Hyppää sisältöön

Perhelomailijan Kreeta – kahdeksan tärkeää lomavinkkiä lasten kanssa matkustavalle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 19.07.2017
Kreikan suurin saari Kreeta sopii hyvin lapsiperheen lomakohteeksi. Näiden kahdeksan vinkin avulla vietät onnistuneen loman palmuista ja hiekkarannoista nauttien!

1. Valitse hotelli harkiten

Millaisen majapaikan juuri sinun perheesi tarvitsee? Haluatko suoran pääsyn rannalle vai riittääkö uima-allas? Tahdotteko laittaa ruokaa itse vai syöttekö mieluummin ravintoloissa? Tarvitsetteko lastenhoitopalveluita tai muita erikoisjärjestelyjä? Kaikki nämä ovat tärkeitä päätöksiä, joilla on suuri vaikutus loman sujumiseen.

Yhtä oikeaa vastausta majoitusvalintaan ei ole, vaan tärkeintä on, että olet pohtinut ja harkinnut oman matkasi tarpeet huolella. Monien matkatoimistojen valikoimassa on erityisesti perheille suunnattuja hotelleja, joiden palvelut ja tilat on suunniteltu niin, että lasten kanssa matkustavan lomailu sujuu mutkattomasti. Perhelomailijan varmin valinta on juuri tällainen perheille profiloitu hotelli. Perhehotellissa majoittuessasi voit luottaa myös siihen, että muilta asiakkailta riittää ymmärrystä lasten mahdollista äänekkyyttä ja vauhdikkaita leikkejä kohtaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Vertaile Kreetan hotellitarjontaa Rantapallon hotellihaun avulla

2. Kannattaako valita all inclusive?

Monet Kreetan perhehotelleista tarjoavat all inclusive -vaihtoehtoa, joka tekee ruokailusta helppoa ja vaivatonta, kun kaikki ateriat kuuluvat hintaan. All inclusiven varjopuoli on tietenkin se, että ruokailusta tulee samalla myös mielikuvituksetonta, kun kaikki ateriat nautitaan hotellin omissa ravintoloissa.

All inclusive on samanlainen kysymys kuin hotellivalinta kokonaisuudessaan: oikeaa vastausta ei ole, mutta asia kannattaa harkita perusteellisesti oman perheen tarpeet ja toiveet huomioiden. Mitä suurempi ja tasokkaampi hotelli, sitä vähemmän hotellilla syöminen rajoittaa. Laajimmissa resorteissa on mahdollista syödä eri ravintolassa vaikka jokaisena viikon iltana. Pienemmissä puolestaan saatat olla sidoksissa yhden paikan rajalliseen tarjontaan koko lomasi ajan.

>> Lue lisää: All inclusive vai tavallinen pakettimatka – kumpi sopii sinulle?

3. Olisiko asunnonvuokraus tai huvila sinulle sopiva vaihtoehto?

Huvilan tai loma-asunnon vuokraaminen on yhä suositumpaa ja tämä vaihtoehto käy hyvin myös Kreetalla lomailevalle. Suurella seurueella, kuten isovanhempien tai ystäväperheen kanssa matkustaessa, huvila on usein hotellia tuntuvasti edullisempi vaihtoehto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paras sijainti huvilalle on jokin Kreetan pohjoisrannikon lomakohteista, sillä silloin pääset helposti nauttimaan myös rannoista sekä ostos- ja ravintolatarjonnasta. Sisämaatakin kannattaa harkita, etenkin jos huvilaan kuuluu oma uima-allas ja pääset siten veden äärelle. Sisämaassa hinnat ovat hieman rantakohteita edullisempia.

Huvilalomaa suunnittelevan kannattaa pitää huoli, että kaikki läsnäolijat saavat tilaisuuden lomailla. Sopikaa seurueen kesken aamupalahuollon, lastenhoidon ja muiden käytännön asioiden pelisäännöt, jotta loma-arjen pyörittäminen ei jää yhden vastuulle.

>> Vertaile Kreetan huvilatarjonta Rantapallon huvilahaun avulla

4. Lapset nauttivat rantaelämästä – ja Kreetalla sitä on helppo järjestää

Kreetan upeat hiekkarannat tarjoavat monen perheen lomanviettoon kaiken tarvittavan. Pienet lapset eivät kaipaa suurta showta viihtyäkseen, vaan tärkeintä on kiireetön yhdessäolo koko perheellä. Uima-altaalla tai hiekkarannalla palmujen katveessa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Rantaelämä on myös ilahduttavan edullista!

Jos haluat vaihtelua uima-allaselämään tai hotellin omaan rantaan, pakkaa mukaan eväät, rantavarjo sekä aurinkovoide ja valitse päiväretkikohteeksi jokin saaren hienoista hiekkarannoista. Kreetan tunnetuimpia rantoja ovat esimerkiksi Matala, Elafonissi ja Mirtos.

>> Lue lisää: Esittelyssä Kreetan kauneimmat rannat

Flickr / Aitor UrangaKreeta, Kreikka
Matalat rannat sopivat mainiosti myös perheen pienimmille.

5. Vesipuistoon voi parkkeerata vaikka koko päiväksi

Kreetalla on useita vesipuistoja, joissa isotkin lapset viihtyvät vaikka koko päivän. Tunnetuimpia näistä ovat Watercity, Acqua Plus ja nimensä mukaisesti labyrinttiteemainen Labyrith Theme Park. Pääsylippujen hinnat vaihtelevat tyypillisesti lapsilta noin 10–20 euroon ja aikuisilta 20–30 euroon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Lapset ja kreetalainen keittiö

Kreikkalaisen keittiön erikoisimmat ruokalajit saattavat jäädä lasten lautasella sivuun, mutta peruslähtökohdiltaan paikallinen ruoka on kaikenikäisille sopivaa: ei liian mausteista eikä liian eksoottista. Kreikkalaiset ovat hyvin lapsiystävällistä kansaa ja matkailusta elävällä Kreetalla on tietenkin totuttu perhelomailijoihin, joten käytännössä mistä tahansa saaren ravintolasta saa valikoivammallekin lapselle oman annoksen vaikkapa pelkkiä ranskalaisia tai spagettia ilman kastiketta.

>> Lue lisää: Kreikkalaisen keittiön ABC

7. Muista aina aurinkosuoja

Kreetan aurinko on paahtava läpi koko kesän. Erityisesti heinä–elokuussa se porottaa kuumana ja polttavana. Lämpötilat nousevat kuumimmillaan yli 40 asteeseen. Suojaa sekä itsesi että lapsesi perusteellisesti ja riittävällä suojakertoimella. Muista hattu sekä aurinkolasit! Myös vesipullo on tärkeä varuste, sillä helteellä nestehukka voi yllättää nopeammin kuin huomaatkaan.

8. Minne päin Kreetaa kannattaa matkustaa lasten kanssa?

Lapsiperhe voi huoletta valita Kreetan lomakohteista melkein minkä tahansa, mutta suosituimpia lapsiperheiden lomailualueita ovat esimerkiksi Hanian seutu, Platanias sekä Rethymnonin ja Heraklionin alueet.

Kaikki suuremmat kaupungit sijaitsevat pohjoisrannikolla ja myös tunnetuimmat matkailukeskukset ovat levittäytyneet sille puolelle saarta. Etelärannikollakin on kiinnostavia kohteita ja esimerkiksi Paleochora sopii erinomaisesti rauhaa sekä pikkukaupungin tunnelmaa arvostavalle lomailijalle.

>> Lue lisää Kreeta-vinkkejä Rantapallon kohdeoppaasta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Flickr / Matthew J. Carter ja Aitor Uranga

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä on paha silmä?

Tähän salaperäiseen symboliin et voi olla törmäämättä Kreikassa ja Turkissa – mitä “paha silmä” tarkoittaa?

Kreikan miinukset

Kreikan miinukset – vai onko niitä? Kolme asiaa, jotka hiertävät tutussa matkailumaassa

Rodoksen nähtävyydet

Nämä paikat on pakko nähdä Rodoksella – saaren 13 parasta nähtävyyttä

Korfun Timonin ranta kuvattu ylhäältä käsin

Kesän kuumimmat matkatarjoukset Kreikkaan – säästä ja nauti eri budjeteilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja