Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Uusi palvelu Suomeen: matkailuautojen Airbnb mahdollistaa joustavan tavan vuokrata asuntoauto

Camptoo artikkelin kuva
Automatkailu
Matkailuauton lyhytaikainen vuokraaminen helpottuu, kun uusi palvelu yhdistää autojen omistajat ja vuokra-autoa etsivät.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 21.06.2021
facebook   whatsapp

Vuokraa matkailuauto vaikka naapurista

Alankomaalainen Camptoo tarjoaa matkailuautojen Airbnb-palveluita nyt myös suomalaisille. Verkkopalvelu yhdistää matkailuajoneuvojen omistajat ja vuokraajat, eli kuka tahansa voi laittaa asuntoautonsa tai -vaununsa vuokralle silloin, kun sille ei itsellä ole tarvetta. Sivuston perustaja Martjin Peetersin mukaan monilla matkailuauto saattaa seisoa yli 300 yötä vuodesta käyttämättä.

Vuonna 2014 perustettu yritys tarjoaa Euroopassa yli 3 500 matkailuajoneuvoa, ja Suomessa tavoitteena on saada ensimmäisen toimintavuoden aikana listoille parin sadan ajoneuvon verkosto. Sivuston arvioiden mukaan matkailuautoa vuokraamalla voi ansaita keskimäärin 7 500–10 000 euroa vuodessa.

Kun sopiva auto löytyy, autosta tehdään varaus ja vahvistuksen saatuaan käyttäjä maksaa ennakkomaksun. Loppuosa suoritetaan viimeistään kahdeksan viikkoa ennen matkan alkua, ja auto noudetaan omistajan antamasta osoitteesta.

Ennen matkalle lähtöä opastus autoon saadaan omistajalta, ja Camptoon Suomen maajohtaja Ellimaija Tanskasen mukaan omistajalle voi soitella myös matkan aikana.

–Lisäksi Camptoolla on puhelinpalvelu Suomessa, sanoo Tanskanen.

Itselleen sopivan auton voi etsiä haluamiensa kriteerien perusteella, ja auton valita saatavilla olevista vaihtoehdoista. Kuka tahansa voi listata matkailuajoneuvonsa palveluun, ja luottamus perustuu täysin vertaisarvioihin eli muiden käyttäjien kokemuksiin.

Lähde ja kuva: Camptoo

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.