Hyppää sisältöön

Häämatkailijan Santorini – nauti luksuksesta Kreikan romanttisimmalla saarella

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.02.2018
Kauniit auringonlaskut, turkoosi meri ja valkoiset kivitalot sinisine yksityiskohtineen – Kreikan Santorini on pariskuntien ja häämatkalaisten suosikkikohde.

Pieni saari houkuttaa rauhaa etsiviä pariskuntia

Egeanmerellä sijaitseva Kykladien saariryhmään kuuluva tuliperäinen Santorini on yksi Kreikan suosituimmista, kauneimmista ja romanttisimmista saarista.

Tämä 75 neliökilometrin kokoinen saari houkuttelee pariskuntia ja rakastuneita uniikeilla maisemilla, pienten kaupunkien viihtyisillä kapeilla kaduilla ja kreikkalaisen maiseman klassisilla valkoisilla kivitaloilla, jotka auringonlaskun aikana värjäytyvät punaisen vivahteilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiSantorini, Kreikka
Tämän romanttisemmaksi ei häämatka enää tule: Santorinin maailmankuulu auringonlasku on superromanttinen kokemus.

Santorini on paitsi suosittu häämatkakohde myös paikka, jossa moni tahtoo hoitaa myös varsinaisen vihkimisen. Kirkkohäiden lisäksi saarella suoritetaan myös siviilivihkimisiä. Sanotaan, että jos pariskunta kirjoittaa Santorinilla rannikon kivistä toistensa nimet, voivat puolisot odottaa ikuista rakkautta.

Saaren pohjoispisteessä sijaitsevan romanttisen Oian kaupungin auringonlaskun sanotaan olevan yksi maailman kauneimmista. Oia on yksi kuvatuimmista paikoista koko Kreikassa ja sen piirteet ovat tutut monelle sellaisellekin, joka ei ole Santorinilla koskaan käynyt.

Valitse oma suosikkirantasi

Santorinin länsirannikko on vuoristoinen ja kohoaa merestä jyrkkänä. Itärannikolla on tasaisempaa ja siellä on kilometrien pituisia mustia laavarantoja, jotka ovat pienten kivien peitossa.

Eteläosassa taas on kauniita hiekkapohjaisia rantoja. Rauhallisemmasta rantalomailusta nauttivan kannattaa suunnatta esimerkiksi Perivolosin rannalle, kun taas suosituimmat aurinkorannat sijaitsevat Kamarissa. Saaren pisin ranta sijaitsee Perissassa.

Santorinin luonnossa voi kokeilla myös patikointia. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi antiikinaikaiset rauniot tai vuoristokylät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saarella on vain noin 10 000 vakituista asukasta, mutta kesällä väen määrä kasvaa tuhansien matkailijoiden tullessa nauttimaan saaren kauneudesta. Turismista huolimatta Santorinin maisemat ja luonto ovat säilyttäneet loistonsa.

Unohtumattomia iltoja ja kauniita auringonlaskuja

Santorini tarjoaa erinomaiset puitteet puolison seurasta nauttimiseen. Upeilla maisemilla maustetut tunnelmalliset tavernat ja kreikkalaiset herkut ovat monen häämatkailijan ja pariskunnan unelma.

Inka KhanjiSantorini, Kreikka
Oian klassikkomaisemat on nähtävä ainakin yhtenä iltana.

Suosituimmat illanviettopaikat ja Santorinin parhaat ostospaikat löytyvät Firasta, jonka iltaelämä on kesäkaudella vilkasta. Satamasta saaren pääkaupunki Firan keskustaan voi nousta lukuisia porrasaskelmia ylös kävellen tai vaikkapa aasin selässä.

Hintataso muita saaria korkeampi

Santorini on muihin Kreikan kohteisiin verraten melko kallis saari. Täällä lomailevat mielellään niin kreikkalaiset kuin ulkomailta saapuneet julkisuuden henkilöt. Runsas kysyntä nostaa hotelli- ja ravintolapalvelujen hintatasoa.

Santorinilla liikkuessa on melkein sama minne katsoo, ja aina ympärillä on henkeäsalpaavan upea maisema. Paikallisten mukaan Santorinilla on “vahvasti hakkaava sydän, joka saa vuoret, maan ja meren värisemään”.

Lomailuun ja rentoutumiseen erinomaisesti sopiva kohde vie matkailijan kuin matkailijan mennessään. Koko saaren viehättävyys ja maisemat ovat upeita romanttisille iltakävelyille, tunnelmallisille istuskeluille ja rauhallisille jutusteluille.

>> Lue lisää vinkkejä Santorinille Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Ruta Kaskeleviciute
Kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Santorinin parhaat alueet majoittua

Missä majoittua Santorinilla? Saarella on kaksi selvästi erilaista puolta – katso 5 suosituinta kohdetta

Kreetan nähtävyydet

Kreetan parhaat nähtävyydet – 20 kohteen lista todistaa, että tekeminen ei lopu lomalla kesken

Santorinin nähtävyydet

Santorinin parhaat nähtävyydet – 15 ideaa Kreikan kuuluisimmalle saarelle

Auringonlasku Santorinilla

Oletko jo nähnyt tämän klassikkomaiseman Kreikassa? Auringonlasku Santorinilla on unohtumaton elämys

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja