Hyppää sisältöön

Helppo ja turvallinen tapa lomailla – viisi syytä kokeilla matkailuautoa

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 06.10.2020
Matkailuautolla voi toteuttaa elämyksellisen loman ja löytää uusia kiinnostavia kohteita. Katso viisi syytä, miksi kannattaa unohtaa ennakkoluulot ja antaa matkailuautoilulle mahdollisuus!

Anna matkailuautolle mahdollisuus

Monilla saattaa olla matkailuautoiluun liittyen ennakkoluuloja tai muistoja, joiden takia lomaa matkailuautolla ei ole tullut kokeiltua pitkään aikaa tai koskaan. Vanhentuneet mielikuvat kannattaa kuitenkin unohtaa, sillä nykyaikaiset matkailuautot ovat hyvin varusteltuja ja moderneja.

Matkailuautojen suosio on ollut kasvussa koronaviruspandemian myötä ja moni onkin innostunut tämän vuoden aikana kokeilemaan autolomaa kotimaassa ja lähikohteissa. Matkailuauto koetaan turvalliseksi vaihtoehdoksi, sillä omalla autolla liikkuessa voi minimoida kontaktit muiden kanssa ja valita vähemmän ruuhkaisia matkakohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue viisi syytä, miksi sinunkin kannattaa kokeilla matkailuautoa!

1. Helppo tapa matkustaa

Matkailuautolla liikkuessa parasta on oman auton tuoma vapaus. Voit siis itse suunnitella haluamasi reitin ja valita juuri ne kohteet, joista olet haaveillut. Suunnitelmaa on myös helppo vaihtaa kesken matkan, jos reitin varrelta löytyy uutta kiinnostavaa nähtävää.

Autolla liikkuessa ei ole riippuvainen lentoyhteyksistä ja julkisista kulkuneuvoista tai näiden aikatauluista, vaan loman voi toteuttaa kiireettömästi ja omalla rytmillä.

2. Lemmikki ja matkatavarat kulkevat mukavasti mukana

Lemmikit ovat monille kuin perheenjäseniä ja esimerkiksi koirat otetaan usein mukaan myös reissuille. Tilavassa matkailuautossa lemmikki matkustaa mukavasti yhdessä perheen kanssa eikä rahaa kulu esimerkiksi hotelleissa lemmikistä perittyihin ekstramaksuihin.

Matkailuautoon mahtuu reilusti tavaraa, joten matkassa kulkevat helposti niin koko perheen matkatavarat kuin erilaiset harrastusvälineet, kuten pyörät ja golfmailat. Monissa autoissa on hyvin säilytystilaa myös sisätiloissa. Autolla liikkuessa voi huoletta pakata runsaasti tavaraa mukaan, sillä laukkuja ei tarvitse itse raahata esimerkiksi lentokentän ja hotellin välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Erwin Hymer GroupMatkailuautoilu
Myös lemmikit matkustavat matkailuautossa mukavasti.

3. Edullisesti elämyksellinen loma

Matkailuautolla on mahdollista toteuttaa edullisesti loma täynnä ikimuistoisia elämyksiä. Vilkkaan sesongin aikaan matkailuautojen vuokrahinnat liikkuvat noin tuhannessa eurossa viikolta, kun taas sesongin ulkopuolella hinnat ovat matalammat.

Koska matkailuauto toimii sekä kulkuvälineenä että majoituksena, ei tarvitse erikseen maksaa lennoista ja hotellista. Myös ruoat voi valmistaa itse autossa, jolloin rahaa kuluu esimerkiksi vähemmän kuin ravintolaruokailuissa.

Riippuen autoloman kohteesta auton vuokran lisäksi muita kuluja ovat esimerkiksi polttoaine, leirintäalueiden maksut ja merimatkat.

4. Löydä uusia kohteita lähellä

Matkailuautoilu aloitetaan usein kotimaan kohteista tai naapurimaista, kuten Ruotsista tai Norjasta. Matkustusmuoto tarjoaakin mahdollisuuden tutustua paremmin lähikohteisiin ja löytää kiehtovia paikkoja. Jos lomasi ovat yleensä keskittyneet eksoottisiin kaukokohteisiin, saatat yllättyä, kuinka hienoja kohteita löytyy myös lähempää.

Erityisesti upeat luontokohteet niin Suomessa kuin vaikka Ruotsin ja Norjan pohjoisosissa ovat kätevästi saavutettavissa autolla. Omalla autolla liikkuminen mahdollistaa myös mukavuuksista nauttimisen keskellä luontoa. Jos ajatus telttamajoituksesta on pitänyt sinut poissa luonnon ääreltä, matkailuautossa voi majoittua mukavasti upeissa maisemissa. Muista kuitenkin aina varmistaa, että pysäköit auton sallitulle paikalle.

Inka KhanjiMatkailuautoilu
Matkailuautolla on helppo päästä esimerkiksi kotimaan luontokohteiden äärelle.

5. Autoilu voi olla ympäristöystävällisempi valinta

Vaikka autoilukin aiheuttaa päästöjä, on loma matkailuautolla usein huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin vaikkapa kaukokohteeseen lentäen toteutettu reissu. Kuormitus ympäristölle on luonnollisesti sitä pienempi, mitä lähemmäs autoloma suuntautuu.

Muista kuitenkin, että mahdolliset laivamatkat saattavat nostaa päästöjen määrää huomattavasti, jos matkan kohteena on esimerkiksi Keski- tai Etelä-Eurooppa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Tässä ovat Norjan viisi kauneinta ajoreittiä – näillä upeilla teillä määränpää on sivuseikka

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock, Erwin Hymer Group ja Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Tässä ovat Norjan viisi kauneinta ajoreittiä – näillä upeilla teillä määränpää on sivuseikka

Bestpark-matkaparkki

Rovaniemelle avautuu uusi matkaparkki – matkailuajoneuvoille helppo yöpymispaikka keskeisellä sijainnilla

Autolomailijan Teneriffa

Näin onnistuu autoloma Teneriffalla – lue vinkit mutkaisille teille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja