Hyppää sisältöön

Uusi palvelu Suomeen: matkailuautojen Airbnb mahdollistaa joustavan tavan vuokrata asuntoauto

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.06.2021
Matkailuauton lyhytaikainen vuokraaminen helpottuu, kun uusi palvelu yhdistää autojen omistajat ja vuokra-autoa etsivät.

Vuokraa matkailuauto vaikka naapurista

Alankomaalainen Camptoo tarjoaa matkailuautojen Airbnb-palveluita nyt myös suomalaisille. Verkkopalvelu yhdistää matkailuajoneuvojen omistajat ja vuokraajat, eli kuka tahansa voi laittaa asuntoautonsa tai -vaununsa vuokralle silloin, kun sille ei itsellä ole tarvetta. Sivuston perustaja Martjin Peetersin mukaan monilla matkailuauto saattaa seisoa yli 300 yötä vuodesta käyttämättä.

Vuonna 2014 perustettu yritys tarjoaa Euroopassa yli 3 500 matkailuajoneuvoa, ja Suomessa tavoitteena on saada ensimmäisen toimintavuoden aikana listoille parin sadan ajoneuvon verkosto. Sivuston arvioiden mukaan matkailuautoa vuokraamalla voi ansaita keskimäärin 7 500–10 000 euroa vuodessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun sopiva auto löytyy, autosta tehdään varaus ja vahvistuksen saatuaan käyttäjä maksaa ennakkomaksun. Loppuosa suoritetaan viimeistään kahdeksan viikkoa ennen matkan alkua, ja auto noudetaan omistajan antamasta osoitteesta.

Ennen matkalle lähtöä opastus autoon saadaan omistajalta, ja Camptoon Suomen maajohtaja Ellimaija Tanskasen mukaan omistajalle voi soitella myös matkan aikana.

–Lisäksi Camptoolla on puhelinpalvelu Suomessa, sanoo Tanskanen.

Itselleen sopivan auton voi etsiä haluamiensa kriteerien perusteella, ja auton valita saatavilla olevista vaihtoehdoista. Kuka tahansa voi listata matkailuajoneuvonsa palveluun, ja luottamus perustuu täysin vertaisarvioihin eli muiden käyttäjien kokemuksiin.

Lähde ja kuva: Camptoo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Autoloma Norjassa

Autoloma Norjassa – matkailijan opas vuonojen maahan

Matkailuauto

Haluatko vuokrata matkailuauton? Lue vinkit ensikertalaiselle

Lähtisitkö kesäreissuun tällä? Katso video maailman pienimmästä asuntovaunusta

Asuntoautolla perheloma sujuu viihtyisästi

Vuokraisinko perhelomalle asuntoauton? Katso 6 syytä!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja