Kuva: Inka Khanji
Chanthaburi, Thaimaa

Tässä jotain uutta seuraavalle Thaimaan-lomalle – kolme vinkkiä Chanthaburiin

Kun kaipaat Thaimaan-lomalta jotain uutta ja haluat kokea maan paikallisten tavoin, suuntaa maan itäosassa sijaitsevaan Chanthaburiin. Lue, mitä kaikkea kaupungissa kannattaa kokea!

Salaisuus lähellä Bangkokia

Thaimaa on täynnä kiinnostavia matkakohteita, mutta siinä vaiheessa kun klassisimmat paikat on jo koettu, on aika suunnata maan vähemmän tunnettuihin kohteisiin, rannoille ja kaupunkeihin.

Chanthaburin kaupunki on suomalaisille kiinnostava uutuuskohde, joka sijaitsee sisämaassa maan itäosassa. Se on samannimisen provinssin pääkaupunki, ja tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden päästä tutustumaan kohteeseen, jossa vain harva länsimainen matkailija vierailee. Chanthaburi onkin pääasiassa thaimaalaisten matkailijoiden suosikkikohde.

Tästä syystä paikallisista vain noin viidesosa puhuu englantia. Opettele siis perusfraasit thaiksi ennen matkaa Chanthaburiin. Perille pääsee helposti, sillä bussimatka Bangkokista kestää vain noin kaksi tuntia.

Lue vinkit Chanthaburiin ja lähde matkaan!

1. Suosittu ruokakaupunki

Olisitko arvannut, että Chanthaburi kerää thaimaalaisten matkailijoiden keskuudessa suosiota nimenomaan ruokakohteena? Chanthaburin katuruokatarjonta on monipuolista ja useimpien thaimaalaisten makuun, mistä syystä kaupunki on suosittu kohde muutaman päivän mittaiselle ruokaseikkailulle.

Kuva: Inka KhanjiChanthaburi, Thaimaa
Katuruokakojujen joukossa on myös tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita.

Thaimaalaiseen keittiöön tutustuneelle matkailijalle Chanthaburin katukeittiöt tarjoavat makuelämyksiä, ja uusia makuja kannattaa kokeilla rohkeasti.

Chanthaburin ruokakojut ovat suosittuja erityisesti iltaisin, ja ruokalomaa viettävät thaimaalaiset siirtyvätkin sujuvasti kojusta toiselle maistellen herkkuja. Ruokakojut ovat avoinna pitkälle iltaan, joten herkkuja voi nautiskella myöhään yöhön. Myös aamiaisen löytää helposti Chanthaburin kaduilta.

2. Monipuolinen pääkatu on ykköskohde

Chanthaburin kaupungin kiinnostavin nähtävyys on Chanthaburi-joen rannalla sijaitseva Sukhaphiban-katu. Noin 800 metrin mittainen katu on täynnä kiinnostavia kohteita aina katuruokakojuista katutaiteeseen, koruliikkeisiin, kahviloihin ja ravintoloihin, joten kaupunkikiertelyyn kannattaa käyttää aikaa.

Matkamuistomyymälöitä tai muuta shoppailtavaa kadulla ei jalokiviliikkeitä lukuun ottamatta juuri ole. Vaikka et aikoisi ostaa mitään, vierailu jalokiviliikkeessä tai kiinalaisia lääkeyrttejä myyvässä putiikissa on mieleenpainuva kokemus.

Kuva: Inka KhanjiChanthaburi, Thaimaa
Vierailu kiinalaiseen lääketieteeseen erikoistuneessa apteekissa on mieleenpainuva kulttuurikokemus, mutta täydennystä matka-apteekkiin kannattaa hakea perinteisistä apteekeista.

Ota kaikki irti kadun hyvästä palvelutarjonnasta ja istahda kiertelyn lomassa kahviloihin nauttimaan Thaimaan lämmöstä.

Osa kadun rakennuksista tuhoutui tulipalossa noin 30 vuotta sitten, mistä syystä Sukhaphiban-kadun varrella näkyy nykyisin selvästi uusi ja vanha osa.

3. Kolme kulttuuria samassa kaupungissa

Chanthaburi on hyvin monikulttuurinen kaupunki, sillä kaupungissa näkyy vaikutteita paitsi thaimaalaisesta myös kiinalaisesta ja vietnamilaisesta kulttuurista.

Kuva: Inka KhanjiChanthaburi, Thaimaa
Monipuolinen kulttuuri näkyy Chanthaburin kaduilla, ja paikallista elämää voi seurata helposti.

Selvimmin kulttuurit näkyvät rakennuksissa: perinteisten Thaimaan buddhalaisten temppelien lisäksi katukuvassa näkyy niin kiinalaisvaikutteisia buddhalaisia temppeleitä kuin moskeijojakin. Chanthaburissa on myös yksi katolinen kirkko.

Uskonnollisten rakennusten ympärillä on kunkin kulttuurin oma alue, joten kiinalaisen, thaimaalaisen ja vietnamilaisen kaupunginosan löytää helposti.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 22.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia