.03.2024
Maaliskuussa aurinkoa haetaan vielä talvikauden rantakohteista. Euroopan kaupungeissa säät alkavat olla mukavan keväiset.

Missä on lämmintä maaliskuussa?

Talvikauden rantakohteissa on maaliskuussa ihanan lämmintä. Trooppista hellettä on etsittävä Euroopan ulkopuolelta, mutta Kanariallakin on jo loistava sää useimpien makuun.

 • Kanariansaaret. Kevät on vuoden parhaita aikoja matkustaa Kanariansaarille. Maaliskuu on Kanarialla se kuukausi, kun lämpö ottaa uuden vaihteen silmään ja paikallisetkin alkavat käydä rannalla. Keskilämpötila on noin 22 astetta, mutta varsinainen helleaaltokin saattaa jo osua lomalle. Sateiden todennäköisyys vähenee. Mikä saari sopii parhaiten sinulle?

>> Katso maaliskuun tarjoukset Kanariansaarille

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Thaimaa. Maaliskuussa on viimeinen tilaisuus lähteä pakettimatkalle Thaimaahan ennen kuin monien matkanjärjestäjien talvikausi päättyy. Kannattaa huomioida, että maaliskuussa Thaimaassa on jo kuumempaa kuin esimerkiksi vuodenvaihteessa – mittarin voi odottaa nousevan yli 30 asteeseen.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Thaimaahan

Inka KhanjiThaimaa maaliskuussa
Maaliskuinen Thaimaa sopii hyvin hellettä kestäville matkailijoille.
 • Florida. Aurinkoinen Florida on täydellinen paketti kaupunkeja, rantoja ja luontokohteita. Lapsiperheille löytyy maailmankuuluja teemapuistoja, joissa viihtyvät aikuisetkin. Maaliskuussa lämmintä on noin 25 astetta. Matkakohteena Florida ei ole edullisimmasta päästä, ja usein lennot ja hotellin sisältävä pakettimatka tarjoaa parasta vastinetta rahalle. 

>> Katso maaliskuun tarjoukset Floridaan

 • Kap Verde. Kap Verden saaret haastavat Kanarian Afrikan puolella. Hienot hiekkarannat ja all inclusive -hotellit tarjoavat puitteet helpolle lepolomalle, jossa voi keskittyä rentoutumaan ja nauttimaan auringosta noin 25 asteen keskilämpötilassa. Suomesta tehdään pakettimatkoja Salin ja Boavistan saarille.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Kap Verdelle

ShutterstockParas aika matkustaa Floridaan
Floridan hurrikaanikausi ajoittuu kesä- ja syyskuukausille.
 • Arabiemiraatit. Varma aurinko ja hulppeat nähtävyydet tekevät Arabiemiraateista suositun talvikauden kohteen. Maaliskuussa keskilämpötila on noin 28 astetta, eikä aavikkoilmastossa tarvitse stressata siitä, osuuko lomalle sateita. Dubai on kohteista suosituin, mutta rauhallisempaa lomaa kaipaavat voivat suunnata esimerkiksi Ras Al Khaimahiin.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Arabiemiraatteihin

Parhaat kaupunkilomat maaliskuussa

Pääsiäinen tuo kuun lopussa monille kaksi ylimääräistä vapaapäivää, joita voi hyödyntää pitkän viikonlopun kestävälle reissulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Barcelona. Espanjan suosikkikohde houkuttelee matkailijoita läpi talven, mutta viimeistään maaliskuussa on jo kevättä ilmassa. Barcelona on yksi koko Euroopan vierailluimmista kaupungeista, joten kovimmat ruuhkat voi välttää ajoittamalla reissun kesäsesongin ulkopuolelle. Noin 17 asteen kevätsää on ihanteellinen myös päiväretkiin lähiseuduille: kokeile esimerkiksi vaikuttavaa Montserratin luostaria.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Barcelonaan

 • Lissabon. Karamellinvärinen Lissabon alkaa näyttää keväällä herkulliselta lämpötilan noustessa ja auringon valaistessa kaupungin. Mittari nousee keskimäärin 18 asteeseen, ja lämpiminä päivinä Lissabonista on helppo tehdä junalla retki Cascais’n rannoille. Mäkisessä kaupungissa on mukava lomailla ennen kovimpia kesähelteitä.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Lissaboniin

ShutterstockLissabon maaliskuussa
Kevät on miellyttävää aikaa lomailla Lissabonissa.
 • Berliini. Koskaan ei ole huono aika matkustaa Berliiniin, mutta maaliskuussa talvi on kaupungissa jo takana. Lentoja ja pakettimatkoja voi löytää tähän aikaan vuodesta edullisesti. Noin kymmenen asteen keskilämpötila takaa sen, että ulkona on jo miellyttävä kävellä. Berliinissä ja muissa saksalaiskaupungeissa järjestetään myös suosittuja pääsiäismarkkinoita. 

>> Katso maaliskuun tarjoukset Berliiniin

 • Rooma. Maaliskuussa sää Roomassa tuntuu suomalaiseen makuun jo hyvinkin keväiseltä. Kaupungissa voi odottaa noin 15 asteen keskilämpötilaa, mutta mittari saattaa parhaimmillaan kohota pariinkymmeneen asteeseen. Koska katolisen kirkon keskus Vatikaani sijaitsee keskellä Roomaa, on pääsiäinen kaupungissa massiivinen juhla. 

>> Katso maaliskuun tarjoukset Roomaan

ShutterstockRooma maaliskuussa
Pääsiäinen on Roomassa tärkeä juhla, mutta suosittu kaupunki ei sulkeudu kokonaan.
 • Istanbul. Jos haluat tutustua Istanbulin kiehtoviin nähtävyyksiin kaikessa rauhassa, on kevät siihen erinomaista aikaa. Matkailijoita on vähemmän, eikä helle vielä hidasta askelta suurkaupungissa liikuttaessa. Lämmintä voi odottaa olevan noin 15 astetta.   

>> Katso maaliskuun tarjoukset Istanbuliin

Parhaat aktiivilomat maaliskuussa

Jos haluat pysyä lomalla liikkeessä, valitse kohde, jossa on helppo ulkoilla tai vuokrata auto ja lähteä roadtripille.

 • Malta. Älä unohda Maltaa, kun etsit kohdetta kevään lomalle. Päivisin lämpötila on keskimäärin 18 astetta, mikä tarkoittaa miellyttäviä puitteita sekä kaupungilla kiertelyyn että erilaisiin aktiviteetteihin. Jos sää ei vielä houkuttele rannalla makoiluun, voi Maltaan tutustua esimerkiksi patikoimalla jylhille Dinglin kallioille.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Maltalle

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • Costa Blanca. Costa Blancan rannikkoalue Espanjassa on suosittu läpi talven pakkasia pakenevien pohjoiseurooppalaisten keskuudessa. Maaliskuussa lämpötilan voi jo luottaa pysyttelevän noin 20 asteessa. Suomesta on Alicanteen hyvät lentoyhteydet, ja ympäristössä on useita suosittuja lomakohteita kuten Torrevieja, Benidorm ja Altea.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Costa Blancalle

Inka KhanjiCosta Blanca maaliskuussa
Costa Blancan rannikolla kannattaa vuokrata auto ja kierrellä aluetta.
 • Marokko. Kiehtova Marokko tarjoaa tarjoaa astetta eksoottisempaa tunnelmaa kuin samoilla leveysasteilla sijaitsevat Kanariansaaret. Marrakech on suosittu tukikohta upeine riad-hotelleineen, kun taas rantalomalle voi lähteä esimerkiksi Agadiriin. Essaouira on tunnettu purjelautailukohteena. Keskilämpötila on noin 20 astetta, mutta aavikolla yöt ovat vielä kylmiä.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Marokkoon

 • Madeira. Euroopan parhaisiin aktiivilomakohteisiin kuuluva Madeira on patikoijan unelma. Jylhät maisemat, kukkivat puutarhat ja vanhojen kastelukanavien varsilla kulkevat reitit ovat ainutlaatuisia. Lämpötila hipoo maaliskuussa pariakymmentä astetta.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Madeiralle

Inka KhanjiMadeira maaliskuussa
Madeiran saarelta voi tehdä retken Porto Santon saarelle, josta löytyy myös hiekkaranta.
 • Kypros. Pakettimatkat Kyprokselle alkavat maaliskuun loppupuolella, ja noin 20 asteen lämpötila sopii jo sekä rantapäiviin että liikunnallisen loman viettoon. Upeita patikointireittejä löytyy esimerkiksi Troodos-vuorilta. Kyproksella on myös komeita historiallisia nähtävyyksiä.

>> Katso maaliskuun tarjoukset Kyprokselle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 6 faktaa

Minne matkustaa huhtikuussa?

Minne matkustaa huhtikuussa? Katso tästä, missä on lämmintä ja minne pääsee edullisesti

Albania

Mikä on äkkilähtö? Lue tämä, jos haaveilet matkasta lyhyellä varoitusajalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja