Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Saitko sakot ulkomaanmatkalla? Maksamatta jätetty sakko voidaan periä myös kotimaassa

Inka Khanji artikkelin kuva
Automatkailu
Ulkomailla rapsahtaneita liikennesakkoja ei kannata jättää maksamatta, sillä ne voivat tulla vastaan myöhemmin kotimaassa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.06.2019
facebook   whatsapp

Ikävä muistutus matkan jälkeen

Lomamatkan aikana autolla ajaminen uudessa kohteessa tai ulkomaiden erikoisten parkkeeraussääntöjen noudattaminen voi tuoda päänvaivaa matkailijalle. Paikallisiin liikennesääntöihin tutustuminen jo ennen matkaa on viisasta, sillä matkan aikana saatu sakko voi ahmaista lomabudjetista yllättävän suuren osan.

Ulkomailla saaduista sakoista on helppo ajatella, ettei niitä tulla perimään enää kotimaassa. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, ja sakot kannattaakin maksaa mahdollisimman nopeasti, jos niiden aitoudesta ei ole epäilystä. Eri maiden viranomaiset vaihtelevat tietoja muun muassa liikennerikkomuksista.

Viranomaisten välinen tiedonvaihto perustuu EU-direktiiviin, jonka nojalla poliisi saa toiseen maahan rekisteröidyn ajoneuvon omistaja- ja haltijatiedot. Tietojen perusteella maan viranomaiset voivat ottaa yhteyttä suoraan ajoneuvon omistajaan.

Sakoilta ei voi myöskään välttyä EU-maiden ulkopuolella, sillä jos käytössä on vuokra-auto, onnistuu viranomaisten selvittää vuokraajan henkilöllisyys autovuokraamon kautta. Lomahuumassa tehdystä rikkomuksesta voi tulla kallis muistutus vielä kuukausienkin kuluttua kodin postiluukusta.

>> Lue myös: Autonvuokrauksen sudenkuopat – huomioi nämä lisämaksut ja vältä mokat

Lähde: Trafi
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.