Hyppää sisältöön

Vesiputousvierailu kuuluu Thaimaan-lomaan – älä jätä väliin Chanthaburin suosituinta kohdetta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.04.2019
Phlion vesiputous on Chanthaburin alueen tunnetuin nähtävyys.

Vaikuttava vierailukohde läpi vuoden

Kaakkois-Thaimaassa sijaitsevan Chanthaburin provinssin kiinnostavin nähtävyys on viidakon keskellä oleva 20-metrinen Phlion vesiputous.

Tiheän metsän keskellä sijaitseva vesiputous tarjoaa vaikuttavan näkymän: ympäri vuoden pulppuava putous, jonka alapuolella on kaksi metriä syvä, karppien täyttämä kirkasvetinen lampi. Parhaimmillaan kohde on niinä hetkinä, kun auringonsäteet osuvat kirkkaaseen veteen ja valaisevat lammen pohjaan saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vesiputouksen mukaan nimetty Namtok Phlion kansallispuisto on Thaimaan 11. kansallispuisto, joka perustettiin vuonna 1959. Phlion 14 vehreästä metsästä koostuva kansallispuisto on Chanthaburin alueen merkittävin matkailukohde.

Inka KhanjiPhlion vesiputous, Thaimaa
Kirkkaat vedet karppeineen houkuttavat paikallisia rentoutumaan vesiputouksen äärellä.

Vuoristoinen kansallispuisto on kävijöille helppo kohde, sillä palvelut ovat hyvät: alueella on niin matkamuistomyymälöitä kuin wc-tilatkin. Täysin esteetön kansallispuisto ei ole, mutta alueella pääsee liikkumaan osittain myös pyörätuolilla.

Kansallispuistossa on rutkasti nähtävää, sillä vesiputouksen lisäksi siellä voi nähdä muun muassa komean pagodan ja orkideoita, durian- sekä rambutanpuita. Myös alueen korkeuserot tuovat oman vaikutuksensa maisemaan: Phlion kansallispuiston matalin paikka on 20 metrissä, kun korkein kohta nousee 924 metriin.

Inka KhanjiPhlion vesiputous, Thaimaa
Vuodelta 1876 peräisin oleva Alongkon-pagoda rakennettiin vesiputoukseen ihastuneen prinsessa Sunandha Kumariratanan kunniaksi kuningas Rama V:n toiveesta.

Siinä missä useat Thaimaan vesiputoukset ovat vaikuttavia vierailukohteita vain tiettynä aikana vuodesta, on Phlion putouksessa vettä läpi vuoden. Suosituin vierailuaika on marraskuusta helmikuuhun. Vierailu kuuluu ehdottomasti osaksi Chanthaburin-matkaa, sillä etäisyys kaupungista on noin 15 kilometriä.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Opas Phuketin rannoille – mikä näistä sopii sinulle?

Meksiko vai Thaimaa

Thaimaa vai Meksiko? Katso kumpi kaukokohde sopii paremmin sinulle

Phuketin parhaat nähtävyydet

Phuketin kiinnostavimmat nähtävyydet – 18 paikkaa, jotka haluat nähdä lomalla

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja