Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nauti rennosta lomailusta – matkailuautolla voit suunnitella juuri sinulle sopivan loman

Erwin Hymer Group artikkelin kuva
Automatkailu
Matkailuauto mahdollistaa ainutlaatuiset lomaelämykset ja kiinnostaviin kohteisiin tutustumisen myös poikkeusaikana.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 23.10.2020
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Rentoa lomailua omilla ehdoilla

Vuoden 2020 aikana monien matkasuunnitelmat ovat menneet uusiksi, ja yhä useampi on kiinnostunut lähikohteista ja erilaisista matkailukokemuksista. Matkailuautolla on mahdollista viettää ikimuistoinen loma nauttien uusista elämyksistä ja kohteista sekä yhteisistä hetkistä, olipa matkakohde sitten lähellä tai hieman kauempana.

Parasta matkailuautolla lomailussa on vapaus ja rentous. Sen sijaan että siirtyy nopeasti paikasta toiseen, matkailuautolla voi nauttia myös itse matkasta. Koskaan ei tiedä miten hienoja paikkoja matkalla tulee vastaan ja autolla liikkuessa matkan varrelle saattaa osua kohteita, joita muuten ei olisi koskaan tajunnut etsiä.

Matkailuauto sopii erityisesti lomailijoille, jotka haluavat nauttia stressittömästä lomailusta ilman tarkkoja aikatauluja ja suunnitelmia. Koko reissua ei tarvitse suunnitella etukäteen, vaan reittiä ja aikatauluja voi muuttaa milloin tahansa.

Erwin Hymer GroupLoma matkailuautolla
Matkailuautolla liikkuessa pääsee nauttimaan unohtumattomista lomahetkistä.

Matkailuautolla liikkuessa ei tarvitse miettiä myöskään hotellivarauksia, sillä majoitus kulkee koko ajan mukana. Voit yöpyä täysin uusissa paikoissa kauniiden maisemien ympäröimänä ja kokea taianomaisia hetkiä, jotka perinteisessä hotellimajoituksessa eivät olisi mahdollisia.

Helposti luontokohteiden ja harrastusmahdollisuuksien äärelle

Koko lomaa ei tarvitse viettää omassa matkailuautossa, vaan autolomaan voi yhdistää perinteisiä lomakokemuksia ja erilaisia aktiviteetteja. Monien urheilulajien harrastajille matkailuauto on kätevä tukikohta, sillä harrastusvälineet, kuten golf- tai lasketteluvarusteet, kulkevat helposti autossa mukana.

Matkailuautolla pääsee myös lähemmäs luontoa, sillä sen sijaan että majoittuisit lähimmässä hotellissa tai lomakylässä, voit yöpyä upeiden luontokohteiden maisemissa tai niiden äärellä. Autolla pystyt majoittumaan myös lähempänä monia harrastusmahdollisuuksia, kuten vaikkapa patikointi- tai pyöräilyreittejä.

Jos kaipaat vaihtelua etätyöhön kotona, mikset ottaisi tietokonetta mukaan ja vaihtaisi hieman inspiroivampaan toimistomaisemaan. Matkailuauto voi toimia myös liikkuvana toimistona, ja mikäpä olisikaan ihanampaa kuin työpäivän jälkeen lähteä suoraan seikkailemaan luontoon tai nauttia omasta lempiharrastuksesta.

Turvallinen matkailumuoto myös poikkeusaikana

Matkailuautolla voi nauttia lomailusta turvallisesti myös poikkeusaikana eli omia reissuhaaveita ei tarvitse hylätä. Autolla liikkuessa kontaktit oman seurueen ulkopuolisiin henkilöihin pystyy halutessaan minimoimaan, mikä vähentää riskejä ja antaa mielenrauhaa. Reissun ruoat voi esimerkiksi ostaa mukaan jo omasta lähikaupasta tai halutessaan matkan varrella tilata ruokatavarat toimituksena suoraan autolle.

Erwin Hymer GroupLoma matkailuautolla
Matkailuautolla voi nauttia reissuista koko perheen kesken myös poikkeusaikana.

Autolla liikkuessa on myös helppo suunnata kohteisiin, joissa muita matkailijoita on vähän tai ei ollenkaan. Esimerkiksi monissa Pohjois-Suomen luontokohteissa loman voi viettää omassa rauhassa eikä ruuhkia tarvitse pelätä. Erityisesti vilkkaimpien matkailusesonkien ulkopuolella monissa kohteissa on rauhallisempaa.

Jos matkailuautolla lomailu ei vielä ole tuttua, nyt on mainio aika totutella rentoon matkustustyyliin kotimaassa. Kun matkustaminen ulkomaille taas vapautuu, voit lähteä tutustumaan maata pitkin naapurimaiden ja muiden Euroopan maiden kohteisiin. Miltä kuulostaisi vaikkapa autoloma Pohjois-Norjan upeissa vuoristomaisemissa tai Saksan kauniita pikkukaupunkeja kierrellen?

Lisää vinkkejä automatkailuun voit lukea Facebookissa Rentoa matkailua -sivulta!

Matkailuautoihin ja -vaunuihin pääset tutustumaan täällä.

Lähde ja kuvat: Erwin Hymer Group

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.