hero taustakuva

Vesiputousvierailu kuuluu Thaimaan-lomaan – älä jätä väliin Chanthaburin suosituinta kohdetta

Inka Khanji artikkelin kuva
Aktiivilomat
Phlion vesiputous on Chanthaburin alueen tunnetuin nähtävyys.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 17.04.2019
facebook   whatsapp

Vaikuttava vierailukohde läpi vuoden

Kaakkois-Thaimaassa sijaitsevan Chanthaburin provinssin kiinnostavin nähtävyys on viidakon keskellä oleva 20-metrinen Phlion vesiputous.

Tiheän metsän keskellä sijaitseva vesiputous tarjoaa vaikuttavan näkymän: ympäri vuoden pulppuava putous, jonka alapuolella on kaksi metriä syvä, karppien täyttämä kirkasvetinen lampi. Parhaimmillaan kohde on niinä hetkinä, kun auringonsäteet osuvat kirkkaaseen veteen ja valaisevat lammen pohjaan saakka.

Vesiputouksen mukaan nimetty Namtok Phlion kansallispuisto on Thaimaan 11. kansallispuisto, joka perustettiin vuonna 1959. Phlion 14 vehreästä metsästä koostuva kansallispuisto on Chanthaburin alueen merkittävin matkailukohde.

Inka KhanjiPhlion vesiputous, Thaimaa
Kirkkaat vedet karppeineen houkuttavat paikallisia rentoutumaan vesiputouksen äärellä.

Vuoristoinen kansallispuisto on kävijöille helppo kohde, sillä palvelut ovat hyvät: alueella on niin matkamuistomyymälöitä kuin wc-tilatkin. Täysin esteetön kansallispuisto ei ole, mutta alueella pääsee liikkumaan osittain myös pyörätuolilla.

Kansallispuistossa on rutkasti nähtävää, sillä vesiputouksen lisäksi siellä voi nähdä muun muassa komean pagodan ja orkideoita, durian- sekä rambutanpuita. Myös alueen korkeuserot tuovat oman vaikutuksensa maisemaan: Phlion kansallispuiston matalin paikka on 20 metrissä, kun korkein kohta nousee 924 metriin.

Inka KhanjiPhlion vesiputous, Thaimaa
Vuodelta 1876 peräisin oleva Alongkon-pagoda rakennettiin vesiputoukseen ihastuneen prinsessa Sunandha Kumariratanan kunniaksi kuningas Rama V:n toiveesta.

Siinä missä useat Thaimaan vesiputoukset ovat vaikuttavia vierailukohteita vain tiettynä aikana vuodesta, on Phlion putouksessa vettä läpi vuoden. Suosituin vierailuaika on marraskuusta helmikuuhun. Vierailu kuuluu ehdottomasti osaksi Chanthaburin-matkaa, sillä etäisyys kaupungista on noin 15 kilometriä.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.